Μέντορες

Ένας από τους λόγους που μια γυναίκα δεν προχωρά την επιχειρηματική της ιδέα είναι η έλλειψη καθοδήγησης. Στα πλαίσια της υποστήριξης γυναικών αναζητάμε επαγγελματίες -γυναίκες και άντρες- είτε διαδικτυακά από οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδος είτε δια ζώσης από την Κρήτη, οι οποίοι επιθυμούν να συνεισφέρουν εθελοντικά ως Μέντορες  και να προσφέρουν 1-2 ώρες το μήνα σε 1on1 Mentoring. Στόχος η ανάδειξη νέων επιχειρηματιών και κατ’επέκταση η ενίσχυση της αγοράς.

Τα οφέλη από την συμβουλευτική καθοδήγηση είναι ποικίλα και για τον ίδιο τον/την Μέντορα, αφού θα αποκτήσει εμπειρία και σημαντικές ηγετικές ικανότητες μέσα από το πρόγραμμα, καθώς και την αντίστοιχη επικοινωνία της συνεισφοράς του/της μέσα από τα κανάλια επικοινωνίας της οργάνωσης.

Γνωρίστε τους μέντορές μας

Maria Misyri

Μαρία Μισύρη

Life & Business Coach για Γυναίκες και Μητέρες

Μεγάλωσε και σπούδασε Marketing στην Αθήνα. Ασχολήθηκε με τη διδασκαλία Αγγλικής γλώσσας και τη διοίκηση της ξενόγλωσσης εκπαιδευτικής μονάδας στην οποία εργαζόταν και ως εκπαιδευτικός για περίπου 12 χρόνια. Η εμπειρία της όμως με τα παιδιά και οι επιπλέον σπουδές της στην ειδική αγωγή και αναπτυξιακή ψυχολογία την έφεραν πιο κοντά στον κόσμο του life coaching και το nlp το οποίο μελέτησε και μελετά ακόμα με απεριόριστο ενθουσιασμό και ενέργεια.  Αυτό που την κινεί είναι η θέληση της να μεταδώσει το μήνυμα ότι όλες οι γυναίκες σε οποιαδήποτε φάση της ζωής τους κι αν βρίσκονται μπορούν να δημιουργήσουν την πραγματικότητα μέσα στην οποία θέλουν πραγματικά να ζουν με ηρεμία, εσωτερική γαλήνη και όρεξη για δημιουργία και συνεχή μάθηση. Θεωρεί ότι οι γυναίκες εκείνες που θα επενδύσουν στον εαυτό τους και την Προσωπική τους Ανάπτυξη θα αποτελέσουν τα θεμέλια πάνω στα οποία οι επόμενες γενιές θα μεγαλώσουν πιο ελεύθερες, πιο αυθεντικές και αισιόδοξες και με έναν δημιουργικό ενθουσιασμό για ζωή και εμπειρίες. Για τον σκοπό αυτό από τον Μάρτιο του 2019 έχει ιδρύσει τη δική της online επιχείρηση Life & Business Coaching για Γυναίκες και Μητέρες με προγράμματα προσαρμοσμένα στις ανάγκες τους, τις ανησυχίες τους αλλά και τα όνειρα τους.

Nikolas Smyrnakis

Νικόλας Σμυρνάκης

Συγγραφέας, Δημιουργός της Φιλοσοφίας του Ανθρώπου στο ΝηΣί, Founder της Ακαδημίας Coaching, IslandofMan

Ο  Νικόλας Σμυρνάκης είναι συγγραφέας, δημιουργός της φιλοσοφίας Ανθρώπου στο ΝηΣί (IslandofMan Success Philosophy), ιδρυτής του IslandofMan Success Coaching Academy. Σπούδασε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ) και είναι κάτοχος τίτλου MBA (International MBA – ΑΣΟΕΕ). Για σειρά ετών δίδασκε το μάθημα «Στρατηγική και Καινοτομία» σε ιδιωτικό κολέγιο.

Έργα του κυκλοφορούν ελεύθερα στο διαδίκτυο. Έχει διακριθεί σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς και έχει λάβει δύο βραβεία διαδικτύου (e-awards). Έχει υπάρξει ομιλητής στο TEDx και με τα σεμινάριά του στην Ελλάδα και στο εξωτερικό έχει διδάξει τις αρχές επιτυχίας σε χιλιάδες ανθρώπους. Τον εμπιστεύονται μεγάλοι ιδιωτικοί και δημόσιοι οργανισμοί.

Τα βιβλία του Η επιτυχία κρυβόταν στο κομοδίνο μου  και Να ευτυχήσω για να πετύχω ή να πετύχω για να ευτυχήσω; (εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ) ήταν υποψήφια για τα βραβεία αναγνω­στών το 2017 και το 2019 αντίστοιχα και γρήγορα έγιναν από τα ευπώλητα της κατηγορίας τους. Το τελευταίο του έργο έχει τίτλο Γράψε τη Δική σου Ιστορία.

Όραμά του είναι να βοηθήσει ανθρώπους σε όλον τον κόσμο να βρουν το σκοπό τους και μέσα από δοκιμασμένες στρατηγικές να οδηγηθούν στην καθολική αλλαγή και ανάπτυξη σε όλες τις πτυχές της ζωής τους.

Ο Αχιλλέας Γεωργίου αποφοίτησε το 2007 από την Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (ΣΣΕ) της Ελλάδος, με τον βαθμό του Ανθυπολοχαγού και υπηρέτησε μέχρι το 2013 με τον βαθμό του Υπολοχαγού στην Κύπρο.

Τον Μάιο του 2017 αποφοίτησε με εξαιρετική απόδοση από το IslandofMan Success Coaching Academy. Πριν ακόμη από την αποφοίτησή του, του προτάθηκε συνεργασία από την ομάδα του IslandofMan Success Philosophy και τον δημιουργό της Νικόλα Σμυρνάκη.

Είναι διευθυντής του IslandofMan Success Coaching Academy. Μέσα από τις εκπαιδεύσεις βοηθάει ανθρώπους να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα και να γίνουν coaches.

Τον Σεπτέμβριο του 2019 επιλέχτηκε από την Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής για 24 ώρες εκπαίδευση coaching σε κρατούμενους στο αγροτικό κατάστημα κράτησης της Αγιάς Χανίων.

Maria Theodoropoulou

Μαρία Θεοδωροπούλου​

Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε σε μια υπέροχη οικογένεια! Από μικρή ηλικία ήταν ονειροπόλα και πίστευε στο ανέφικτο.

Το μότο της είναι: Η ζωή σου θα μεταμορφωθεί όταν πάψεις να δίνεις τόση αξία στο ρήμα “είμαι” κι αρχίσεις να επενδύεις στο ρήμα “γίνομαι”.

Οι πρώτες της σπουδές αφορούσαν τα Οικονομικά και καταπιάστηκε με διάφορους τομείς μέχρι να ανακαλύψει το σκοπό της ζωής της: να βοηθήσει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους να έρθουν σε επαφή με τις απεριόριστες δυνατότητες και τα ψυχικά αποθέματα μέσα τους και να ακολουθήσουν το δικό τους μονοπάτι για μια ζωή γεμάτη αγάπη, χαρά, πρόοδο και πληρότητα!

Αποφοίτησε με εξαιρετικές επιδόσεις από την Ακαδημία του IslandofMan Success Philosophy. Σήμερα είναι συντονίστρια της ομάδας του Ανθρώπου στο ΝηΣί και Head of IslandofMan E-learning Programs. 

Μάγδα Κατόπη

Μάγδα Κατόπη

MSc. Economist | Corporate Affairs Business Communications & PR Strategist Business Advisor | Certified Mentor & Job Developer

I am a Corporate Affairs and Business Communications expert that excels in helping people develop their business, organizations, and strategic market positioning of their company through consultancy and visionary team leadership in multicultural work environments. I offer over two decades of international experience in driving change through the development and planning of effective marketing & communication strategies for multinational entities, government / non-governmental organizations, NGOs, and multi-ethnic groups in diverse private and public sectors.
I have handled critical business setups and have targeted marketing & communication plans to investors, sponsors, the marketplace, employees, stakeholders, and other special groups in Greece, Russia, Europe, Switzerland and China. During my most recent tenure in Greece I help entrepreneurs & professionals, realize their potentials & accelerate results. I planned, directed and executed business development strategies for Agrofood and Tourism/Aviation/Hospitality enterprises; mapping PR activities and event locations, and collaborating with Municipalities, local Agencies and program beneficiaries to communicate entrepreneurship opportunities.

I am also involved in coordinating special events as a co-organizer/curator and moderator to promote social and marketplace awareness at a global scale for local business through Meetings, incentives, conferences and exhibitions.

I encourage diversity in the workplace and ethical behavior and as a H2H marketer, economist and political scientist I combine extensive knowledge of social responsibility with an unparalleled understanding of advancing sustainable development through human rights. My passion for these areas stems from my active community involvement in Greece where I am participating as an empowerment coach/motivator and business mentor to Young & Female Entrepreneurs and socially vulnerable workgroups and migrants

Maria Zarotiadou

Μαρία Ζαρωτιάδου

M.Sc. in Marketing, B.A. in Business Administration

Η Μαρία Ζαρωτιάδου είναι Political Strategy Analyst, Certified Business Coach, Gender Equality specialist, Women’s Entrepreneurship Facilitator και Strategic Marketing Specialist με Bachelor από το University of Staffordshire (BA in Business Administration) στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, και Master’s του University of Stirling (MSc in Marketing) στο Marketing. Έχει κατάρτιση στην Γυναικεία Κοινωνική Επιχειρηματικότητα και είναι κάτοχος της πιστοποίησης WISE4Women του αντίστοιχου προγράμματος επιμόρφωσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έχει διατελέσει ως μέντορας σε νέους επιχειρηματίες στο πρόγραμμα ERASMUS for Young Entrepreneurs , στο πρόγραμμα Mentoring της Women Act αλλά και στο Job Pairs στην Αθήνα. Τα σεμινάρια και τα workshops της παρουσιάζονται μέσα από τις δράσεις του Skywalker και από τα «Μονοπάτια Αναζήτησης Εργασίας» του ανωτέρω φορέα.

Αρθρογραφεί στην Plan of Business ( www.planofbusiness.eu ) και στο Epixeiro  (www.epixeiro.gr )

annawilson

Άννα Γουίλσον

Success & Freedom Business Coach

Η Άννα Γουίλσον είναι Ελληνίδα από την Αθήνα. Το 2014 βρέθηκε διαζευγμένη με ένα παιδί. Μέσα στις δυσκολίες της οικονομικής κρίσης αποφάσισε να μεταναστέψει στην Αγγλία για το καλύτερο μέλλον το δικό της και του γιού της.

Το 2015 δουλεύοντας part time σε ένα καφέ είχε πλέον καταφέρει να σπουδάσει και να γίνει wedding planner δημιουργώντας την δικιά της online επιχείρηση διοργάνωσης γάμων GREEK DREAM PLANNERS για ξένα ζευγάρια από όλο τον κόσμο να κάνουν τον γάμο τους στην Ελλάδα. Μετά την επιτυχία της πρώτης επιχείρησης με αναγνώριση πλέον σε Διεθνή Περιοδικά Γάμου όπως το BRIDES MAGAZINE, DESTINATION WEDDING & HONEYMOON MAGAZINE, PERFECT WEDDING MAGAZINE καθώς και Blogs γάμου της Αγγλίας και Αυστραλίας αποφάσισε να σπουδάσει Life Coaching μέσω της online σχολής του Anthony Robbins με συνέπεια να πάρει ακόμα ένα πτυχίο σε NLP Life Coaching με ειδικότητα και έμφαση στο Online Business Coaching δημιουργώντας την δεύτερη της επιχείρηση τον Απρίλιο του 2019 Anna Wilson Coaching έχοντας πλέον ως αποστολή της και ακολουθώντας το πάθος της στο να βοηθήσει όσες περισσότερες δυναμικές, αποφασισμένες, Ελληνίδες επιχειρηματίες στην Ελλάδα να πετύχουν με την online επιχείρηση τους και να βελτιώσουν την ζωή τους αποκτώντας μεγαλύτερη ισορροπία και χρόνο ανάμεσα σε δουλειά και οικογένειά.

nikolaos-mountakis

Νίκος Μουντάκης

Γενικός Διευθυντής του "Επιχειρηματικού Πάρκου Χανίων"

Ο Νίκος Μουντάκης είναι πτυχιούχος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Σχολή Νομικών, Οικονομικών, Πολιτικών Επιστημών, Τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης.

Έχει μεγάλη εμπειρία σε θέματα Διοίκησης, Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευσης Ενηλίκων κ.λπ. Σε ό, τι αφορά τις τελευταίες επαγγελματικές του εμπειρίες, ασχολήθηκε με την επικοινωνία και τις δημόσιες, παράλληλα με την απασχόλησή του ως στέλεχος ανάπτυξης εργασιών, σύμβουλος επιχειρησιακής εκπαίδευσης και υπεύθυνος σχεδιασμού προώθησης και υλοποίησης προγραμμάτων σε θυγατρικές τραπεζών (Αγροτική, Πειραιώς, Χανίων), καθώς επίσης και σε θέματα αναδιοργάνωσης και ανασυγκρότησης των επιχειρήσεων.

Αυτή τη στιγμή Γενικός Διευθυντής του “Επιχειρηματικού Πάρκου Χανίων” .

maria-dagleri

Μαρία Νταγλέρη

Δημιουργός της Dagleris Coaching&Training

H Μαρία Νταγλέρη είναι δημιουργός της Dagleris Coaching&Training. Δραστηριοποιείται ως Σύμβουλος μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε θέματα οργάνωσης, marketing, πωλήσεων, πρόσληψης, αξιολόγησης και εκπαίδευσης προσωπικού. Κατά την πρόσληψη χρησιμοποιούμε τεστ προσωπικότητάς (ενδεικτικά PPS και DISC) καθώς και ένα online παιχνίδι αξιολόγησης, το οποίο βάση τις απαντήσεις του υποψήφιού αναλύει τις δεξιότητές του -soft skills τους (όπως την ομαδικότητά, ακεραιότητα, ανθεκτικότητα κ.α.). Έτσι, η επιλογή των υποψηφίων, καθίσταται αποτελεσματική, με ελάχιστες αποκλίσεις. Για τους εργαζόμενους, εφαρμόζουμε σε συνεργασία με τη διοίκηση των εταιριών διάφορα συστήματα αξιολόγησης απόδοσης, βασισμένα στις ανάγκες και τους στόχους τους, όπως σύστημα 360 μοιρών.

Είναι μέλος του Συνδέσμου Συμβούλων Επιχειρήσεων Ελλάδος και του European Business Association στη Μεγάλη Βρετανία και προσκεκλημένη ομιλήτρια του Near East University στη Λευκωσία, για μια σειρά σεμιναρίων στο ξενοδοχειακό marketing.

marily-mitropoulou

Μαίριλυ Μητροπούλου

App Partnerships Manager at Google Customer Solutions in Dublin

Η Μαίριλυ Μητροπούλου είναι Marketing Consultant και τα τελευταία 6,5 χρόνια εργάζεται στα κεντρικά γραφεία της Google στο Δουβλίνο για την Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική.
 
Σπούδασε Οικονομικά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ) και στη συνέχεια ολοκλήρωσε το MBA της στο Ντουμπάι στο EAHM (in academic association with Ecole hôtelière de Lausanne (EHL) in Switzerland).
 
