Έλενα Γκέκα

Έλενα-Γκέκα

Με μεγάλο ενθουσιασμό, ξεκινάμε αυτό το αφηγηματικό ταξίδι ιστοριών των γυναικών του δικτύου μας με την ιστορία της δικής μας Έλενας Γκέκα. Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων με ειδίκευση στην Επικοινωνία, το Μάρκετινγκ και το Branding, καθώς και Life & Business Coach μας μίλησε για το δικό της ταξίδι. Ένα ταξίδι που της άλλαξε τη ζωή, με ό,τι μπορεί να περιλαμβάνει αυτό.

Η Έλενα Γκέκα γνώριζε τις συνιδρύτριες του Women Do Business από τα πρώτα βήματα της Οργάνωσης. Η πραγματική της εμπλοκή όμως με το Women Do Business  ξεκίνησε λίγο αργότερα, με αφορμή την παρακολούθηση μια εκδήλωσης το 2020. Με την ιδιότητα της ιδιοκτήτριας επιχείρησης ρούχων της προτάθηκε να συμμετάσχει την επόμενη χρονιά σε εκδήλωση, ως ομιλήτρια. Στόχος ήταν να μοιραστεί την ιστορία της ως γυναίκα με εμπειρία στον χώρο του επιχειρείν. Η Έλενα όμως είχε κάτι πολύ πιο δυνατό να προσφέρει σε εκείνη την εκδήλωση. Ανέδειξε τη σημασία του να ακούμε τον εαυτό μας και να γνωρίζουμε πότε να σταματάμε.

Μετά από 20 χρόνια διαχείρισης της δική της επιχείρηση, αποφάσισε όχι απλώς να ακούσει τις πραγματικές επιθυμίες και ανάγκες της αλλά να τις βάλει προτεραιότητα. Μέσα σε ένα κλίμα αστάθειας λόγω της καραντίνας και αυξημένων εξόδων, έκλεισε την επιχείρησή της.Έκανε μια πραγματική στροφή στην καριέρα της. Παρόλο που βιοποριζόταν από την επιχείρηση, η ανάγκη να αλλάξει τη ζωή της, να ασχοληθεί με κάτι που τη γεμίζει, την
ώθησαν στο να γίνει εκπαιδεύτρια και coach. Τη στιγμή που η ίδια στην ομιλία της το είπε δυνατά, ένιωσε την πρώτη “λύτρωση”:

«Η δημιουργία και η διατήρηση μιας επιχείρησης είναι σπουδαίο και δύσκολο, όμως το να κάνεις κάτι που δε σε κάνει πραγματικά ευτυχισμένη στο τέλος,δεν έχει καμία σημασία» ήταν μια από τις δηλώσεις της.

Έλενα Γκέκα

Πίστεψε στον εαυτό σου

Ο δρόμος προς την αλλαγή αυτή, δεν ήταν σίγουρα εύκολος. Χρειάστηκε να ανασύρει τα πτυχία της, να λάβει πιστοποιήσεις και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές.
Αφοσιώθηκε στη μελέτη και την εξέλιξή της. Όπως η ίδια μας ανέφερε, στην πρώτη της παρουσίαση χρειάστηκε περίπου δύο ώρες για την προετοιμασία της κάθε σελίδας.
Είναι δύσκολο και επίπονο να αλλάζεις καριέρα και ζωή, όμως τίποτα δεν είναι ανέφικτο, αρκεί να πιστεύεις στον εαυτό σου. Να απομακρύνεσαι από τις «φωνούλες» που δε σε στηρίζουν και από ανθρώπους και συνήθειες που σε κρατούν πίσω. Είναι τολμηρή απόφαση, αλλά όταν είσαι αφοσιωμένος στον στόχο σου και πραγματικά πιστέψεις στον εαυτό σου, κάθε εμπόδιο μετατρέπεται σε πείσμα και κίνητρο.

Από τη Στήριξη στην Επιτυχία: Η Συναρπαστική Πορεία της Έλενας

Στη συνέντευξη, η Έλενα μας ανέφερε τη στήριξη που έλαβε από όλες τις δράσεις και προγράμματα του Women Do Business αλλά κι από τα άτομα που γνώρισε μέσω της οργάνωσης. Συνδυαστικά, με την ενθάρρυνση της οικογένειάς της, τόλμησε με υπομονή και επιμονή να κάνει πράξη τα όνειρά της, να βρει την ευτυχία μέσα της. Η Ελένη είχε ένα περιβάλλον υποστηρικτικό γιατί το επιδίωξε να το έχει. Κυνήγησε την εξέλιξή της, παρακολούθησε σχεδόν όλες τις δράσεις, προγράμματα και εκδηλώσεις μας και κυρίως, βγήκε από τη ζώνη ασφαλείας της.

Ομολογώ πως λύγισα πολλές φορές όμως θα το έκανα ξανά από την αρχή. Γίνεται κάτι μαγικό, όταν αλλάζεις εσύ αλλάζει και ο κόσμος γύρω σου, φεύγεις από τοξικά περιβάλλοντα, γνωρίζεις σπουδαίους ανθρώπους και είσαι πραγματικά χαρούμενος.

Την ευχαριστεί να βλέπει γυναίκες σε πολλαπλούς ρόλους που τις κάνουν χαρούμενες και θέλει να το στηρίζει αυτό. Για τις γυναίκες στον χώρο του επιχειρείν θέλει να τις συμβουλεύσει πώς η συνεχής παρακολούθηση των ραγδαίων εξελίξεων του κλάδου είναι απαραίτητη. Πολλές φορές ένα restart είναι πολύ πιο κερδοφόρο και σύγχρονο. Να τολμάς, να εξελίσσεσαι, να αλλάζεις τη ζωή σου, όποιο κι αν είναι το κόστος… Γιατί στο τέλος το αποτέλεσμα είναι συναρπαστικό!

Σε ευχαριστούμε Έλενα Γκέκα που μοιράστηκες μαζί μας την ιστορία σου και χαιρόμαστε που το Women Do Business είναι μέρος της.

Αρθρογράφος: Κατερίνα Φαΐλι

Επιμέλεια Άρθρου: Σοφία Διαλιάτση

Πρόσφατα Άρθρα

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο