Ιωάννα-Στανεγλούδη

Co-founder & Chief Risk Officer της Finclude

Η Ιωάννα Στανεγλούδη είναι έμπειρο στέλεχος στον τομέα του πιστωτικού κινδύνου με 20 χρόνια εμπειρίας στις τραπεζικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες. Έχει αναλάβει θέσεις που σχετίζονται με την αξιολόγηση και διαχείριση του πιστωτικού κινδύνου. Έχει σημαντική εμπειρία σε χρηματοοικονομικά επιχειρηματικά μοντέλα, καθώς και σε οικονομικές αναλύσεις για χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και εταιρείες παροχής συμβουλών. Ανά τα χρόνια έχει αναλάβει ανώτερες εκτελεστικές θέσεις σε τράπεζες και συμβουλευτικές εταιρείες.

Η Ιωάννα είναι co-founder & Chief Risk Officer της Finclude, ενός πανευρωπαϊκού φορέα πιστοληπτικής αξιολόγησης για φυσικά πρόσωπα, που αξιολογεί τη δυνατότητα αποπληρωμής και την πιστοληπτική ικανότητα μέσω συμπεριφορικής ανάλυσης σε δεδομένα τραπεζικών συναλλαγών.

Η Finclude ήταν στις δέκα φιναλίστ του παγκόσμιου διαγωνισμού για γυναίκες ιδρυτές που πραγματοποιήθηκε από το Venture Fund της Microsoft. Επίσης, ήταν νικήτρια του διαγωνισμού New Venture από το Πανεπιστήμιο NYU Stern, καθώς και στον παγκόσμιο διαγωνισμό pitcHer στα πλαίσια του Grace Hopper Celebration. Η Finclude έχει κερδίσει πολλες διακρίσεις μέχρι σήμερα και συμπεριλήφθηκε στην έκθεση Youth Solutions, με τις 50 εταιρείες παγκοσμίως που προωθούν τους στόχους του ΟΗΕ. Η Ιωάννα Στανεγλούδη ήταν στη λίστα του περιοδικού Fortune “Fortune 40 κάτω από 40” για την Ελλάδα για το 2019 & 2021, καθώς και στη λίστα των NYC Fintech Women για το 2020 και πρόσφατα βραβεύτηκε με το Greek International Women Award (2021).