Δημήτρης Γραμμένος Μέντορες

Κύριος Ερευνητής, Ινστιτούτο Πληροφορικής, ΙΤΕ

Ο Δημήτρης Γραμμένος είναι Κύριος Ερευνητής του Ινστιτούτου Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ). Επίσης, είναι πιστοποιημένος αξιολογητής των διεθνών στάνταρ τεστ δημιουργικότητας Torrance Tests of Creative Thinking (TTCT).

Από το 2014, δημιούργησε τη δραστηριότητα «Σχεδιαστές του Μέλλοντος» στο πλαίσιο της οποίας αναπτύσσει και οργανώνει βιωματικές εμπειρίες που εισάγουν την έννοια και την πρακτική της Δημιουργικότητας και της Δημιουργικής Σκέψης σε παιδιά, γονείς, εκπαιδευτικούς, και το ευρύ κοινό. Ως τώρα,έχει οργανώσει περισσότερα από 75 εργαστήρια σε 5 χώρες και στο Διαδίκτυο, στα οποία συμμετείχαν συνολικά πάνω από 8.500 άτομα όλων των ηλικιών.

Μαζί με την Ανθή Στρατάκη, DPO του ΙΤΕ, δημιούργησε το διαδραστικό εργαστήριο «Ο GDPR και οι 40 κλέφτες». Τον Μάρτιο του 2020 κυκλοφορεί και σε κόμικ, όπου για πρώτη φορά διεθνώς, ένας νόμος αποδίδεται σε αυτή τη μορφή. (Και μάλιστα με εκπαιδευτική προσέγγιση και στόχο). Ο Δημήτρης Γραμμένος κέρδισε το Λογοτεχνικό Βραβείο Αναγνώστη 2021 στην κατηγορία Βιβλίο Γνώσεων.

Επιπλέον το 2020, δημιούργησε το διαδραστικό διαδικτυακό εργαστήριο μυθοπλαστικής σχεδίασης «Η 6η ΑΙΣΘΗΣΗ: Το παιχνίδι από το μέλλον». Θέμα του η επινόηση ενός μελλοντικού ψηφιακού παιχνιδιού με χρήση τεχνολογιών διάδρασης εγκεφάλου-προς-εγκέφαλο. Επίσης, δημιούργησε τον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό «Brains & Games Greece»,στον οποίο συμμετείχαν 65 ομάδες με συνολικά περισσότερους από 250 μαθητές.

Μετάβαση στο περιεχόμενο