Η Ευαγγελία Φαρμάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή Θεσσαλονίκης τον Μάρτιο του 1999 και από τον Ιούνιο του 2001 μέχρι και σήμερα ασκεί μάχιμη δικηγορία. Διατηρεί το δικηγορικό της γραφείο στη Θεσσαλονίκη, ενώ αποτελεί ενεργό μέλος της νομικής εταιρίας ENA LAW FIRM.

Διαθέτει μεταπτυχιακό τίτλο στην Διοίκηση Επιχειρήσεων και την Επικοινωνία και κρατική πιστοποίηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στις Δημόσιες Σχέσεις. Επίσης, διαθέτει πιστοποίηση από το Εθνικό Καποδιστριακό στο Περιβαλλοντικό και Αθλητικό Δίκαιο. Παρέχει Legal Coaching and Launch Strateging σε επιχειρήσεις και εξειδικεύεται στη σύνταξη συμβάσεων σύμφωνα με τους κανόνες διαπραγμάτευσης.

Πρόσφατα πιστοποιήθηκε ως Εισηγήτρια στο Δίκαιο του Καταναλωτή, του ειδικού προγράμματος Consumer Law Ready. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και διευθύνεται σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Την υλοποίηση αυτού του εκπαιδευτικού προγράμματος έχει αναλάβει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Καταναλωτών (BEUC), σε κοινοπραξία με το Eurochambres (Εμπορικό Επιμελητήριο στην πόλη των Βρυξελλών, Βέλγιο) και την Ευρωπαϊκή Ένωση Βιοτεχνών και Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (UEAPME). Οι εισηγήσεις απευθύνονται σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις εντός της ΕΕ .

Η Ευαγγελία Φαρμάκη αποτελεί μέλος του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος. Γνωρίζει άριστα την αγγλική και τη νοηματική γλώσσα. Αντιλαμβάνεται απόλυτα τη γλώσσα του σώματος σε κάθε μορφή «πελατειακής» της σχέσης, γνώση την οποία απέκτησε μέσα από πλήθος βιωματικών σεμιναρίων. Ανήκει στην ομάδα συμβουλευτικής και mentoring του Οργανισμού Women on Top, ο οποίος εδρεύει στην Αθήνα για την επαγγελματική ενδυνάμωση των εργαζομένων και ανέργων γυναικών και την ισότητα στην αγορά εργασίας. Παρέχει την υποστήριξη της με μηνιαίες συναντήσεις και σεμινάρια στον Οργανισμό Rise Club, ο οποίος εδρεύει στην Αθήνα και ο οποίος εστιάζει στο ολιστικό πρόγραμμα επιστροφής των γυναικών στην εργασία. 

el.liafarmaki.com

Μετάβαση στο περιεχόμενο