Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Πρόγραμμα Equal Pay For All

16 Απριλίου @ 11:00 - 14:00

Equal Pay For All

Πρόγραμμα Equal Pay For All: Συζητάμε για το χάσμα των μισθών ανάμεσα σε γυναίκες και άνδρες και βρίσκουμε τρόπους για να μειωθεί.

Οι γυναίκες εξακολουθούν να αμείβονται συχνά λιγότερο από τους άνδρες συναδέλφους τους για τις ίδιες θέσεις εργασίας. Επιπλέον, οι άνδρες προάγονται πιο συχνά κατά μέσο όρο. Για την οικονομία συνολικά, το 2020, οι ακαθάριστες ωριαίες αποδοχές των γυναικών ήταν κατά μέσο όρο 13,0 % χαμηλότερες από αυτές των ανδρών στην Ευρωπαϊκή Ένωση και 14,1% στη ζώνη του ευρώ. Στα κράτη μέλη, η διαφορά στις αμοιβές μεταξύ των φύλων κυμάνθηκε κατά 21,6 ποσοστιαίες μονάδες, που κυμαίνονται από 0,7 % στο Λουξεμβούργο έως 22,3 % στη Λετονία (Eurostat, 2022). Η ύπαρξη αυτού του μισθολογικού χάσματος αποτελεί πρόκληση για την ΕΕ. Παρά τις πολλές προσπάθειες για να καλυφθεί το χάσμα στις αμοιβές ανάμεσα στα δύο φύλα,
παραμένει ένα πρόβλημα που φαίνεται να είναι βαθιά ριζωμένο στην κοινωνία και που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες σε καθημερινή βάση.
Το έργο με τίτλο “Equal Pay For All” το οποίο ξεκίνησε την 1η Δεκεμβρίου 2023 και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως Σύμπραξη Συνεργασίας στο πρόγραμμα Νεολαία του προγράμματος Erasmus+, αντιμετωπίζει αυτά τα ζητήματα και ευαισθητοποιεί τις γυναίκες, τους συλλόγους νέων και γυναικών, τους εκπαιδευτικούς φορείς και τα ενδιαφερόμενα μέρη. Το έργο περιλαμβάνει δραστηριότητες όπως μια σειρά διαδικτυακών σεμιναρίων, μια πλατφόρμα στην οποία θα υπάρχει το εκπαιδευτικό υλικό αλλά και forum συζητήσεων για τα εν λόγω ζητήματα.
Στο πλαίσιο του έργου, η Ευρωπαϊκή Πρόοδος, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, θα πραγματοποιήσει στις 16 Απριλίου 2024 την πρώτη ομάδα εστίασης, όπου θα συζητηθούν οι θεματικές των εκπαιδευτικών ενοτήτων και θα καταγραφούν οι απόψεις των ομάδων στόχων. Η εν λόγω εκδήλωση εντάσσεται στην Ευρωπαϊκή Ομάδα Νεολαίας και θα πραγματοποιηθεί στο ΚΕΚ Ευρωπαϊκή Πρόοδος.
Ομιλήτρια στο πάνελ η co-founder του Women Do Business Νατασα Γρηγοράκη, όπου θα αναπτύξει τα αποτελέσματα της έρευνας του WDB + της IERAX ANALYTICS για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
16 Απριλίου
Ώρα:
11:00 - 14:00

Χώρος Διεξαγωγής

ΚΕΚ Ευρωπαϊκή Πρόοδος
Γερουλάνου 4
Ηράκλειο, Ελλάδα
+ Χάρτης Google
Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο