Το Women Do Business στην Ιταλία στο Πρόγραμμα: «Brave Women in Action – BWA»

Brave Women in Action

Το Women Do Business , μετά το επιτυχημένο Ά μέρος στη Σουηδία τον Απρίλιο του 2023 του εκπαιδευτικού προγράμματος  Brave Women in Action  ως εθνικός εταίρος ,  στο πλαίσιο της Βασικής Δράσης KA153 – Κινητικότητα για Κοινωνικοεκπαιδευτικούς Εργαζομένους  του προγράμματος Erasmus +, βρέθηκε στο Fanano της Ιταλίας  για το β΄μέρος και την ολοκλήρωση του προγράμματος.

Συντονιστής του έργου για την  Ιταλία ήταν ο οργανισμός iL Cassetto Dei Sogni και για τη Σουηδία ,ως εμπλεκόμενος εταίρος ,ο οργανισμός ProQvi.

Το Women Do Business στην Ιταλία

Πέντε  μέλη του Οργανισμού, ταξίδεψαν στη γειτονική χώρα και ανακάλυψαν, αυτή τη φορά μέσω των πολεμικών τεχνών, την ενδυνάμωση, την αυτοπεποίθηση ,την αυτοάμυνα (λεκτική και μη ) και βγήκαν από τη ‘ζώνη ασφαλείας τους’.

 Ο κύριος γενικός στόχος του έργου ήταν η παροχή νέων εργαλείων στους συμμετέχοντες με σκοπό να παρακινήσει τις νεαρές γυναίκες (αλλά όχι μόνο) με τις οποίες ήρθαν σε επαφή να εμπλακούν, να αξιολογήσουν τρόπους και επιλογές για να επιτύχουν τους στόχους τους ή να δημιουργήσουν νέα που δεν τολμούσαν ούτε να σκεφτούν πριν.

 

Το έργο στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των νέων σχετικά με την ανάγκη εξεύρεσης κατάλληλων εργαλείων και μεθόδων για τη βελτίωση της αυτοεκτίμησης και της αποφασιστικότητας των γυναικών, ώστε να τους επιτραπεί να συνειδητοποιήσουν τα μέσα και τις ικανότητές τους, να βρουν μια κατάλληλη θέση στον κόσμο της εργασίας και στο κοινωνικό πλαίσιο.

Για την  επίτευξη του στόχου , διοργανώθηκαν μια σειρά δημιουργικών δραστηριοτήτων με σκοπό τη βελτίωση της αυτογνωσίας, και  τον πειραματισμό με σκοπό την αύξηση της επίγνωσης του πώς συμπεριφέρεται κάποιος σε σχέση με τους άλλους. Ακόμα, εξετάστηκαν τα σημαντικά θέματα της «γλώσσας του σώματος» και της συσχέτισης της εργασίας και της κοινωνικής ζωής με τη διαφορά των φύλων.

 

Το Women Do Business στην Ιταλία

Στο τέλος της εκπαίδευσης, νέοι  θα μπορούν να προετοιμάσουν προγράμματα ένταξης και παρακίνησης για νεαρές γυναίκες χρησιμοποιώντας τεχνικές μη τυπικής μάθησης που βασίζονται στην «Tangoterapia» και την «Difesa Personale». Όλες-οι οι συμμετέχουσες-οντες από Σουηδία ,  Ιταλία και Ελλάδα , αλληλεπίδρασαν, βίωσαν πρωτόγνωρα συναισθήματα, και απόλαυσαν  τις πνευματικές δραστηριότητες  και πρακτικές εκγύμνασης.

Το δώρο που προσφέρθηκε από τον Οργανισμό στις /στους συμμετέχουσες-οντες Σουηδούς και Ιταλούς , ήταν  ξύλινη χειροποίητη δημιουργία , αναπαράσταση του δίσκου της ΦΑΙΣΤΟΥ , που συνοδευόταν με mini ενημερωτικό της ιστορίας του.

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο