Παγκόσμια Ημέρα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας

Σήμερα, 19 Νοεμβρίου γιορτάζουμε μια πολύ σημαντική ημέρα για τη θέση της γυναίκας στην κοινωνία μας: Την Παγκόσμια Ημέρα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας. 

Η ημέρα αυτή, θεσπίστηκε με πρωτοβουλία της Wendy Diamond. Η ίδια είναι κοινωνική Επιχειρηματίας και ανθρωπίστρια, που είχε την ανάγκη να παρακινήσει και να στηρίξει γυναίκες όλων των κοινωνικών τάξεων παγκοσμίως, ώστε να βελτιώσουν το βιοτικό τους επίπεδο. Με συνοδοιπόρο το όραμά της, ίδρυσε τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Women’s Entrepreneurship Day (WEDO) / #ChooseWOMEN.

Σκοπός του οργανισμού είναι η παρότρυνση γυναικών και νεαρών κοριτσιών να συμμετέχουν ενεργά στην οικονομία της χώρας τους, αξιοποιώντας τα προσόντα και ταλέντα τους. Για να μπορέσει να επιτευχθεί αυτό, δημιούργησαν ένα δίκτυο με γυναίκες επιχειρηματίες-ηγέτες στον κλάδο δραστηριοποίησης του κάθε μέλους προκειμένου να ανακαλύψουν και να αναπτύξουν τις δυνατότητες και τις δεξιότητες τους.

Παγκόσμια ημέρα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας. Women Do Business

Προσφέροντας τη δυνατότητα σε πολλές γυναίκες παγκοσμίως να θέσουν σε εφαρμογή τις δικές τους επιχειρηματικές ιδέες, ο οργανισμος WEDO κατάφερε σε μόλις 8 χρόνια να εδραιωθεί σε 144 χώρες παγκοσμίως, κερδίζοντας με το έργο του, την ενεργή στήριξη των Ηνωμένων Εθνών.

Όπως υποστηρίζουν οι συνιδρύτριες του οργανισμού, Έρη Παυλάκη και Νατάσα Γρηγοράκη

“Έχουμε βιώσει πολύ έντονα τους λόγους για τους οποίους μια γυναίκα δεν μπορεί να ανοίξει τη δική της επιχείρηση. Κάποιοι από αυτούς είναι η ύπαρξη οικογένειας, ή η πεποίθηση της γυναίκας πως δεν τα πηγαίνει καλά με τον κόσμο του επιχειρείν ή με τα οικονομικά. Επίσης, μέσα της, έχει μεγαλώσει με την πεποίθηση να μη ρισκάρει αν δεν είναι πολύ καλή στην επιχείρηση που σκοπεύει να δημιουργήσει.

Σας στηρίζουμε! Ακολούθησε τα όνειρα σου και με σωστή καθοδήγηση και σχεδιασμό, βήμα βήμα όλα είναι εφικτά!

Θυμήσου μόνο στη διαδρομή να έχεις γύρω σου ανθρώπους που πιστεύουν σε σένα!’’ Την ίδια στιγμή, το Women Do Business στην Ελλάδα, στηρίζει ενεργά τις γυναίκες στα πρώτα τους επιχειρηματικά βήματα, με μια σειρά δράσεων και εκπαιδεύσεων. Ταυτόχρονα φέτος, με την ίδρυση της διαδικτυακής πλατφόρμας “Κοινωνικο-επιχειρώ’’, τους δίνει τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με έμπειρους μέντορες και καταξιωμένα στελέχη της αγοράς, λαμβάνοντας την απαραίτητη καθοδήγηση, ώστε να εξελιχθούν στο χώρο της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας!

.

Μετάβαση στο περιεχόμενο