Τι ασκήσεις μπορείς να κάνεις στο σπίτι όταν έχεις καθιστική εργασία

Τι ασκήσεις μπορείς να κάνεις στο σπίτι όταν έχεις καθιστική εργασία

Ο καθιστικός τρόπος ζωής μπορεί να επηρεάσει την υγεία με τρόπους που μπορεί να μην έχεις καν φανταστεί. Συνδέεται με μια σειρά από παθήσεις της υγείας πέρα από το γεγονός ότι αποτελεί τη βασική αιτία για την παχυσαρκία.

Δραστηριότητες όπως το περπάτημα ή το να πηγαίνεις από τις σκάλες μπορούν να κάνουν τη διαφορά στην υγεία σου, συμβάλλοντας στην μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρδιακής νόσου ή διαβήτη τύπου 2.

Περπάτα περισσότερο

Γυρνώντας από το γραφείο προτίμησε να πάρεις τις σκάλες αν είναι σε όροφο το σπίτι σου αντί για το ασανσέρ. Είναι μια συνήθεια που είναι καλό να εντάξεις γενικότερα στην καθημερινότητά σου ειδικά αν δεν έχεις χρόνο για περπάτημα. Ακόμη και στο σπίτι όμως υπάρχουν πολλοί τρόποι για να μην μένει κανείς καθιστός και να επαναλαμβάνει το μοτίβο του γραφείου.

Πέρα από τις δουλειές του σπιτιού που περιλαμβάνουν κίνηση και περπάτημα ακόμη και την στιγμή που κάποιος σε παίρνει τηλέφωνο και έχετε πιάσει κουβέντα είναι ευκαιρία να αρχίσεις να περπατάς μέσα στο σπίτι ή την ώρα που πλένεις τα δόντια σου.

Άσκηση με δουλειές του σπιτιού

Το να πας να πετάξεις τα σκουπίδια, να βάλεις ηλεκτρική σκούπα ή να σφουγγαρίσεις είναι μερικές από τις δουλειές που βάζουν σε κίνηση όλο το σώμα σου. Γι’ αυτό και είναι από τους ιδανικότερους τρόπους άσκησης μέσα στο σπίτι που σε κρατάνε σε φόρμα. Αν δεν έχεις ούτε όργανα ούτε χρόνο για γυμναστήριο λοιπόν μην απογοητεύεσαι, υπάρχει τρόπος!

Μετά το φαγητό μην καθίσεις

Αντί να πηγαίνεις από το τραπέζι στον καναπέ, με το τέλος του φαγητού,προτίμησε να κινηθείς. Δηλαδή, το σκούπισμα του τραπεζιού, το πλύσιμο των πιάτων και η τακτοποίησή τους συμπεριλαμβάνονται στις δραστηριότητες που κάνεις όρθιος.

Πέρα από αυτά όμως, μπορείς να κάνεις κάτι ακόμα πιο χρήσιμο και ευχάριστο. Προγραμματίζοντας μια μικρή βόλτα μετά το φαγητό σε βοηθά στη διατήρηση της φυσικής κατάστασης αλλά και των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.

Εκμεταλλεύσου τις διαφημίσεις 

Βλέπεις την αγαπημένη σου σειρά στην τηλεόραση; Δε χρειάζεται να είσαι συνέχεια καθισμένος. Χρησιμοποίησε τα διαλείμματα ως ευκαιρία για να κινηθείς. Αν πάλι βλέπεις κάποια ταινία και δεν έχεις τις διαφημίσεις να σε διακόπτουν, πάτησε παύση και πήγαινε μέσα να ανανεώσεις το νερό ή τα σνακ σου. Οποιαδήποτε ασχολία κι αν έχεις μπροστά από μια οθόνη υπολογιστή, κινητού ή τηλεόρασης και σε δεσμεύει σε καθιστική στάση είναι καλό να τη διακόπτεις έστω για λίγο. Έτσι, μειώνεις τον χρόνο που είσαι καθιστός.

Ασχολήσου με τον κήπο

Αν έχεις μπαλκόνι ή ακόμη καλύτερα κήπο η ενασχόληση μαζί του θα σε κινητοποιήσει τόσο σωματικά όσο και ψυχικά. Συνεπώς, θα σου δώσει την απαιτούμενη ώθηση ώστε να μένεις δραστήριος μ’ έναν ευχάριστο παράλληλα τρόπο. Αυτή η ενασχόληση θα σε απασχολήσει σε τακτική βάση είτε για να φυτέψεις κάποιο καινούριο λουλούδι, είτε για ν’ αλλάξεις σ’ ένα φυτό τη γλάστρα, είτε για να τα ποτίσεις.

Εντάσσοντας απλές δραστηριότητες στην καθημερινότητα μπορούν να προληφθούν αρκετά προβλήματα που προκαλεί η καθιστική ζωή στην υγεία σε συνδυασμό φυσικά με τον απαραίτητο τακτικό ιατρικό έλεγχο.

Powered by  doctoranytime. Βρες τον καλύτερο γιατρό για σένα!.

www.doctoranytime.gr

Μετάβαση στο περιεχόμενο