Event No.1
15/05/19


Στις 15 Μαΐου του 2019 το όραμα μας έγινε πραγματικότητα! Ένα forum, μια εκδήλωση αν θέλετε, που προάγει την γυναικεία επιχειρηματικότητα. 

Ειχαμε ήδη οραματιστει καιρό πριν τον κόσμο να γεμίζει την αίθουσα, τις ομιλητριες με τα χείλοφωνα, τα κολώνατα ποτήρια, την μουσική… κι έτσι κι έγινε πάνω απο 120 άτομα μας τίμησαν με την παρουσία αλλά κυρίως με τα χαμόγελα και την θετική τους διαθεση στον πανέμορφο χώρο του Black Book Moderators στο Ηρακλειο της Κρήτης. Η σκέψη ήταν να δώσουμε το βήμα σε τέσσερις γυναίκες επιχειρηματίες που ξεκίνησαν απο το μηδέν, τόλμησαν, απέτυχαν, πόνεσαν ξανα κ ξανα, πήγαν κόντρα σε φίλους και οικογένεια, ώσπου καταφεραν να υλοποιήσουν την ιδέα τους!
 
Αυτό έκαναν και οι 4 εκπληκτικές ομιλητριες μας όπως : η Εβελιν Μπακιντα απο την Chic Greek Gifts φτιάχνοντας πρωτότυπα δώρα με αέρα Ελλάδος, που έφτασαν μέχρι και στον Πρίγκιπα Κάρολο, η Αγγελική Γενιτσαριδου απο την Kurelu υφαίνοντας μοναδικές δημιουργίες στον αργαλειό που είχε βρει στο υπόγειο της ξεχασμένο, αναβιωνοντας μια τέχνη που έπεφτε στην λησμονιά,  η Αλίκη Διαλυνά απο τα Vasilakata που έδωσε πνοή στο χωριό της ανακαινίζοντας παλιά εγκαταλελειμμένα σπίτια σε όμορφους ξενώνες, και η Καλλυ Κοκκινακη απο το Kaly’s Wedding που με αφορμή τον δικό της γάμο ανακάλυψε κάτι που την γέμιζε κι αποφάσισε να το σπουδάσει στολίζοντας τις νύφες με αγάπη και κομψότητα. 
 Όλες μαζί μας συγκίνησαν, μας ενέπνευσαν, μας έδειξαν τι είναι εφικτό και μας παρακίνησαν να υλοποιήσουμε τα δικά μας όνειρα. Παράλληλα οι καφέδες απο το Hacienda και οι λιχουδιές απο πλήθος ανθρώπων και επιχειρήσεων που πίστεψαν στον σκοπό μας γέμιζαν τα τραπέζια αλλά και τα στομάχια των καλεσμένων μας ! Άλλωστε νηστικό αρκούδι…
 
Στο τέλος μείναμε συντροφιά με μπιριτσα Νοτος απο Κρήτη ανταλλάσσοντας απόψεις, σκέψεις, όνειρα και ευχές. Θέλαμε να γνωριστούμε, να έρθουμε πιο κοντά, να δημιουργηθούν νέες συνεργασίες και τα καταφέραμε! Ευγνώμονες για όλες και όλους εκείνους που ήσασταν εκεί! Όλους εκείνους που έβαλαν το λιθαράκι τους για να σταθεί στο ύψος της φωνής της ακομα μια γυναίκα! Για να βγει μπροστά χωρίς φόβο και απλα να κανει αυτό που την γεμίζει και την κάνει χαρούμενη, δίνοντας έτσι χαρα και στους ανθρώπους γύρω της. Δίνουμε το ραντεβου μας σε λιγο καιρό με ακομα τέσσερις εμπνευσμένες ιστορίες.
Evelyn_Bakinta

Έβελιν
Μπάκιντα

Founder @Chic Greek Gifts

aliki_diallina

Αλίκη
Διαλλυνά

Founder @Vasilikata

kalli_kokkinaki

Κάλλυ
Κοκκινάκη

Founder @Kaly’s Wedding Atelier

Event No.2
11/12/19


Η ολοκληρωτική επιτυχία της 1ης εκδήλωσης έδωσε τη σκυτάλη στο 2ο event, που πραγματοποιήθηκε στις 11/12/2019 σε μια πανέμορφη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα ,με τη χορηγία από”4 εποχες”, στο γνωστο υπέροχο πλέον χώρο του black book στο Ηράκλειο της Κρήτης .

Τέσσερις νέες ομιλήτριες που δραστηριοποιούνται σε διαφορετικό τομέα η καθεμία στο χώρο του επιχειρείν, καθήλωσαν, συγκίνησαν, κατέπληξαν αλλά και ενέπνευσαν το κοινό που έμεινε μέχρι το τέλος του event.

Η πρώτη μας ομιλήτρια, ιδιοκτήτρια του “fingertips ” Έφη Σηφάκη ,που ομορφαίνει τα άκρα των γυναικών,έκανε πολλές γυναίκες να δακρύσουν δείχνοντας πως επιμένοντας σ’ αυτό που αγαπάς όσες απορρίψεις κι αν έχεις, πετυχαίνεις!

Η 2η μας ομιλήτρια Γιάννα Καραγιώργου ,ιδιοκτήτρια του ” Profile Photography” γεννήθηκε για να φωτογραφίζει και να χαρίζει μοναδικές αναμνήσεις στις ομορφότερες στιγμές της ζωής μας .Ο έρωτας της για τη φωτογραφική της μηχανή είναι η ιστορία για την επιτυχία της!

 

Η 3η ομιλήτρια του event , Όλγα Κουμπαράκη ιδιοκτήτρια του “hoppy feet”, με τις πανέξυπνες επιλογές παιδικών παπουτσιών ,μοιράστηκε με πάθος πως όλα μπορούν να συμβούν αρκεί να τολμήσεις! Η πίστη στον εαυτό σου σε κάνει να ξεχωρίζεις!

Τέλος, η 4η ομιλήτριά μας Έλλη Τιτάκη , ιδρύτρια του “Ε lliama ” με το αγνό κρητικό λάδι της,καθήλωσε κυριολεκτικά το κοινό από την αρχή της ιστορίας της, δείχνοντας ότι η αγάπη για την οικογένειά σου , τα προιόντα του τόπου σου μπορούν να αναδείξουν το όνειρό σου και σε άλλες πτυχές, βοηθώντας και την υγεία των ανθρώπων!

Προς μεγάλη μας έκπληξη και χαρά ,οι θέσεις ήταν γεμάτες και αν και υπήρχαν όρθιοι στην αίθουσα που ξεπερνούσαν τα 130 άτομα ,επικρατούσε μια μαγευτική σιγή! Η εμπειρία της οργάνωσης του 1ου event , η άψογη συνεργασία και κατανομή αρμοδιοτήτων μεταξύ μας και το πάθος για το όραμά μας έστεψαν και την 2η εκδήλωσή μας με επιτυχία. Πόσο σημαντικό το “εγώ” να γίνεται “εμείς”! Η άμεση ανταπόκριση των χορηγών της πόλης μας ,τους οποίους ευχαριστούμε ξανά, έντυσαν την εκδήλωση με θετική αύρα ,πηγαία χαμόγελα και ένα απολαυστικό socialize .

Τα κομμωτήρια “Νεκτάριος Σαίτης” πάντα δίπλα στη γυναίκα ,ο χώρος αισθητικής ” Element” ,η “Kally atelier” ,οι γραφιστικές τέχνες Πολύτροπο και “Itanos concept” ήταν μερικές από τις επιχειρήσεις που συντέλεσαν στα παραπάνω.

Όλοι θέλησαν μετά τις ομιλίες να γνωριστούν μεταξύ τους ,να επικοινωνήσουν, να δημιουργήσουν επαφές για συμβουλές και γιατί όχι συνεργασίες.Μ”ευχάριστη μουσική απο το “μουσικό διάζωμα ” ,1 ποτήρι κρασί από τα κρασιά “Τατάκης” και γευστικά εδέσματα απο το φούρνο” Επιούσιο” και τη πιτσα από το “Envy” κύλησε όμορφα η βραδιά.

Η κυρία Πιτσικάκη πρόεδρος του αναπτυξιακού συλλόγου γυναικών επιχειρηματιών Κρήτης μάλιστα, επιβραβευοντας την προσπάθεια της εκδήλωσης, πρότεινε να υπάρξουν κι απ αυτό το event συνεργασίες σε κάποια project που θα γίνουν. Κάπως έτσι μια φλόγα άναψε και η προσέλευση εθελοντών στην ομάδα Women do business αυξήθηκε ,οι δράσεις μας πολλαπλασιάστηκαν και το όραμά μας άγγιξε πολλές περισσότερες γυναίκες που θα τολμήσουν να βγουν μπροστά με πίστη στο όνειρό τους!

Βίρα τα πανιά και φύγαμε για επόμενο event!
ellie_titaki

Έλλη
Τιτάκη

Founder @Eliama Daily Value

efi_sifaki

Έφη
Σηφάκη

Owner @Fingertips

gianna_karagiorgou

Γιάννα
Καραγιώργου

Owner @Profile Photography

Event No.3
05/08/20

event_3_wdb

Την Τετάρτη 5 Αυγούστου από τις 19:00 ως τις 22:00 στον πανέμορφο χώρο του Ιππικού  Ομίλου Ηρακλείου, στον Καρτερό, πραγματοποιήθηκε η καλοκαιρινή εκδήλωση του “Women Do Βusiness”.

Μία εθελοντική πρωτοβουλία που στόχο έχει για ακόμα μία φορά να μας φέρει κοντά στο επιχειρείν με έναν απλό και άμεσο τρόπο. Οι ιστορίες τεσσάρων γυναικών επιχειρηματιών φορτισμένες με συναίσθημα, που ξεκίνησαν από το μηδέν και σήμερα απολαμβάνουν τους καρπούς των προσπαθειών τους, μοιράζονται τις γνώσεις, την εμπειρία, τις αποτυχίες και τις επιτυχίες τους, με σκοπό να παρακινήσουν και να ενθαρρύνουν αντίστοιχες πρωτοβουλίες!

Στο τέλος μένουμε για το αγαπημένο socializing για να γνωριστούμε καλύτερα παρέα με fingerfood & υπέροχα cocktails από τον bartender Alex Gialitakis και μουσικές επιλογές από τον DJ Κώστα Αγγελάκη, μια προσφορά από τους χορηγούς μας προς όλους & όλες που θα παρευρεθούν εκείνη την βραδιά.

Μετά τις προηγούμενες εκδηλώσεις που αγκαλιάστηκαν τόσο έντονα από εσάς, αποδεικνύοντας ότι η δύναμη της γυναίκας είναι αστείρευτη, ότι η φλόγα της επιχειρηματικότητας στον τόπο μας είναι πολύ δυνατή ετοιμαζόμαστε για την επόμενη εκδήλωση που πλέον είναι θεσμός με μεγαλύτερο πάθος και ενθουσιασμό!

Είναι μεγάλο στοίχημα για εμάς αλλά και ανάγκη έπειτα από το lockdown να εμπνεύσουμε και να εμπνευστούμε, να δείξουμε μια άλλη οπτική, να στηρίξουμε όλες τις γυναίκες που έχουν ένα όνειρο και ψάχνουν την μικρή προωθητική δύναμη για να κάνουν το πρώτο βήμα και να περάσουμε ενα βράδυ με θετική διάθεση!!

 

Μαζί μας οι εξαιρετικές:
– Ελένη Γαρυφαλάκη founder του πρωτοποριακού εκπαιδευτηρίου για παιδιά και ενηλίκους “Καλός Αγωγός” μας δείχνει έναν διαφορετικό και πιο διασκεδαστικό τρόπο εκμάθησης!

-Εμμανουέλα Χατζάκη owner του ξενόγλωσσου φροντιστηρίου “Chinese for you” μας ταξιδεύει στην ασιατική κουλτούρα, δημιουργώντας μια επιχείρηση όταν δεν υπήρχε καμία άλλη στην Κρήτη.

– Μαρία Βασιλείου owner του γυμναστηρίου και cross fit center “Flow 858” , με μία ιστορία που δείχνε ι την δύναμη της θέλησης αλλά και της αναζήτησης για το πoια ήθελε να είναι και τί ήθελε να κάνει!

– Έλενα Γκέκα, πρ. ιδιοκτήτρια του “Elena G”, με μία πολυετή εμπειρία στον χώρο του ενδύματος, μας δείχνει την αξία του να αναγνωρίζεις μια ευκαιρία, να ξέρεις πότε να αφήσεις κάτι, αλλά και να συνεχίζεις να επιχειρείς.

Είσοδος δωρεάν με δήλωση συμμετοχής!

Ποτά & σνακ προσφέρονται δωρεάν.

Για λόγους ασφάλειας της υγιεινής και των κανόνων που πρέπει να τηρηθούν, προαπαιτείται κράτηση θέσης ηλεκτρονικά. Κρατήστε θέση εδώ: 

Διοργάνωση Εκδήλωσης :
Women Do Business (Συντονισμός: Νατάσα Γρηγοράκη, Έρη Παυλάκη)

eleni_garifalaki

Ελένη
Γαρυφαλάκη

Owner @Καλός Αγωγός - Χώρος Πολλαπλής Νοημοσύνης

emmanouela_chatzaki

Εμμανουέλα
Χατζάκη

Οwner @ξενόγλωσσου φροντιστηρίου "Chinese for you"

maria_vasiliou

Μαρία
Βασιλείου

Owner @Γυμναστήριο και CrossFit Center "Flow 858"

elena_gkeka

Έλενα
Γκέκα

Past Owner @Elena G

Event No.4
21/07/21

event_4_wdb

Mε την είσοδο στον χώρο όλες και όλοι λάμβαναν ένα όμορφο δωράκι βραχιολάκι, φτιαγμένο από την madamsousou.gr , με το μήνυμα «κάθε γυναίκα που το επιθυμεί μπορεί και αξίζει να έχει την δική της επιχείρηση». Παράλληλα τους καλωσόριζαν χαμογελαστά πρόσωπα της ομάδας του Women Do Business φορώντας μπλουζάκια ειδικά σχεδιασμένα από το οικολογικό brand Barbara.gr.

Την εκδήλωση άνοιξε ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός, από το «Love Radio», Χάρης Γαρεφαλάκης, που δέχτηκε από την πρώτη στιγμή την πρόσκληση, δηλώνοντας την υποστήριξη του στην θηλυκή δύναμη.

Ενώ, η Οικονομολόγος & cost controller Αριστέα Ξυλούρη, που αποδέχτηκε τον ρόλο ως mentor στην εκδήλωση με ενθουσιασμό, προσέδωσε εμπεριστωμένες, συμβουλές, διδάγματα και μια άλλη ματιά, στις ιστορίες που ακούστηκαν.

Στιγμές συγκίνησης ακολούθησαν με την εθελοντική ομάδα της Οργάνωσης πάνω στην σκηνή, που ήρθαν μόνο για την εκδήλωση από Αθήνα, Θεσ/νικη, Καλαμάτα, Λακωνία, Γρεβενά, χάρη στα «φτερά» που τους έδωσε η Skyexpress, και λόγω της αγάπης και της πίστης τους, όλα κύλησαν εξαιρετικά.

Επιπλέον, οι παρευρισκόμενες-οι είχαν την ευκαιρία να κερδίσουν όμορφα δώρα μεγάλης αξίας από το Κέντρο Αισθητικής Ειρήνη Σβυρινάκη, από την σχεδιάστρια Έλλη Λυραράκη, τους παραδοσιακούς Ξενώνες Vasilikata στο Λασίθι, τις ενοικιάσεις αυτ/του Mevis Tours, από το ασφαλιστικό γραφείο Μαρκαντώνης και από το Κόσμημα Ζαχαρόπουλος.

Οι ομιλίες των τεσσάρων γυναικών επιχειρηματιών με την δική τους ιστορία ήταν μοναδικές, εμπνέοντας το κοινό και παρακινώντας το να συμμετάσχει ενεργά, αλλά και να λάβει πολύτιμα μηνύματα για το ρίσκο, τους κινδύνους, τις ευκαιρίες, την τόλμη αλλά και τον τρόπο σκέψης στο επιχειρείν.

Στην εκδήλωση μίλησαν οι κυρίες:

  1. Βελεντάκη Σοφία, Ιδιοκτήτρια του delicatessen οπωροπαντοπωλείου “Λαχανόκηπος”
  2. Γαράκη Μαρία, Ιδιοκτήτρια-Οδηγός ταξί, Εκπαιδεύτρια Οδήγησης, Ασφαλίστρια, Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών ΕΣΤΙΑ
  3. Γιαπουτζή Γιώτα, Ιδιοκτήτρια και Διευθύντρια της ΚοινΣΕΠ “Φροντίδα στο Σπίτι”
  4. Πεδιαδίτη Ειρήνη, Ιδρύτρια του Ανδρολογικού Κέντρου Κρήτης, Διευθύντρια Ουρολογικής Κλινικής creta interClinic & Ιδρύτρια του πολυιατρείου MediAtt

 

Καθώς και να απολαύσουν δροσερά ποτά & finger food, προσφερόμενα από την Five Star Catering και τον εκπληκτικό Κώστα Βενέτη που προνόησε για τα πάντα και ήταν ο άνθρωπος που στήριξε την Οργάνωση από την πρώτη στιγμή.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες στις ομιλήτριές και στους χορηγούς, καθώς με την υποστήριξή τους στο όραμά της Οργάνωσης, έλαβε χώρα η γεμάτη έμπνευση εκδήλωση.

Ακόμη, ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλες-ους παρευρισκόμενες-ους που βρεθήκαν κοντά μας και έδωσαν «χρώμα» στην εκδήλωση με τα χαμόγελά τους. Αλλά και σε όσες-ους μας παρακολούθησαν μέσω Livestreaming στην επίσημη σελίδα του Women Do Business στο Facebook ή στο κανάλι στο You Tube, χάρη στην ευγενική συνεισφορά της Livestream.gr.

Η αγάπη και η υποστήριξη του κόσμου δίνει δύναμη στο Women Do Business να συνεχίσει να υποστηρίζει όλο και περισσότερες γυναίκες προκειμένου να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα!

Ευχαριστίες σε ανθρώπους με Α κεφαλαίο που είναι πάντα δίπλα μας όπως από: HK KIΑ motors, Iraklion Hotel, Kastro Hotel, πολυχώρος καφέ Hugs, Costis Pastry, Πολύτροπο – Εκήβολος Εκτυπώσεις, Γερμανός (Λ.Κνωσού), Input-Output, Τεμπέλης (μεζεδοπωλείο) & Lemonpie (digital marketing agency).
To ταξίδι συνεχίζεται…

Σοφία
Βελεντάκη

Ιδιοκτήτρια του ‘’Λαχανόκηπος’’

Μαρία
Γαράκη

Ιδιοκτήτρια-Οδηγός ταξί, Εκπαιδεύτρια Οδήγησης, Ασφαλιστική Εισπράκτορας, Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών ΕΣΤΙΑ

Γιώτα
Γιαπουτζή

Iδιοκτήτρια και Διευθύντρια της ΚοινΣΕΠ ‘’Φροντίδα Στο Σπίτι’’

Ειρήνη
Πεδιαδίτη

Χειρουργός- Ανδρολόγος, Ουρολόγος, Ιδιοκτήκτρια Κλινικής