Ηρώ Χαροκόπου

Marketing Communications Consultant

Η Ηρώ Χαροκόπου είναι Marketing Communications Consultant και τα τελευταία χρόνια εργάζεται στο εμπορικό τμήμα εταιριών που δραστηριοποιούνται στη βιομηχανία του τουρισμού και της πολυτελούς φιλοξενίας.

Σπούδασε στη σχολή Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου, ενώ πραγματοποίησε με υποτροφία Μεταπτυχιακές Σπουδές στο
Advanced Marketing Management στο Lancaster University Management School της Μεγάλης Βρετανίας, από το οποίο βραβεύτηκε με τιμητική διάκριση για την πολύτιμη προσφορά της στο τμήμα. Στη συνέχεια, συνέχισε τις σπουδές της στο πεδίο του Management & Strategic Leadership στο HSG University of St.Gallen στην Ελβετία, εκεί όπου ασχολήθηκε ενεργά με την επιχειρηματικότητα, την καινοτομία με σκοπό την κοινωνική αλλαγή, τη διαφορετικότητα και συμπερίληψη, τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά και την καλλιέργεια οριζόντιων ηγετικών δεξιοτήτων.

Αυτό έδωσε και το έναυσμα για την ανακάλυψη του μεγάλου ενδιαφέροντος της για τη γυναικεία ενδυνάμωση, και μια μεγάλη ανάγκη και διάθεση της για έκφραση, δικτύωση και συνεισφορά! Έχει ολοκληρώσει trainings πάνω στο Leadership for Gender Equality (British Council, 2022), Managing People at Work (University of London, 2022) και Women in Leadership: Inspiring Positive Change (Case Western University, 2022) ενώ ολοκλήρωσε και το πρόγραμμα ολιστικής γυναικείας ενδυνάμωσης Womentors του Ιδρύματος Λαμπράκη κατά το έτος 2022.

Αυτή τη στιγμή η Ηρώ Χαροκόπου είναι μέντορας νέων επιχειρηματιών και φοιτητών, καθώς βρίσκει νόημα και αντλεί ενέργεια μέσα από το να μοιράζεται τις γνώσεις της, να κάνει ατέλειωτα brainstorming sessions, να εμπνέει και να αναπτύσσει νέους ανθρώπους, και να ανταλλάξει απόψεις μαζί τους. Το motto της είναι ‘Αν καταφέρω μέσα απ’ τη δουλειά μου να παρακινήσω θετικά έστω και ένα μόνο άτομο, τότε σίγουρα έχω πετύχει’.

Μετάβαση στο περιεχόμενο