Μελίνα Ταπραντζή

Κοινωνική Επιχειρηματίας και 
Ιδρύτρια της “Wise Greece”

Η Μελίνα Ταπραντζή πήρε το πρώτο της πτυχίο από τη Φιλοσοφική Σχολή, αλλά τελικά την κέρδισε ο χώρος του Marketing και της Επικοινωνίας. Σε αυτόν τον χώρο εργάστηκε για περισσότερα από 10 χρόνια, βοηθώντας αρκετά γνωστά brands να δημιουργηθούν ή να αναδειχθούν… 

Wise Greece

Έπειτα, αποφάσισε να ασχοληθεί με την κοινωνική επιχειρηματικότητα, όπου και ίδρυσε τη Wise Greece. Την πολυβραβευμένη μη κερδοσκοπική Κίνηση που προωθεί τα προϊόντα της Ελληνικής παραγωγής, ενώ χρησιμοποιεί τα κέρδη από τις πωλήσεις τους για να αγοραστούν τρόφιμα για άστεγους, παιδιά και ηλικιωμένους που έχουν ανάγκη. Έτσι, επιτελείται ένα διπλό έργο, υποστηρίζονται έμπρακτα οι μικροί παραγωγοί της χώρας ενώ ταυτόχρονα εξασφαλίζεται ένα βασικό αγαθό που θα έπρεπε να είναι δεδομένο για όσους το έχουν  ανάγκη… το φαγητό.
H Wise Greece, έχει λάβει σημαντικά Βραβεία για τις δράσεις της. Ανάμεσα σε αυτά το “Νησίδες Ποιότητας” από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, το European Social Challenge Award. Επίσης το Start Up Award για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, το Future Generations Award καθώς και το BeMed από το Ίδρυμα του Πρίγκιπα Αλβέρτου του Μονακό. 

Η Μελίνα  Ταπραντζή, παρουσιάζει συχνά τη Wise Greece σαν το μοντέλο μίας επιτυχημένης Κοινωνικής Επιχείρησης σε αρκετά διεθνή συνέδρια, με στόχο να εμπνεύσει τους νέους ανθρώπους να ασχοληθούν με αυτόν τον κλάδο! Επίσης, λειτουργεί σαν μέντορας σε αρκετές start up κοινωνικές επιχειρήσεις, αλλά και στο Entrepreneurship School του Ευρωπαϊκού think tank “Think Young”, ενώ είναι key note speaker σε forum που υποστηρίζουν τη γυναικεία επιχειρηματικότητα. Η Μελίνα ανήκει στην ομάδα των co-builders του World Human Forum και του Convergences Greece Forum, ενώ έχει γράψει αρκετά άρθρα σχετικά με την κοινωνική οικονομία και την προώθηση των γυναικών στο επιχειρείν.

Πραγματοποίησε ομιλία στο TEDx Academy με θέμα “Ο καλύτερος εαυτός της επιχειρηματικότητας”. Ανήκει στο δίκτυο των Responsible Leaders του BMW Foundation, είναι IVLP Alumna στο πρόγραμμα CSR and Social Innovation του US Department of State, ενώ έχει επιλεγεί ως Young Emerging Leader από το European-Australian Leadership Forum και ως Young Transatlantic Innovation Leader (YTILI Fellow) από το German Marshall Fund.

 Βραβείο SDGs + Her

Είναι η μοναδική Ελληνίδα που έχει βραβευτεί από τα Ηνωμένα Έθνη και την Παγκόσμια Τράπεζα για το έργο της στη βιώσιμη ανάπτυξη.Το 2020 έλαβε το άκρως τιμητικό βραβείο SDGs + Her από τη World Bank και τα United Nations ως μία από τις επτά γυναίκες παγκοσμίως, που με τη δουλειά τους υποστηρίζουν σημαντικά την Παγκόσμια Ατζέντα Βιωσιμότητας 2030. 

http://www.linkedin.com/in/melina-taprantzi  

Μετάβαση στο περιεχόμενο