Φρόσω Δημητρακοπούλου

Σύμβουλος Αειφόρου Τουρισμού, συνιδρύτρια του Ecoclub, Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Οικοτουρισμού 

Η Φρόσω Δημητρακοπούλου είναι Σύμβουλος Αειφόρου Τουρισμού με εξειδίκευση στον Οικοτουρισμό, την Αειφόρο Ανάπτυξη,και το Marketing & Branding Επιχειρήσεων και Προορισμών, με πάνω από 20 χρόνια εμπειρία στη διαχείριση σχετικών έργων. Συνιδρύτρια του Ecoclub, collaborative ecological tourism network από το 1999, και Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Οικοτουρισμού από το 2020.

Συμμετέχει σε ομάδες εργασίας ευρωπαϊκών προγραμμάτων Αγροτουρισμού COSME-RURAL TOURISM CLUSTER, Βιώσιμου Τουρισμού COSME-SUSTOUR, ανάπτυξης τοπικών οικο-κοινότητων CERV- Co-Green και συμμετείχε το 2021 στην ομάδα του Διεθνούς Συμβουλίου Αειφόρου Τουρισμού – GSTC για την αξιολόγηση της Αθήνας ως προορισμού.  Μέντορας επιχειρήσεων στα πλαίσια του προγράμματος ανάκαμψης της Enpact – TUI Care Foundation. Τακτικό Μέλος και ειδική σύμβουλος του <<Αρχέλων >> για θέματα τουρισμού, και ενεργό μέλος πολλών επαγγελματικών δικτύων όπως το European Ecotourism Network.

Η Φρόσω Δημητρακοπούλου είναι απόφοιτη του Πανεπιστημίου Πειραιώς (Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων) και του Πανεπιστημίου του Λονδίνου Μάστερ στα Χρηματοοικονομικά, Birkbeck). Οι πιστοποιήσεις που έχει λάβει περιλαμβάνουν: GSTC Certificate in Sustainable Tourism – Global Sustainable Tourism Council (GSTC), Green Destinations Auditor-Advisor Training – Green Destinations, Travelife Auditor and Advisor Online Training – Travelife for Tour Operators,
Auditor/ Lead Auditor (ISO 14001:2015)TÜV HELLAS /IQMS, Certificate for Financial Advisers (CeFA®).

Μετάβαση στο περιεχόμενο