Advisory Board

Με μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια, το Women Do Business ανακοινώνει τη δημιουργία της νέας Συμβουλευτικής Επιτροπής – Advisory Board, σημαντικού βήματος για την περαιτέρω εξέλιξη της οργάνωσης. Καθώς η κοινότητά μας μεγαλώνει, βρισκόμαστε πλέον σε ένα κομβικό σημείο για την υλοποίηση του οράματός μας.

Η Συμβουλευτική Επιτροπή, αποτελούμενη από έμπειρους και καταξιωμένους επαγγελματίες, αναλαμβάνει τον ρόλο του στρατηγικού συνεργάτη για την οργάνωση. Η συνεργασία, που θα διαρκέσει δύο έτη, προορίζεται να είναι εθελοντική, συμβάλλοντας στην υποστήριξη της οργάνωσης και την υλοποίηση του κοινού μας όραματος.

Οι επαγγελματίες μέλη της επιτροπής θα συμβάλλουν με την τεράστια εμπειρία τους, προσφέροντας σημαντική συμβουλευτική υποστήριξη. Ο κοινός μας στόχος είναι η βέλτιστη λήψη αποφάσεων που θα οδηγήσει στην επίτευξη των στρατηγικών στόχων του Women Do Business.

Η Επιτροπή δεσμεύεται να συμβάλλει ενεργά στην ανάπτυξη και προώθηση της οργάνωσης, ανταποκρινόμενη στις μελλοντικές προκλήσεις. Μέσα από διαλεκτικές συζητήσεις και στρατηγικό σχεδιασμό, θα εργαστούμε από κοινού για να διασφαλίσουμε τη συνεχή εξέλιξη και επιτυχία του Women Do Business.

Η ομάδα μας ανυπομονεί να ξεκινήσει αυτή την συναρπαστική εποχή συνεργασίας και ανάπτυξης. Είμαστε βέβαιοι ότι η νέα Συμβουλευτική Επιτροπή  θα συμβάλει στη διαμόρφωση ενός ενισχυμένου μέλλοντος για το Women Do Business και την ευρύτερη κοινότητά μας.

Το Women Do Business δηλώνει την ευγνωμοσύνη του στα μέλη του Advisory Board και προσβλέπει σε μία επιτυχημένη συνεργασία και στην επίτευξη νέων υψηλών επιπέδων καινοτομίας και απόδοσης.

Μέλη της Συμβουλευτικής Επιτροπής - Advisory Board

Αβραμίδη Ευφροσύνη Advisory Board

1.Ευφροσύνη Αδαμίδη

Business Growth & Sales Expert.

Για 15 χρόνια, η Ευφροσύνη εργάστηκε στον επιχειρηματικό κόσμο σε μερικές από τις κορυφαίες εταιρείες στη βιομηχανία του κινηματογράφου και των μέσων ενημέρωσης, έχοντας εκπροσωπήσει διάφορες εταιρείες, από την Warner Brothers μέχρι την Village Films, το ραδιόφωνο MIX FM και μία από τις κορυφαίες εταιρείες ραδιοφωνικού PR στο Ηνωμένο Βασίλειο. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, κατάφερε να αυξήσει θεαματικά τα έσοδα διαφόρων εταιρειών και σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμα και να τα τετραπλασιάσει εντός λίγων ετών.

Είναι υπεύθυνη για τη δημιουργία μιας ομάδας πωλήσεων που έχει δημιουργήσει πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε έσοδα και αυξάνεται εκθετικά σε σχεδόν 50 χώρες.

Ως προπονήτρια και μέντορας αποτελεί έμπνευση για πολλούς οργανισμούς και τους προτρέπει να ανακαλύψουν έναν νέο τρόπο σκέψης και να χτίσουν τη νοοτροπία τους με επιτυχία.

Αλεξίος Βανδώρος Advisory Board

2. Αλέξιος Βανδώρος

Αρχιτέκτων VaCo Group - CEO Wealth Avenue PLC.

Επιχειρηματικά αναπτύσσει τον όμιλο επιχειρήσεων του VaCo Group | Vandoros + Partners στους τομείς της Αρχιτεκτονικής, Διακόσμησης, Κατασκευής, Αντιπροσώπευσης Επίπλων πανελλαδικά.

Ανά τακτά χρονικά διαστήματα διοργανώνει ειδικές αρχιτεκτονικές εκδρομές σε διάφορους προορισμούς ανά τον κόσμο. To 2009 δημιούργησε την ομάδα ArchiTeam, με την οποία έχει πραγματοποιήσει μία σειρά διαδικτυακών ιστότοπων, με ναυαρχίδα το ArchiTravel.

Το 2016 η διαδρομή του συναντήθηκε με το χώρο του ΑποφασίΖω, τον #1 οργανισμό προσωπικής ανάπτυξης στην Ελλάδα και ξεκίνησε την πορεία του στο χώρο, αρχικά ως μαθητής της μεθόδου Καλογήρου. Είναι συνέταιρος στην εταιρία και εκπαιδευτής στα βιωματικά σεμινάρια και στις ακαδημίες.

Είναι ο δημιουργός της πλατφόρμας «Μάθε το παιχνίδι του Χρήματος» και του ομώνυμου Podcast που είναι νο.1 στην Ελλάδα στις κατηγορίες Business + Entrepreneurship με περισσότερα από 150.000 plays.

Γιάννης Βίδρας

3. Γιάννης Βίδρας

Διευθυντικό Στέλεχος στην Coca-Cola 3E

Σπούδασε στο Αμερικάνικο Κολλέγιο (Deree) Διοίκηση Επιχειρήσεων και στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Αγγλία στην Διοίκηση Ολικής Ποιότητας. Εδώ και 20χρόνια, εργάζεται στην Coca-Cola HBC.

Έχει ηγηθεί Agile ομάδων και τμημάτων έχοντας σχεδιάσει και υλοποιήσει εμπορικές στρατηγικές, συγκεντρώνοντας πλούσια εμπειρία και δεξιότητες, αλλά κυρίως ένα βαθιά ριζωμένο πάθος για έμπνευση και καινοτομία.

Αθλητής τριάθλου IRONMAN με συμμετοχές σε Παγκόσμιο και Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Από το 2022, είναι Πρεσβευτής της Πανελλήνιας Ένωσης Αγώνα κατά του Νεανικού Διαβήτη (ΠΕΑΝΔ), συνεισφέροντας στον αγώνα για ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και εξάλειψη των μύθων και των προκαταλήψεων γύρω από το νεανικό διαβήτη. Στόχος του είναι η απενοχοποίηση του Σακχαρώδους Διαβήτη και η δημιουργία μιας διαφορετικής κουλτούρας, που υπερασπίζεται τα ίσα δικαιώματα στη ζωή.

Είναι δημιουργός της Φιλοσοφίας Cravingnoborders, Certified Transformational life coach, mentor νέων, Certified Agile Professional and Coach.

Καπλανίδης Ζαχαρίας Advisory Board

4.Ζαχαρίας Καπλανίδης

President & CEO of Zita Group.

Σπούδασε στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών της Νομικής Σχολής Αθηνών και έκανε Μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Λιμένων και Ναυτιλίας, στο Πανεπιστήμιο UWIST της Ουαλίας.

Διατέλεσε Διευθυντής Πωλήσεων στη Ναυτιλιακή Εταιρεία «Κυκλαδικές Κρουαζιέρες», Διευθυντής Μάρκετινγκ στη Phillip Morris και Διευθυντής Μάρκετινγκ του Ομίλου ΙΑΣΩ. Από το 1982, είναι Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ZITA.

Η Zita Group παρέχει εξειδικευμένες υπηρεσίες, όπως ολικής διαχείρισης επιστημονικών και εμπορικών οργανισμών, επικοινωνίας και προώθησης υπηρεσιών υγείας, ιατρικού τουρισμού καθώς επίσης και οργάνωση συνεδρίων, εκθέσεων, εταιρικών και επιστημονικών events.

Έχει διατελέσει και παραμένει Εκτελεστικός Διευθυντής σε πολλούς επιστημονικούς φορείς που έχουν να κάνουν με την υγεία. Έχει λάβει επίσης μέρος με επιτυχία και σημαντική προσφορά στα διοικητικά συμβούλια πολλών θεσμικών φορέων, όπως του Ελληνικού Συνδέσμου Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας των Ενώσεων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων, των οποίων υπήρξε Πρόεδρος, της Ένωσης Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (HATTA), του Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου κ.ά. Μεταξύ άλλων εκδίδει το περιοδικό Women In Business & Science.

Μάγδα Κατόπη

5. Μάγδα Κατόπη

MSc. Οικονομολόγος - Σύμβουλος Εταιρικών Σχέσεων και Επικοινωνίας Mentor & Business Coach

Οικονομολόγος με 20+ χρόνια διαπολιτισμικής εμπειρίας (σε Ευρώπη και Ασία) με πολυεθνικές ομάδες έργου στον ιδιωτικό, τον ευρύτερο δημόσιο τομέα και τα ευρωπαϊκά έργα προς τρίτες χώρες .
Επιχειρηματίας FMCG και Logistics από το 2000, που επέστρεψε στην Ελλάδα, έως και το 2012 που αποχώρησε από τις οικογενειακές  επιχειρήσεις και άρχισε να καθοδηγεί Εταιρίες, Οργανισμούς και οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών (NPO/NGO) προς την
αλλαγή, την επίτευξη ευέλικτης ανάπτυξης μέσω ηγεσίας, επιχειρηματικού μοντέλου, κοινωνικής καινοτομίας & νοοτροπίας.

Ως Σύμβουλος επιχειρηματικότητας και επικοινωνίας αλλά και ως Business Coach βοηθά brands & επαγγελματίες να συνειδητοποιήσουν τις δυνατότητές τους και να αναπτύξουν την στρατηγική τους θέση,
μέσω ανάπτυξης και σχεδιασμού έργου (project management), παροχής συμβουλευτικής αλλά και στοχευμένων στρατηγικών επικοινωνίας και ανάπτυξης κοινωνικής ευθύνης προς τη βιώσιμη ανάπτυξη τους.

Λειτουργεί εθελοντικά καθοδηγώντας ομάδες, σχεδιάζει και συμμετέχει σε προγράμματα mentoring και ενδυνάμωσης για νέους (ενδεικτικά Startup Greece, Startup Weekend, Startup Women, ΤedX Women, ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες κλπ.) γυναίκες επιχειρηματίες και δημιουργούς προϊόντων πολιτιστικής αξίας. Είναι ενεργή πολίτης συμμετέχοντας  σε διάφορες πολιτικές και κοινωνικές πρωτοβουλίες, κύκλους επιχειρηματικότητας και δημοτικές επιτροπές.

Συνδιοργανώνει, συντονίζει και επιμελείται εκδηλώσεις επιχειρηματικότητας, τοπικής  ανάπτυξης και κοινωνικής ευαισθητοποίησης και αρθρογραφεί. Είναι ιδρυτικό μέλος της
ομάδας μεντόρων του Οικονομικού Επιμελητηρίου, μέντορας σε διάφορους οργανισμούς, και συμμετέχει σε προγράμματα ERASMUS+ ως μέντορας και εκπαιδεύτρια από το 2015.

Βαλεντίνη Κόδρη

6. Βαλεντίνη Κόδρη

Mindset & High-Performance Coach Στελεχών, Ομάδων και Επιχειρηματιών.Διεθνής Ομιλήτρια Παρακίνησης, TEDx speaker και Συγγραφέας.

Η Βαλεντίνα Κόρδη είναι πιστοποιημένη Mindset & High-Performance Coach Στελεχών, Ομάδων και Επιχειρηματιών, Διεθνής Ομιλήτρια Παρακίνησης, TEDx speaker και Συγγραφέας.
Εδώ και 13 χρόνια έχει ιδρύσει την δική της εταιρεία, ως Executive & Business Coach.  Έχει προπονήσει αυτά τα χρόνια, επιχειρηματίες και υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων όπως της Microsoft, Novartis, Boehringer Ingelheim, Coca-Cola, Biomarin Pharmaceutics, Nissan, AstraZeneca, Unilever, Pfizer, Sephora, Caudalie, κτλ. ώστε να πετύχουν τους επαγγελματικούς και εταιρικούς τους στόχους.

Επιπλέον τους βοηθά να αναπτύξουν ηγετικές δεξιότητες και να διαχειριστούν αποδοτικά αλλαγές αναπτύσσοντας την κατάλληλη κουλτούρα, νοοτροπία και συμπεριφορές, μετά από 15ετή εμπειρία ως στέλεχος η ίδια σε πολυεθνικές εταιρείες.

Το βιβλίο της «Η επιτυχία είναι παιχνίδι του μυαλού» έχει γίνει best seller και έχει μεταφραστεί επίσης στην αγγλική γλώσσα.   
To 2020, η ICAP Group την συμπεριέλαβε στην λίστα των
Leading Women in Business στην Ελλάδα.

Marie-Chalaka Advisory Board

7. Μαρί Χάλακα

Διευθύντρια Ανεύρεσης Πόρων / Στρατηγικής Ανάπτυξης ΕΚΕ στη ΜΚΟ PRAKSIS

Ως Σύμβουλος Εξεύρεσης Πόρων και Στρατηγικού Σχεδιασμού Ε.Κ.Ε.,
συνεργάζεται με μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, Ιδρύματα και Φορείς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ταυτόχρονα όμως, με την εμπειρία που έχει συλλέξει από τη δράση της τόσο στον κόσμο των επιχειρήσεων όσο και στην κοινωνία των πολιτών, σχεδιάζει και υλοποιεί για λογαριασμό εταιρειών προγράμματα ΕΚΕ στοχεύοντας σε αυξημένο
αντίκτυπο, γεφυρώνοντας και δημιουργώντας συνέργειες και καινοτόμες πρακτικές.

Με μία ευρύτατη επαγγελματική εμπειρία, η Μαρί Χάλακα κατέχει σήμερα τη θέση Διευθύντριας Ανεύρεσης Πόρων / Στρατηγικής Ανάπτυξης ΕΚΕ στη ΜΚΟ PRAKSIS.

Κατέχει Baccalaureat (Lettres et Philosophie) και σπουδές σε Διοίκηση Επιχειρήσεων και Μάρκετινγκ. Στο παρελθόν έχει διαπραγματευτεί και συνάψει εμπορικά συμβόλαια εισαγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Έχει διατελέσει Εμπορική Διευθύντρια για 12 χρόνια (ΑΒΕΠΕ ΑΕ, ΝΕΟΣΕΤ ΑΕ), αναπτύσσοντας στρατηγικές συνεργασίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Steelcase Inc.) αριστεύοντας στην εμπορική επέκταση.

Συμμετείχε στην έκθεση «Advertising and Media, New-Biz Forum ’99», και διαχειρίστηκε τη Σύνοδο «Mgate International Sports» πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

Tο Business Coaching Center συνδυάζει την προηγούμενη εταιρική της επαγγελματική εμπειρία με τις νέες προκλήσεις υποστήριξης ευάλωτων πληθυσμών που αγκαλιάζει η PRAKSIS.

Πρόσφερε κι εσύ

Υποστήριξε το έργο μας με μια δωρεά

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο