Γρηγόρης Παπαπέτρου

MBA στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, Καθηγητής Οικονομικών και Τουρισμού, Σύμβουλος Θετικής Ψυχολογίας και Μέντορας σε Θέματα Κοινωνικής Οικονομίας.

O Γρηγόρης Παπαπέτρου γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά. Στη συνέχεια,έκανε μεταπτυχιακές σπουδές με υποτροφία όπου και απέκτησε ΜΒΑ στο Montpellier της Γαλλίας.Επίσης έχει ακολουθήσει κύκλο Πολιτικών Επιστημών στο Παρίσι.

Έχει εργαστεί 32 χρόνια σε ελληνικές και ξένες επιχειρήσεις στον τομέα του τουρισμού σαν εμπορικός διευθυντής και διευθυντής πωλήσεων. Επιπλέον διδάσκει 12 χρόνια οικονομικά και τουριστικά μαθήματα σε ΙΕΚ και ΚΕΚ σαν πιστοποιημένος καθηγητής ενηλίκων στην Αθήνα. 

Ο Γρηγόρης Παπαπέτρου τα τελευταία χρόνια ασχολείται με την εκπαίδευση ενηλίκων και ανέργων και την κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία. Ακόμα, παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε κοινωνικές επιχειρήσεις για την ανάπτυξή τους. Επίσης, δραστηριοποιείται με εθελοντικές οργανώσεις που βοηθούν στην καλύτερη διαβίωση των ηλικιωμένων στην Ελλάδα.

Είναι ο δημιουργός της εθελοντικής ομάδας «Γίνε μια αγκαλιά» που συνεργάζεται με τις οργανώσεις 50plus και Prolepsis για την εφαρμογή προγραμμάτων ενδυνάμωσης των ηλικιωμένων και τη γαλλική οργάνωση Share Ami για τη μείωση της μοναξιάς των ηλικιωμένων Γάλλων.

Μετάβαση στο περιεχόμενο