2 Νέα Προγράμματα από το Women Do Business

2 Νέα Προγράμματα από το Women Do Business

Στη σύγχρονη κοινωνία, η ισότητα των φύλων και η ενδυνάμωση των γυναικών αποτελούν πυρήνα στοχευμένων προσπαθειών για τη δημιουργία μιας δίκαιης και ισότιμης κοινωνίας. Σε αυτό το πλαίσιο, το Women Do Business αναλαμβάνει για τρίτη συνεχή χρονιά την υλοποίηση του προγράμματος “Find Your Mentor”. Παράλληλα, η Ακαδημία Εκπαίδευσης Εθελοντών του οργανισμού προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες εκπαίδευσης και ανάπτυξης για τους εθελοντές/ντριες και εργαζόμενες/νους του οργανισμού. Ας εξερευνήσουμε περισσότερο αυτές τις πρωτοβουλίες και τον τρόπο με τον οποίο συμβάλλουν στην ανάπτυξη της κοινότητας.

Πρόγραμμα "Find Your Mentor"

Το Πρόγραμμα “Find Your Mentor” αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για 30 γυναίκες από όλη την Ελλάδα, με έμφαση στην περιφέρεια της Κρήτης, να συναντήσουν 30 έμπειρους μέντορες. Μέσα από αυτή τη συνεργασία, οι συμμετέχουσες αναζητούν την ανάπτυξη τόσο των προσωπικών όσο και των επαγγελματικών τους δεξιοτήτων. Οι συναντήσεις περιλαμβάνουν ενδιαφέρουσες συζητήσεις, προσωπική καθοδήγηση και μοναδικές ευκαιρίες μάθησης. Μέσα από αυτό το πρόγραμμα, οι συμμετέχουσες ενισχύουν την επιχειρηματική τους απόδοση και αναπτύσσουν πολύτιμα εργαλεία για την επόμενη φάση της καριέρας τους.

Η αντιστοίχιση μεντόρων και καθοδηγούμενων θα βασιστεί στην ανάπτυξη της επιχειρηματικής ιδέας,στη συσχέτιση του υποβάθρου μεταξύ mentor και mentee και στη γεωγραφική τοποθεσία. Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με την υλοποίηση ενός closing networking event, για τις συμμετέχουσες και τους μέντορες του προγράμματος. Στόχος του event είναι να ενθαρρύνει την ανταλλαγή εμπειριών και τη δημιουργία νέων επαγγελματικών δικτύων. Έτσι, συμβάλλει σε μια πιο δυναμική και ενωμένη κοινότητα.

Ακαδημία Εκπαίδευσης Εθελοντών

Πέρα από το πρόγραμμα mentoring, το Women Do Business θα διεξάγει μια Ακαδημία Εκπαίδευσης Εθελοντών, προσφέροντας σημαντικά εργαλεία για την εκπαίδευση και την ανάπτυξη των εθελοντών/ντριών και εργαζομένων/νους του οργανισμού. Τα σεμινάρια και τα εκπαιδευτικά εργαστήρια διάρκειας 12 ωρών προσφέρουν μια ευρεία γκάμα θεματικών, από το project management μέχρι την ισότητα των φύλων και τα social media. Αυτή η πρωτοβουλία ενισχύει όχι μόνο τις δεξιότητες των εθελοντών μας, αλλά και την οργανωτική ικανότητα και την κοινοτική συνεισφορά τους. Αυτό συμβάλλει στην ικανοποίηση των αναγκών του οργανισμού και ενισχύει τον αντίκτυπο του στην κοινότητα.

Το πρόγραμμα “Find Your Mentor” και η Ακαδημία Εκπαίδευσης του Women Do Business αποτελούν καταλυτικά στοιχεία στην προώθηση της ισότητας των φύλων και της ενδυνάμωσης των γυναικών στην κοινωνία. Μέσα από αυτές τις πρωτοβουλίες, οι συμμετέχοντες αποκτούν τις δεξιότητες και την εμπειρία που απαιτούνται για να αναπτύξουν το επαγγελματικό και προσωπικό τους προφίλ, ενισχύοντας παράλληλα τον οργανισμό και την κοινότητα στο σύνολό τους. Με αυτά τα 2 Νέα Προγράμματα, το Women Do Business συνεχίζει τη δέσμευσή του να δημιουργεί συνθήκες που προωθούν την ισότητα και την ευημερία για όλους.

«Η συμμετοχή της οργάνωσης Women Do Business και η υλοποίηση του έργου Find your mentor καθώς και η Ακαδημία Εκπαίδευσης Εθελοντών υποστηρίζονται από το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το Fondation Chanel, στο πλαίσιο του Προγράμματος Ενδυνάμωσης Φορέων της Κοινωνίας των Πολιτών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της ισότητας των φύλων».

Επιμέλεια Άρθρου: Σοφία Διαλιάτση

 

Πρόσφατα Άρθρα

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο