Σημεία Στήριξης

Σημεία Στήριξης

Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Σημεία Στήριξης», που συγχρηματοδοτείται από:

 • Το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση,
 • Το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα,
 • Το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου,
 • Το Ίδρυμα Α. Γ. Λεβέντη,
 • Το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης,
 • Το Costas M. Lemos Foundation,
 • Το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού έργου ΚΙΚΠΕ,
 • The Hellenic Initiative Canada,
 • Το Ίδρυμα Αθηνάς Ι. Μαρτίνου και
 • Το Ίδρυμα Μποδοσάκη.

Η δράση αποτελεί δωρεά του Ιδρύματος Αθηνάς Ι. Μαρτίνου στο πλαίσιο του προγράμματος «Σημεία Στήριξης» που συγχρηματοδοτούν 10 κοινωφελείς οργανισμοί. Θα πραγματοποιηθεί από τις 19 έως τις 21 Ιανουαρίου 2024 στο Δήμο Χερσονήσου της Περιφέρειας Κρήτης. Αφορά 20 γυναίκες που κατοικούν στο Δήμο Χερσονήσου και θα παρακολουθήσουν ένα κύκλο διά ζώσης εκπαιδευτικών σεμιναρίων. Τα σεμινάρια αφορούν την προώθηση της πράσινης και κοινωνικής επιχειρηματικότητας στην περιοχή. Θα περιλαμβάνουν μια ολιστική προσέγγιση διαφόρων εισηγήσεων η οποία θα βασίζεται στις ανάγκες των συμμετεχουσών.  Η συνολική διάρκεια των σεμιναρίων είναι 20 ώρες και θα παρουσιαστούν από εξειδικευμένους εκπαιδευτές/ομιλητές/μέντορες.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε γυναίκες του Δήμου Χερσονήσου που επιθυμούν να υλοποιήσουν ή να εξελίξουν την επιχειρηματική τους ιδέα. Έμφαση δίνεται σε επιχειρήσεις που αφορούν την πράσινη και κοινωνική επιχειρηματικότητα.

Σκοπός του Προγράμματος

Σκοπός του προγράμματος είναι η ενδυνάμωση και η ανάπτυξη δεξιοτήτων 20 γυναικών που κατοικούν στον Δήμο Χερσονήσου με στόχο να αναπτύξουν τη δική τους επιχείρηση στην περιοχή. Επιπλέον, η δράση θα προσφέρει ιδιαίτερα σημαντικές γνώσεις στον κλάδο της επιχειρηματικότητας. Ταυτόχρονα, θα βοηθήσει να αναπτυχθούν οι δεξιότητες των συμμετεχουσών έτσι ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο έτοιμες για το επόμενο βήμα. Με τη διεξαγωγή της δράσης αναμένεται επίσης να ενισχυθεί η ατομική πρωτοβουλία και επιθυμία για υλοποίηση ή εξέλιξη μιας επιχειρηματικής ιδέας.

Γιατί στον Δήμο Χερσονήσσου;

Ο Δήμος Χερσονήσου επιλέχθηκε, καθώς αποτελεί ένα παραθαλάσσιο δήμο με πολλές δυνατότητες επιχειρηματικής εξέλιξης σε επίπεδο τουρισμού και όχι μόνο. Λόγω της παραθαλάσσιας τοποθεσίας του, βιώνει ραγδαία κοινωνική και επιχειρηματική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια. Κάθε χρόνο δέχεται ένα μεγάλο αριθμό επισκεπτών και το παραθαλάσσιο περιβάλλον του χρήζει προστασίας. Ως εκ τούτου θεωρείται αναγκαίο να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στη σημασία της πράσινης επιχειρηματικότητας.  Το αποτέλεσμα θα είναι οι συμμετέχουσες να την εφαρμόσουν στις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες ενισχύοντας τόσο την οικονομική όσο και την περιβαλλοντική ανάπτυξη του τόπου.

Τι περιλαμβάνει το Πρόγραμμα Σημεία Στήριξης

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 20 ώρες δια ζώσης σεμιναρίων που διεξάγονται σε χώρο του Δήμου Χερσονήσου, από τις 19 έως τις 21 Ιανουαρίου 2024. Οι θεματικές των σεμιναρίων έχουν ως βασικούς άξονες, τα παρακάτω:

 1. Η σημασία του οράματος και του σκοπού της ζωής για την επιτυχία στη ζωή και την επιχείρηση.
 2. Περιοριστικές πεποιθήσεις και φόβος. Πώς αντιμετωπίζονται;
 3. Διεκδικητικότητα στα Επαγγελματικά.
 4. Οικονομική ευφυΐα.
 5. Σχεδιασμός για την έναρξη της επιχείρησης – Οργανωτικές οδηγίες.
 6. Επιχειρηματικός καμβάς – Business Model Canvas.
 7. Βασικές αρχές marketing.
 8. Digital εργαλεία.
 9. Εισαγωγή στα Social Media για την επιχείρησή σου.
 10. Κοινωνική επιχειρηματικότητα.
 11. Πράσινη επιχειρηματικότητα.
 12. Budgeting- Κοστολόγηση.

Δείτε το Video της δράσης

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο