Life's Cards

Τα φύλλα που μοιράζονται στην αρχή του παιχνιδιού καθορίζουν την έκβαση του παιχνιδιού;

ΟΧΙ! Όχι στο “Duraka”, όχι στο Life’s Cards “παιχνίδι της ζωής”!

Αυτό ακριβώς θα αποδείξει το νέο εμπνευσμένο παιχνίδι προσωπικής ανάπτυξης για νέους “LIFE’S CARDS”, το οποίο θα αναπτυχθεί από κοινού μέχρι τα μέσα του 2024 από 3 οργανισμούς: τον σύλλογο υποστήριξης νέων “SAVA KABATA”, επικεφαλής εταίρο του έργου (από το Λιβάνι), τη ΜΚΟ “Association of Educational Games and Methods” (από τη Ρίγα της Λετονίας) και τη ΜΚΟ “Women Do Business” (από το Ηράκλειο της Ελλάδας). Στο Λιβάνι, θα οργανωθεί επίσης στενή συνεργασία με το Κέντρο Παιδιών και Νέων του Δήμου Λιβάνι και το MJIC “Kvartāls”.

ΤΙ θα αφορά το παιχνίδι; Το ΠΑΙΧΝΙΔΙ θα βοηθήσει τους νέους από μικρές πόλεις, απομακρυσμένες περιοχές και αγροτικές περιοχές να γίνουν πιο θαρραλέοι, να πιστέψουν στον εαυτό τους, να ενισχύσουν την αυτοπεποίθησή τους και την αυτενέργειά τους, να εξασκηθούν στην αποφασιστικότητα και τη λήψη αποφάσεων από τους ίδιους (όχι από άλλους), προκειμένου να επιτύχουν με επιτυχία τους στόχους της ζωής τους.

Οι δύο περιφέρειες που συμμετέχουν στο έργο – Latgale (Λετονία) και Κρήτη (Ελλάδα) – μοιράζονται γεωγραφικές προκλήσεις που σχετίζονται με την απόσταση από την εθνική πρωτεύουσα (ακόμη και την “υδάτινη απόσταση” στην περίπτωση της Κρήτης), η οποία μπορεί να δημιουργήσει εμπόδια στην ευρύτερη ενδυνάμωση. Ωστόσο, το έργο θα διερευνήσει και θα αποδείξει ότι η γεωγραφική απόσταση δεν είναι “μοιραία”, ότι ο καθοριστικός παράγοντας για την επιτυχία είναι η ίδια η θέληση του νέου να πετύχει.

Life's Cards

Κατά τη διάρκεια της περιόδου του έργου – συνολικά 18 μήνες – θα υλοποιηθούν διάφορες δραστηριότητες. Πρώτον, θα συγκεντρωθούν 20 πραγματικές ιστορίες ζωής νέων σε μικρές πόλεις και απομακρυσμένες περιοχές (Latgale και Κρήτη), εντοπίζοντας και αναδεικνύοντας τους παράγοντες που βοήθησαν τους νέους να ξεπεράσουν τα γεωγραφικά εμπόδια και να πετύχουν στη ζωή, ιδιαίτερα στον κόσμο της επιχειρηματικότητας. Αργότερα, σε συνεργασία με εργαζόμενους σε θέματα νεολαίας, συμβούλους σταδιοδρομίας, υποστηρικτές των νέων, θα αναπτυχθεί το νέο παιχνίδι “Life Cards” ως εργαλείο μη τυπικής εκπαίδευσης για την έμπνευση των νέων και την προσωπική τους ανάπτυξη.

Η διαδικασία του παιχνιδιού θα βοηθήσει τον συμμετέχοντα να καταλάβει ότι οι κάρτες που μοιράζονται στην αρχή είναι απλώς η κατάσταση της στιγμής, η οποία μπορεί να αλλάξει με κάθε επόμενο βήμα του παιχνιδιού (= της ζωής). Το παιχνίδι θα σχεδιαστεί για να βοηθήσει τον νεαρό παίκτη να συνειδητοποιήσει τη σημασία κάθε κάρτας ΩΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ που μπορεί να κρατηθεί και να χρησιμοποιηθεί ή να δοθεί σε κάποιον άλλο. Κάθε βήμα του παιχνιδιού θα έρχεται με νέες επιλογές, αποφάσεις, μάθηση και επικοινωνία.

Τα αποτελέσματα του έργου – συμπεριλαμβανομένων των συλλεχθέντων ιστοριών ζωής των νέων και του νέου παιχνιδιού με τις οδηγίες χρήσης του – θα είναι δημόσια διαθέσιμα σε σχολεία (καθηγητές τάξεων), επιχειρηματικά κέντρα, συμβούλους σταδιοδρομίας, εργαζόμενους σε θέματα νεολαίας, οργανώσεις υποστήριξης νέων. Όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη θα προσκληθούν επίσης στη διεθνή εκδήλωση έμπνευσης, που προγραμματίζεται για το καλοκαίρι του 2024 στο Livani.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με τις υπεύθυνες του έργου:

  • Νατάσα Γρηγοράκη Τηλ: 6977685640
  • ‘Ερη Παυλάκη Τηλ: 6947804864 
Life's Cards
Life's Cards

Το έργο «LIFE’s CARDS» χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτή η δημοσίευση αντικατοπτρίζει μόνο τις απόψεις και τη γνώμη του συγγραφέα και όχι απαραίτητα τη γνώμη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ή της Εθνικής Υπηρεσίας (Υπηρεσία Διεθνών Προγραμμάτων Νεολαίας), που δεν ευθύνονται για οποιαδήποτε χρήση των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτήν.

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο