7 προτάσεις για υγιεινά σνακ στη δουλειά

7 προτάσεις για υγιεινά σνακ στη δουλειά

Η μέρα σου, όπως πάντα είναι απαιτητική. Και το ίδιο συμβαίνει καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας. Οι απαιτήσεις πολλές και οι ανάγκες σου για ενέργεια και δύναμη ακόμη περισσότερες.

Δυστυχώς οι περισσότερες γυναίκες δεν έχουμε το χρόνο να προετοιμάσουμε υγιεινά σνακ για να πάρουμε μαζί στη δουλειά, όμως αν αναλογιστεί κανείς πόσο θετική επίδραση θα είχε κάτι τέτοιο στην υγεία μας, θα φρόντιζε να βρει το χρόνο που απαιτείται, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει ότι πρέπει να θυσιάσει λίγη ώρα από κάτι εξίσου αναγκαίο για ενέργεια και καλή υγεία που είναι ο ύπνος.

Πέρα από τη σημασία που έχει ένα καλό και πλήρες πρωινό για την απόδοσή μας στην εργασία μας, εξίσου σημαντικό είναι και το σνακ. Και έχει αποδειχθεί ότι η έλλειψη πρωινού καθιστά πιο ευάλωτους τους ανθρώπους σε ανθυγιεινές επιλογές σνακ κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Γι’ αυτό μετά το καλό πρωινό να θυμάσαι πάντα να παίρνεις μαζί σου και ένα σνακ, ώστε να το καταναλώσεις όταν πεινάσεις και να μην αναγκαστείς να στραφείς σε ανθυγιεινές επιλογές που είναι εύκολο να βρεις στο δρόμο ή να παραγγείλεις στο γραφείο. 

Μπορείς να δεις παρακάτω μερικές ιδέες για υγιεινά σνακ που μπορείς να φτιάξεις εύκολα μόνη σου και να τα έχεις μαζί σου στη δουλειά… και να καταναλώσεις στην πρώτη λιγούρα που θα νιώσεις!

7 προτάσεις για υγιεινά σνακ στη δουλειά

  1. Μπάρες δημητριακών με μέλι, βρώμη και μαύρη σοκολάτα: Θα σου δώσουν ενέργεια και θα σου προσφέρουν αίσθηση κορεσμού για αρκετές ώρες. Μπορείς να τις φτιάξεις και μόνη σου στο σπίτι χρησιμοποιώντας οποιοδήποτε υλικό έχεις και ταιριάζει. 
  1. Κουλούρι πολύσπορο με μέλι και ταχίνι: Σούπερ δυναμωτικό σνακ που επίσης θα σε χορτάσεις για αρκετές ώρες. Μπορείς να το συνδυάσεις και με χυμό φρούτων. 
  1. Ξηροί καρποί (κατά προτίμηση ανάλατοι): Μπορείς να παίρνεις μαζί σου καθημερινά ένα μικρό βαζάκι ενέργειας που θα περιέχει μερικές σταφίδες, μερικά αμύγδαλα και μερικά φυστίκια. Πρόσεχε όμως, διότι μπορεί να δίνουν ενέργεια αλλά αν καταναλώνονται σε μεγάλες ποσότητες, δίνουν και πολλές θερμίδες. 
  1. Γιαούρτι με μέλι και αποξηραμένα φρούτα: Αυτή είναι μια επιλογή πολύ δροσερή τόσο για το χειμώνα όσο και για το καλοκαίρι. Το γιαούρτι συνιστάται να είναι 2%.
  1. Κριτσίνια ολικής με ντοματίνια και τυρί χαμηλών λιπαρών: Αυτό το σνακ είναι πολύ ελαφρύ και ταυτόχρονα δίνει την απαραίτητα ενέργεια χωρίς υπερβολές. 
  1. Φρουτοσαλάτα και γιαούρτι 2%: Το γιαούρτι όπως αναφέραμε και παραπάνω είναι ένα δροσιστικό και ελαφρύ σνακ. Η φρουτοσαλάτα συνιστάται να περιλαμβάνει φρούτα εποχής για να απολαμβάνεις όσο το δυνατό καλύτερα τα οφέλη της φύσης στο πιάτο σου. 
  1. Ψωμί σικάλεως με τυρί χαμηλών λιπαρών και ντοματίνια: Είναι ένα εξίσου ελαφρύ γεύμα που αναπληρώνει την ενέργεια που έχασες και μπορεί να σου δημιουργήσει κορεσμό μέχρι τη στιγμή του μεσημεριανού γεύματος. 

 

Να θυμάσαι ότι όσο περνά η μέρα τόσο ελαφρύτερα σε μέγεθος και θερμίδες πρέπει να είναι τα γεύματα που καταναλώνεις. Αν νιώθεις ότι χρειάζεσαι βοήθεια στις διατροφικές συμβουλές για πιο υγιεινά σνακ και γεύματα ή αν χρειάζεσαι ένα πρόγραμμα διατροφής αποκλειστικά για εσένα και τις ανάγκες του σώματός σου, μπορείς να απευθυνθείς σε ειδικό διαιτολόγο και να έχεις άμεσα το αποτέλεσμα που θες.

Powered by  doctoranytime. Βρες τον καλύτερο γιατρό για σένα!.

www.doctoranytime.gr

Μετάβαση στο περιεχόμενο