‘’Ευτυχισμένη μαμά, σημαίνει ευτυχισμένα παιδιά’’

ευτυχισμένη μαμά σημαίνει ευτυχισμένα παιδιά

Ευτυχισμένη μαμά σημαίνει ευτυχισμένα παιδιά: Πόσες φορές έχετε δει μαμάδες να νιώθουν μια ψυχική και σωματική εξάντληση και αντί να ζητήσουν άμεσα βοήθεια, λένε την κλασική φράση ‘’για τα παιδιά μου πλέον μπορώ να γίνω κομμάτια, αρκεί να είναι εκείνα καλά’’; Η απάντηση είναι πολλές. Παρακολουθούμε συχνά μητέρες να επιστρέφουν στα εργασιακά τους καθήκοντα πολύ γρήγορα, να τρέχουν στην κυριολεξία να προλάβουν τις καθημερινές οικιακές εργασίες, να μαγειρέψουν, να φροντίσουν το μωρό τους, να είναι καλές σύζυγοι, να προσπαθούν τόσο πολύ και πολλές φορές να μη δημιουργούν προσωπικό χρόνο. 

Γιατί μια γυναίκα δεν αναζητά βοήθεια

Σίγουρα ο σύγχρονος τρόπος ζωής ενισχύει το multitasking. Το multitasking ωστόσο, πρέπει να πάψει να θεωρείται μονόδρομος. Κάθε γυναίκα και κάθε μητέρα χρειάζεται και είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο να μπορεί να αναζητά βοήθεια ανάμεσα στους τόσους ρόλους που αναλαμβάνει. Και πολλοί θα αναρωτιέστε, γιατί μια γυναίκα δεν αναζητά βοήθεια τόσο εύκολα και κάθε φορά που νιώθει ότι χρειάζεται ένα χέρι βοηθείας διστάζει, κάνοντας τόσες σκέψεις; Οι λόγοι είναι ποικίλοι και κάθε γυναίκα έχει τους λόγους της συνήθως. Ένας από τους βασικότερους λόγους που μια γυναίκα αδυνατεί να ζητήσει βοήθεια είναι το κοινωνικό status που υπάρχει και έχει δημιουργήσει την ψευδαίσθηση πως κάθε γυναίκα είναι ικανή, μπορεί και πρέπει να τα κάνει όλα μόνα της. Η αξία της γυναίκας μετριέται πολλές φορές από το πόσο ικανή είναι να ανταπεξέλθει πλήρως και με επιτυχία  σε όλους τους ρόλους μόνη της. 

Πώς μπορεί μια μητέρα να διεκδικήσει προσωπικό χρόνο;

Η γυναικεία υπόσταση είναι ικανή για πολλά, αλλά μη ξεχνάμε πως έχει το δικαίωμα να διεκδικήσει  ακόμη περισσότερα. Όπως το να διεκδικήσει προσωπικό χρόνο και χώρο. Πώς μπορεί μια μητέρα να διεκδικήσει προσωπικό χρόνο; Μια μητέρα μπορεί να δημιουργήσει προσωπικό χρόνο με την πρόσληψη μιας babysitter. Σίγουρα, η καθημερινότητα μιας εργαζόμενης μητέρας θα γίνει πολύ πιο ευέλικτη και ο προσωπικός χρόνος της θα δει να αυξάνεται.

Nannuka

Πολλές μητέρες, όμως,  παρουσιάζουν μεγάλη επιφύλαξη όσον αφορά τη φύλαξη, τη φροντίδα ή τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών τους. Είναι απολύτως κατανοητή αυτή η υπάρχουσα επιφύλαξη. Για αυτό το λόγο ακριβώς η Nannuka έχει μεριμνήσει! Μέσα από την εξακρίβωση των επαγγελματικών προφίλ κάθε babysitter, έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα ασφαλές και έμπιστο περιβάλλον. Ένα περιβάλλον που φιλοξενεί πλήθος επαγγελματιών και υποδέχεται καθημερινά χιλιάδες οικογένειας που αναζητούν μια λύση στις καθημερινές ανάγκες τους. Έτσι λοιπόν, κάθε εργαζόμενη μητέρα μπορεί να βρει τη δική της λύση άμεσα. 

Ευτυχισμένη μαμά, σημαίνει ευτυχισμένα και ολοκληρωμένα παιδιά

Μπορούμε λοιπόν, να κατανοήσουμε πως η φράση ‘’ευτυχισμένη μαμά, σημαίνει ευτυχισμένα παιδιά’’ κρύβει μέσα της πολλές εκφάνσεις της καθημερινότητας, οι οποίες με τη σειρά τους χρωματίζουν την καθημερινότητα μιας μητέρας με το συναίσθημα της ευτυχίας και όπως γνωρίζουμε η διαίσθηση των παιδιών λειτουργεί άψογα και όταν αισθάνονται πως η μαμά είναι ευτυχισμένη, νιώθουν κι εκείνα ολοκληρωμένα και ευτυχισμένα δίπλα της! Μαμάδες, μη ξεχνάτε να ζητάτε βοήθεια κάθε φορά που αισθάνεστε σωματική και ψυχική εξουθένωση! Λύσεις υπάρχουν και βρίσκονται δίπλα σας, αρκεί να τις αναζητήσετε από τα κατάλληλα άτομα!

Μετάβαση στο περιεχόμενο