Αυτοπεποίθηση, Το κλειδί της επιτυχίας!

Η αυτοπεποίθηση αφορά στο τι μπορούμε να κάνουμε, να καταφέρουμε, ενώ η αυτοεκτίμηση σε αυτό που θεωρούμε ότι είμαστε. Έχεις σκεφτεί ποτέ τι μπορεί να σε κρατάει μακριά από μια μεγάλη απόφαση στη δουλειά, την οικογένεια, τις φιλίες ή τις διαπροσωπικές σου σχέσεις; Μαζί, μέσα από τη στήλη “Βρες την ηγέτιδα μέσα σου”, θα κάνουμε αργά, αλλά σταθερά βήματα προς τη μεγάλη αλλαγή του εαυτού μας. Θέτοντας τις σωστές βάσεις, περιορίζοντας τις αμφιβολίες και τις αρνητικές σκέψεις, που μας πλημμυρίζουν καθημερινά!

Η αμφιβολία

Πρόσφατα, συνειδητοποίησα πως, καθετί νέο που καλούμαι να αντιμετωπίσω ή σε κάθε λάθος μου, έρχεται η αμφιβολία. Αυτό με πλημμυρίζει με, με αρνητικές σκέψεις που με κάνουν στο τέλος, να βάζω φρένο στις προσπάθειες μου.

Είμαι σίγουρη πως, κάποιες από τις φίλες μας εδώ, έχουν βιώσει ή βιώνουν το ίδιο. Αυτό όμως, μπορούμε να το αλλάξουμε, δείχνοντας επιείκεια και ενθαρρύνοντας τον εαυτό μας να κάνει την προσπάθεια, δίνοντας του το έναυσμα να βρει το κίνητρο να αντιμετωπίσει κάθε εμπόδιο.

Ενίσχυσε την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμησή σου

Άρχισε και εσύ να νιώθεις περήφανη και αισιόδοξη για καθετί που πετυχαίνεις και προτίμησε να μην υποτιμάς τόσο συχνά τον εαυτό σου. Ενίσχυσε την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμησή σου. Σίγουρα το έχεις ακούσει  πολλές φορές αλλά όλα ξεκινούν από το πως συμπεριφερόμαστε σ’ εμάς τις ίδιες. Έχεις σκεφτεί ποτέ πως φροντίζεις και πως μιλάς στον εαυτό σου; Τον επιβραβεύεις συχνά; Προσπάθησε  να βασιστείς στις δυνατότητες σου. Μη σκέφτεσαι συνέχεια τα λάθη που κάνεις και που υστερείς;

Πόσες φορές έπιασες τον εαυτό σου να αποδίδει την επιτυχία σου σε εξωτερικούς παράγοντες λέγοντας “με βοήθησε ο συνάδελφός μου”,“ήταν θέμα τύχης”, “δεν έκανα τίποτα σπουδαίο”, “δεν είναι καθαρά προσωπική επιτυχία”. Και μετά από αυτές τις σκέψεις φυσικά, αντί να δώσεις τα εύσημα σ’εσένα, καταλήγεις να αποδίδεις τη νίκη σε εξωτερικούς παράγοντες. Σίγουρα, έχεις έρθει αντιμέτωπη και με άλλες παρόμοιες σκέψεις, αποφεύγοντας την άμεση επιβράβευση του εαυτού σου.
Όλες γνωρίζουμε βαθιά μέσα μας τι αξίζουμε. Τι μπορούμε να καταφέρουμε και που μπορούμε να φτάσουμε. Αρκεί να θέσουμε τα σωστά ερωτήματα στον εαυτό μας. Και να ψάξουμε τους λόγους για τους οποίους τον “σαμποτάρουμε” και δεν τον αφήνουμε, να χαρεί την επιτυχία επιβραβεύοντας τον.

Επιβράβευσε τον εαυτό σου

Γνωρίζω καλά, πως το έχεις ακούσει πολλές φορές, αλλά όλα ξεκινούν από το πως συμπεριφερόμαστε στον εαυτό μας. Έχεις σκεφτεί ποτέ πως φροντίζεις και πως μιλάς στον εαυτό σου; Τον επιβραβεύεις συχνά; Προσπαθείς να βρεις τις δυνατότητες σου χωρίς να σκέφτεσαι συνέχεια τι λάθη κάνεις και που υστερείς; Μήπως ήρθε η ώρα να κάνεις όλες αυτές τις ερωτήσεις μέσα σου & ακόμα περισσότερες; Μήπως ήρθε η ώρα να αρχίσεις να νιώθεις περήφανη, γεμάτη αισιοδοξία και να εκτιμήσεις τον εαυτό σου περισσότερο; Ξεκίνησε από σήμερα και κάθε φορά που πετυχαίνεις κάτι, έστω και εάν το θεωρείς μικρό, να κοιτάζεσαι στον καθρέφτη και να λες “Μπράβο”, μια λέξη που οι περισσότερες δεν τολμάμε να πούμε, αλλά το έχουμε ανάγκη.

Έχεις σκεφτεί ποτέ, πως θα άλλαζε η ζωή σου, αν άρχιζες να νιώθεις πιο σίγουρη για ότι κάνεις, είτε αυτό είναι στην προσωπική σου ζωή είτε στην εργασία.;

Γνωρίζω ότι, ο δρόμος προς τη δόμηση της αυτοπεποίθησης, είναι μακρύς, δύσκολος και απαιτεί πολύ υπομονή. Παρόλα αυτά, είναι ένας δρόμος που αξίζει να τον ακολουθήσεις.
Ίσως αναρωτιέσαι γιατί; Την απάντηση θα τη βρεις στο τέλος αυτού του υπέροχου ταξιδιού! Αυτό που μπορώ να σου πω εγώ είναι ότι εκτιμώντας και φροντίζοντας καθημερινά τον εαυτό σου θα θέσεις γερά θεμέλια για να φτάσεις μακριά. Ναι, καλά διάβασες μακριά, γιατί αξίζεις το καλύτερο αρκεί να το πιστέψεις και να καταβάλεις την απαιτούμενη προσπάθεια. Με λίγα λόγια: Το να πιστέψει κανείς στον εαυτό του είναι ένα μακρύ ταξίδι!

Όλα είναι στο χέρι μας! Μην ξεχνάς ότι σ’ αυτό το μεγάλο βήμα, δεν είσαι μόνη σου. Πορευόμαστε μαζί, για την καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας!

 

 

 

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο