Advisory Board

Γνωρίστε τους συμβούλους μας

Ο Δημήτρης Μπουραντάς

Δημήτρης Μπουραντάς

Καθηγητής Management & Human Resources

Ο Δημήτρης Μπουραντάς είναι καθηγητής του Μάνατζμεντ, Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Διοίκησης Επιχειρήσεων για στελέχη (Executive MBA) και του Μεταπτυχιακού Προγράμματος (MSc) Διοίκησης Ανθρωπίνων Πόρων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Έχει δημοσιεύσει μεγάλο αριθμό άρθρων για τα πιο έγκυρα διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Έχει συγγράψει 10 βιβλία, εκ των οποίων έχουν γίνει best seller τα παρακάτω: «Μάνατζμεντ» (ΜΠΕΝΟΣ), « Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού» (ΜΠΕΝΟΣ), «Ηγεσία: Ο δρόμος της διαρκούς επιτυχίας» (ΚΡΙΤΙΚΗ). To μυθιστόρημα «Όλα σου τα ‘μαθα μα ξέχασα μια λέξη», (ΠΑΤΑΚΗΣ) κέρδισε το βραβείο Αναγνωστών (ΕΚΕΒΙ 2008) και βρέθηκε για τέσσερα χρόνια στις λίστες των ευπώλητων. Επιπλέον, τα βιβλία του «Επί σκηνής χωρίς πρόβα» (ΠΑΤΑΚΗΣ), «Το Γράμμα της Ελπίδας» (ΛΙΒΑΝΗΣ), «Μιλώντας στα παιδιά μου για τη πραγματικά επιτυχημένη επαγγελματική και προσωπική ζωή», «Οι μεγάλοι φιλόσοφοι και το προσωπικό Μάνατζμεντ» (ΠΑΤΑΚΗΣ), «Κραυγή Σιωπής», (ποιητική συλλογή, εκδόσεις Πατάκη), βρέθηκαν στις λίστες των Best Sellers για αρκετούς μήνες.

Επιπρόσθετα έχει εκδοθεί το βιβλίο “Leadership meta-competencies”, Ashgate-Gower Publications που βρέθηκε στις λίστες των ευπώλητων του Amazon. Πρόσφατα εκδόθηκε το μυθιστόρημα «Αν μ’ άφηνες τη λέξη να σου μάθω» (ΠΑΤΑΚΗΣ) που αποτελεί συνέχεια του «Όλα σου τα ‘μαθα μα ξέχασα μια λέξη».

Επίσης έχει επιβλέψει διδακτορικές διατριβές στις οποίες έχουν απονεμηθεί το πρώτο και το δεύτερο Ευρωπαϊκό βραβείο. Διαθέτει πολύχρονη επαγγελματική εμπειρία έχοντας εργαστεί ως στέλεχος, σύμβουλος και εκπαιδευτής για Ελληνικούς και διεθνείς Οργανισμούς και για μεγάλο αριθμό ελληνικών και πολυεθνικών επιχειρήσεων. Κάθε χρόνο δίνει περισσότερες από 60 διαλέξεις χωρίς αμοιβή σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς. Ο Δημήτρης Μπουραντάς εξειδικεύεται στην ανάπτυξη ηγετικών στελεχών και ομάδων, στη διοίκηση των αλλαγών, στη διοίκηση της εταιρικής κουλτούρας και στη στρατηγική ευθυγράμμιση των επιχειρήσεων και οργανισμών.

Έχει βραβευθεί, επανειλημμένα, με τον «Τίτλο Υψηλής Διδακτικής Επίδοσης» από το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Μεγάλος αριθμός συνεντεύξεών του έχει φιλοξενηθεί στον ημερήσιο και περιοδικό τύπο, καθώς και στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Νew York Times, Diezeit, Γερμανική Ραδιοφωνία, Φιλανδική τηλεόραση κ.α.)

Δημήτρης Φλαμούρης PhD Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Συγγραφέας, Ομιλητής

Δημήτρης Φλαμούρης PhD

Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Συγγραφέας, Ομιλητής

Ο Δημήτρης Φλαμούρης έχει μια αντισυμβατική ιστορία. Μεγάλωσε στη Δράμα. Σπούδασε Μαθηματικά στη Θεσσαλονίκη και απέκτησε μεταπτυχιακό και διδακτορικό τίτλο πάνω στα χρηματοοικονομικά μαθηματικά στο Λονδίνο.

