Οι ικανότητες σου δεν εξαρτώνται από το φύλο σου Women Do Business

Οι ικανότητες σου δεν εξαρτώνται από το φύλο σου”, είναι ο τίτλος μιας τοιχογραφίας στη Μαδρίτη που απεικονίζει 15 επιδραστικές και πρωτοπόρες γυναίκες στις τέχνες, τον πολιτισμό, την πολιτική και τον αγώνα για τα πολιτικά δικαιώματα και την ελευθερία όπως η Νίνα Σιμόν, η Φρίντα Κάλο, η Ρόζα Παρκς, η Άντζελα Ντέιβις, η Λουντμίλα Παβλιτσένκο, η Βαλεντίνα Τερέσκοβα και άλλες. 

Τον Ιανουάριο του 2021 το ακροδεξιό κόμμα Vox ζήτησε από το Δημοτικό Συμβούλιο να την καταστρέψει, χαρακτηρίζοντας το μήνυμα της τοιχογραφίας “πολιτικό” και να την αντικαταστήσει με μια άλλη που θα σχετίζεται με τον αθλητισμό, πρόταση που έγινε δεκτή.

Η απόφαση τους όμως αυτή, εξόργισε τους πολίτες της Μαδρίτης, που εν μέσω πανδημίας βγήκαν στους δρόμους να διαμαρτυρηθούν. Κατάφεραν μέσα σε μια ημέρα να μαζέψουν περισσότερες από 55.000 υπογραφές μέσω διαδικτυακής καμπάνιας και να σώσουν την τοιχογραφία, έχοντας τη στήριξη και των κομμάτων της αριστεράς και των σοσιαλιστών και κάνοντας τον πρωθυπουργό της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ να πάρει θέση με δήλωση του : «Ο φεμινιστικός αγώνας για την ισότητα έχει αφήσει ανεξίτηλο σημάδι στην ιστορία μας. Είναι μια μάχη που θα συνεχίσουμε να δίνουμε με όλες μας τις δυνάμεις, ώστε να διασφαλίσουμε ότι οι γυναίκες μπορούν να ζουν ελεύθερα και ισότιμα».

Οι ικανότητες σου δεν εξαρτώνται από το φύλο σου2 Women Do Business
Οι ικανότητες σου δεν εξαρτώνται από το φύλο σου3 Women Do Business

Powered by  She- Society for Help & Empowerment.

Μετάβαση στο περιεχόμενο