ΤΖΙΝΑ

Τζίνα Τσαντρίζου Women Do Business

Η Τζίνα Τσαντρίζου, επιχειρηματίας και μέντορας του Women Do Business είναι  υποψήφια στις εκλογές του Σ.Ε.Β.Π.Η , για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου,  την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021.

Υπέβαλε την υποψηφιότητα της με κύριο σκοπό – όπως η ίδια ανακοίνωσε – να βοηθήσει στην καίρια επικοινωνία του μηνύματος της σημασίας της επιχειρηματικής κοινότητας της ΒΙΠΕ, των προβλημάτων των επιχειρήσεων της αλλά και των επιτευγμάτων αυτών.  Η ίδια υποστηρίζει ότι με όπλα την εξωστρέφεια του Συνδέσμου,τον ψηφιακό μετασχηματισμό των υπηρεσιών του και τη δυναμική που μπορεί να αναπτύσσει με μια νέα μαζική συμμετοχή και ψήφο, θα δυναμώσει η φωνή των επιχειρήσεων στη Βιομηχανική Περιοχή του Ηρακλείου.

Όπως δηλώνει χαρακτηριστικά: “Η αναζωογόνηση της οικονομικής δραστηριότητας, παράλληλα με την υγειονομική ασφάλεια για όλους μας- εργαζόμενους και επισκέπτες – αποτελεί καίριο μέλημα κάθε επιχειρηματία, μετά από μια μακρά λίστα πληττόμενων δραστηριοτήτων στους περισσότερους κλάδους, με αναστολές συμβάσεων εργασίας και ειδικών αποζημιώσεων που επέφεραν η πανδημία και τα lockdowns.

Τα χρόνια που πέρασαν με την οικονομική κρίση, πρόσφατα με την υγειονομική κρίση, τα ισχυρά  περιβαλλοντολογικά φαινόμενα, ως αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής αλλά και με την τελευταία καταστροφική σεισμική ακολουθία , μας έφερναν και μας φέρνουν  αντιμέτωπους με νέες καθημερινές προκλήσεις. Η επιχειρηματική οικογένεια προσπάθησε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων με δομικές εσωτερικές αναδιοργανώσεις στις επιχειρήσεις , με ψηφιακή αναβάθμιση στις παρεχόμενες υπηρεσίες, με καινοτόμα και πιο φιλικά προς το περιβάλλον προϊόντα αλλά και ως αρωγοί της κοινωνικής συνοχής, ανταποκρίνεται με κατανόηση, στα μέτρα του δυνατού, στα πληττόμενα μέρη και πρόσφατα με ένα κύμα αλληλεγγύης  προς τους συμπολίτες μας στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας που έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η επιχειρηματίας Τζίνα Τσαντρίζου

Λειτουργεί μέσω πολλαπλών ρόλων, εν μέσω καθημερινών πιέσεων χρόνου και δυσκολιών. Έμαθε να σκέφτεται και δρα επιχειρηματικά ως οικονομολόγος, με εξειδίκευση στην τραπεζική και τα χρηματοοικονομικά, με 20 χρόνια προϋπηρεσίας στον επαγγελματικό στίβο. Θεωρεί ότι τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της/του επιχειρηματία είναι που οδηγούν μακροχρόνια στην καταξίωση. Η εξωστρέφεια, η δημιουργικότητα, η ευελιξία στις αποφάσεις και φυσικά η παρεχόμενη ποιότητα και το πόσο σωστή/σωστός είσαι απέναντι στους πελάτες σου.

Συν διοικεί την επιχείρηση στον χώρο των υγρών καυσίμων και λιπαντικών «Super Creta Gas – ΚΟΥΜΟΥΛΑΣ ΑΕ», με έδρα το Ηράκλειο Κρήτης , από το 2015 ενώ από το 2019 ασχολείται αποκλειστικά με αυτό. Συμμετέχει επίσης σε επιχείρηση χονδρικού εμπορίου ορυκτελαίων και λιπαντικών, με τη δική μας σειρά Λιπαντικών Αυτοκινήτων, με την επωνυμία «GiNiTOil».  Σταδιακά οι επιχειρηματικές  δραστηριότητες, μέσω της Super Creta Group, αναπτύσσονται στην εστίαση / καφέ / snacks αλλά και στον κλάδο της φιλοξενίας / τουρισμού.  Mέσω της «Super Creta Suites» τοποθετούνται  στρατηγικά σε επιλεγμένο ξενοδοχειακό ακίνητο στην Ελλάδα. Σκοπός της «Super Creta Suites» είναι η δημιουργία χαρτοφυλακίου με ξενοδοχειακά assets από υψηλού επιπέδου υπηρεσίες φιλοξενίας και εστίασης, στο concept της «έξυπνης και αυθεντικής ελληνικής εμπειρίας» – Smart Authentic Hellenic Philoxenia.

Πιστεύει ακράδαντα ότι  δεν έχει σημασία αν είσαι γυναίκα ή άνδρας σε αυτή την δύσκολη οικονομική εποχή. Η επιτυχία σε έναν οποιοδήποτε επαγγελματικό χώρο – τόσο στο χώρο των υγρών καυσίμων όσο και σε αυτό των επενδύσεων και νέων δραστηριοτήτων – προϋποθέτει τη σωστή διαχείριση του οικονομικού κεφαλαίου,  πόσο μάλιστα εν μέσω πανδημίας.  Εάν η κοινωνία μας θέλει να αναπτυχθεί και να ευημερήσει στο σύνολο της και ο τομέας της επιχειρηματικότητας οφείλει να κρατά τις πόρτες του ανοιχτές σε όλους, άνδρες και γυναίκες.

Επιχειρηματίας, ενεργή και ευαισθητοποιημένη πολίτης,  διοικεί με κοινωνική υπευθυνότητα, ενώ ως σύγχρονη γυναίκα και μαμά δύο κοριτσιών, συμμετέχει σε σεμινάρια  Self-Development, Γυναικείας Ηγεσίας αλλά και βρίσκεται δίπλα στο κοινωνικό έργο προσφοράς των Οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών ΟΚοιΠ.

“Με τη συνεχή, δυναμική και σταθερή παρουσία των γυναικών στις επιχειρήσεις αλλά και με τη συμμετοχή μας σε κάθε είδους κέντρα λήψης αποφάσεων, οι γυναίκες  θα επιτύχουμε  να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις και κάθε είδους καθημερινές δυσκολίες.”

Το μότο μου:

Η αυθεντικότητα της κάθε γυναίκας με την ενδυνάμωση της αυτοπεποίθησής της είναι τα όπλα που αρκούν ώστε τα θέλω της να γίνονται επιτυχημένα «ΜΠΟΡΩ» – Τζίνα Τσαντρίζου

Μετάβαση στο περιεχόμενο