Εργάστηκε για μια δεκαετία σε επενδυτικές τράπεζες στο Λονδίνο. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα εργάστηκε στον χρηματιστηριακό τομέα και δίδαξε επί σειρά ετών στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Το 2016 αλλάξαν όλα, καθώς αποφοίτησε από τη σχολή ψυχολογίας του University of East London, όπου ειδικεύτηκε στον τομέα της Θετικής Ψυχολογίας. 

Αυτή τη στιγμή είναι Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας με Συνθετική προσέγγιση. Ταυτόχρονα, πραγματοποιεί διαλέξεις πάνω σε θέματα ψυχολογίας και αυτοβελτίωσης, σε συνεργασία με το Κοινωνικό Πανεπιστήμιο Ενεργών Πολιτών, αλλά και ως προσκεκλημένος δημόσιων και ιδιωτικών φορέων και οργανισμών.

Είναι ο συγγραφέας των best-sellers Ψυχο-λογικές Σχέσεις και Ψυχο-λογικά Μυστικά (που μακάρι να γνώριζα νωρίτερα), και το τρίτο του βιβλίο «Το Παράδοξο Μονοπάτι προς το Νόημα της Ζωής» γνωρίζει ιδιαίτερη επιτυχία. Διοργανώνει σεμινάρια σε θέματα σχέσεων, αυτογνωσίας, άγχους και θετικής ψυχολογίας, ενώ διατηρεί το δικό του blog (www.dimitrisflamouris.com).

Παράλληλα, ασχολείται ερασιτεχνικά με το κρασί, έχοντας αποκτήσει διεθνείς οινικές πιστοποιήσεις και ενίοτε το συνδυάζει με τον χώρο της ψυχολογίας σε ομιλίες του σε οινοποιεία. 

Τέλος, έχει ταξιδέψει σε περισσότερες από 80 χώρες, συλλέγοντας εμπειρίες από όλα τα μέρη του πλανήτη.

Κάπως έτσι, δημιουργεί ένα παράδοξο μονοπάτι προς το νόημα της δικής του ζωής.

Μάγδα Κατόπη

Μάγδα Κατόπη

Οικονομολόγος MSc. & Πολ. Επιστήμονας, εργάζομαι ως Εταιρική Σύμβουλος,

Είμαι η Μάγδα Κατόπη  Οικονομολόγος MSc. & Πολ. Επιστήμονας, εργάζομαι ως Εταιρική Σύμβουλος, με εξειδίκευση στις διεθνείς  εταιρικές σχέσεις, με  25+ χρόνια  διαπολιτισμικής εμπειρίας σε μεγάλα έργα στο εξωτερικό (Ευρωπαϊκές χώρες και Ελβετία, Ν.Α. Ευρώπη, Ρωσία και χώρες της πρ. ΕΕΣΔ,  στη Ν.Α. Ασία και την Κίνα ως project manager. 

Με την επιστροφή μου στην Ελλάδα, το 2000, συνεργάζομαι από τη θέση του Συμβούλου με τον ιδιωτικό και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα σε κλάδους όπως η Ενέργεια, η Αγροδιατροφή, ο Τουρισμός & Φιλοξενία, η Αεροπορία, FMCG, ο Αθλητισμός & Αναψυχή, ενώ έχω συμμετάσχει σε αρκετά ευρωπαϊκά έργα με προσανατολισμό την επιχειρηματικότητα και την καθοδήγηση αλλαγών. 

Ανέπτυξα, σχεδίασα, κατεύθυνα και εκτέλεσα σχέδια μάρκετινγκ και επικοινωνίας για διάφορους επιχειρηματικούς τομείς, βοηθώντας  επιχειρηματίες και επαγγελματίες να συνειδητοποιούν τις δυνατότητές τους και να επιταχύνουν σε αποτελέσματα. Λειτουργώ με μια απαράμιλλη κατανόηση της προόδου μέσω της αειφόρου ανάπτυξης, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της εργασιακής ισότητας και συμπερίληψης και της κοινωνικής ευθύνης, καθοδηγώντας επιχειρηματίες, επαγγελματίες και εταιρικές ομάδες ως Business Coach,  ενώ σχεδιάζω προγράμματα mentoring για νέους , γυναίκες επιχειρηματίες και κοινωνικά ευάλωτες ομάδες. 

Συνδιοργανώνω εκδηλώσεις για την ενδυνάμωση του οικοσυστήματος των νεοφυών επιχειρήσεων, της αειφόρου και καινοτόμου επιχειρηματικότητας,  με έμφαση στην κοινωνική επιχειρηματικότητα, τον πολιτισμό, την χειροτεχνία, την οικοτεχνία και την λαική παράδοση. Σχεδιάζω και συντονίζω πολιτιστικές και αθλητικές  διοργανώσεις και φόρουμ κοινωνικής ευαισθητοποίησης για θέματα  ισότητας, έμφυλων διακρίσεων και ενδοοικογενειακής βίας, σε συνεργασία με Δήμους, τοπικούς φορείς και οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών. 

Είμαι μέλος Διεθνών Επιμελητηρίων, του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Μέντορας του τμήματος Αν. Κρήτης και μέντορας σε δομές επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα ενώ διετέλεσα μέντορας και στα ευρωπαϊκά προγράμματα  «Εrarmus +/  Career 4.0»  & «PROUD» (Promoting Supported Independent Living as an alternative care practice for unaccompanied minors).  Είμαι μέντορας  και μέλος της  Συμβουλευτικής Επιτροπής του οργανισμού Women Do Business.  

Μέλος της Επιτροπής Επιχειρηματικότητας του Δ. Ηρακλείου (από το 2019) και της Επιτροπής Ισότητας (από το 2017).

Κατερίνα Ματιάτου Advisor Board

Κατερίνα Ματιάτου

Head of Development της ActionAid

Η Κατερίνα Ματιάτου, Head of Development της ActionAid, πιστεύει ακράδαντα στη δυναμική του κοινωφελή τομέα να επιλύσει κοινωνικά προβλήματα με βιώσιμο τρόπο και να κάνει τον κόσμο μας καλύτερο. Από το 2008 έχει συνεργαστεί με πλειάδα μη κερδοσκοπικών οργανισμών, κοινωφελών ιδρυμάτων και εταιρειών στην Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο, μεταξύ των οποίων τη Royal Academy of Arts, τα Special Olympics, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, τον Δεσμό και το HIGGS.

Η εξειδίκευσή της είναι ο στρατηγικός σχεδιασμός, η διαχείριση δωρεών, η ανεύρεση πόρων και η οργανωσιακή ανάπτυξη. Η Κατερίνα είναι Network Driver του BMW Foundations Responsible Leaders Network στη ΝΑ Ευρώπη και μέλος Συμβουλευτικών Επιτροπών επιλεγμένων κοινωφελών οργανισμών. Έχει σπουδάσει Επικοινωνία, Μέσα & Πολιτισμό στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και Cultural & Creative Industries στο Kings College London. Αγαπά τη θάλασσα, την ιστιοπλοΐα και τις γαστριμαργικές εμπειρίες.

Portraits Rouli Alex Spyridoula for Vodafone/Thalia Galanopoulou

Ρούλη Χριστοπούλου

Brand communication, Public Affairs, CSR & Sustainable Business Professional

Η Ρούλη Χριστοπούλου έχει στο ενεργητικό της 20 χρόνια εμπειρίας στο χώρο της επικοινωνίας και της εταιρικής υπευθυνότητας, σε ρόλους που περιλάμβαναν τη διαμόρφωση στρατηγικής στην εταιρική & προϊοντική επικοινωνία, τα public affairs, την εταιρική κοινωνική ευθύνη και τη βιώσιμη ανάπτυξη. Είναι επικεφαλής των Τομέων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Πολιτισμού στην Alpha Bank. Από το 2007 μέχρι το 2021 εργάστηκε στην Vodafone Ελλάδας σε θέσεις αυξημένης ευθύνης, ενώ το 2016 ανέλαβε Επικεφαλής του Ιδρύματος Vodafone και του Τμήματος Βιώσιμης Ανάπτυξης. Προηγουμένως έχει εργαστεί ως Σύμβουλος Επικοινωνίας.

Κατέχει πτυχίο Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών από το Τμήμα Πολιτικών Επιστημών & Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών και μεταπτυχιακό τίτλο στον τομέα της Εταιρικής Επικοινωνίας από το Bournemouth University του Ηνωμένου Βασιλείου.  Είναι ενεργή εθελόντρια και μέλος του BMW Foundation Responsible Leaders Network, και του Corporate Responsibility Committee του Ελληνοαμερικάνικου Επιμελητηρίου και του Δίκτυου Εμπειρογνωμόνων για την Κοινωνία των Πολιτών.

Μετάβαση στο περιεχόμενο