Συμβουλεύει εταιρείες γύρω από θέματα μάρκετινγκ, στρατηγικής, customer service, interview/hiring, design & user experience (με ειδίκευση σε apps). Παράλληλα, υποστηρίζει νέους καθοδηγόντας τους στη δημιουργία βιογραφικού και προετοιμασίας για συνεντεύξεις. 
 
Eίναι facilitator και ambassador για το #IamRemarkable workshop της Google. Ενθαρρύνει γυναίκες και ευαισθητοποιεί γύρω από θέματα diversity & inclusion. Αγαπά τον διαλογισμό και το pilates, τα συμπεριλαμβάνει στην καθημερινότητα της και ταξιδεύει στον κόσμο για να μάθει περισσότερα για αυτά.
Kωσταπάνος Μηλιαρέσης

Kωσταπάνος Μηλιαρέσης

Nudge the Good Unit Director at RW Institute & co-founder at ethelon

O Kωσταπάνος Μηλιαρέσης χαρακτηρίζεται από το πάθος του για καινοτόμες ιδέες, κοινωνικό αντίκτυπο και την επιχειρηματικότητα. Είναι ενθουσιώδης και πολυπράγμων και απολαμβάνει να ταξιδεύει τον κόσμο με ένα σακίδιο στον ώμο. Είναι συνιδρυτής της ethelon, ενός οργανισμού που έχει ως στόχο να προωθήσει την αξία του εθελοντισμού στην ελληνική κοινωνία, και να δημιουργήσει το κατάλληλο πλαίσιο συνεργασίας, μεταξύ εθελοντών, ΜΚΟ και εταιριών, στοχεύοντας σε μια πιο ίση και δραστήρια κοινωνία. Μέσα από το έργο του, έχει συνεργαστεί με κορυφαίες παγκοσμίως εταιρείες, ενώ έχει λάβει διεθνείς διακρίσεις από το Ashoka Foundation ως Global Changemaker, έχει βρεθεί στην λίστα του Forbes 30 Under 30, στην κατηγορία Social Entrepreneur, ενώ είναι κι ένας από τους Έλληνες υποτρόφους του υπουργείου εξωτερικών των ΗΠΑ. Πλέον, βρίσκεται στην Νέα Υόρκη αναζητώντας τρόπους να αξιοποιήσει αναδυόμενες τεχνολογίες για το κοινωνικό καλό, συνεχίζοντας να ενισχύει την εταιρική κοινωνική ευθύνη ώστε εταιρείες και εργαζόμενοι να μπορούν να προσφέρουν πίσω στην κοινωνία.

Christina Garidi

Christina Garidi

Purpose & Career Coach and TEDx Speaker

Christina Garidi, a Purpose & Career Coach and TEDx Speaker will be leading this workshop. Christina founded Eudaimonia Coaching UK, with a sole purpose to democratise human flourishing. She helps people find their professional purpose and empowers them to realise their full potential, through 1-2-1 coaching or in a group context. She also specialises in creating bespoke career development workshops, for corporate employees, that have a lasting impact. She has spoken in front of 600+ audiences and she has run weeklong intensive entrepreneurship courses in partnership with the American College ALBA Postgraduate Business school. She recently started her second line of 4 (more) business in Property Investment and she enjoys setting up beautiful systems and improving businesses. Christina brings 10 years of business consulting experience in IT, customer services, change management and strategy. She has studied Environmental Sciences at Southampton University and has an MSc in Business Management from Strathclyde Business School. In her spare time, she is writing her book, as part of her mission to help people find their purpose, due to be published next year.

Μαίρη Μαρκάκη

Senior Business Development Manager at Mindspace NPO

Η Μαίρη Μαρκάκη ηγείται του οργανισμού Mindspace, όντας υπεύθυνη για το σχεδιασμό και
την υλοποίηση επιχειρηματικών προγραμμάτων για φοιτητές, ενδυναμώνοντας τους να
αναπτύξουν μία επιχειρηματική ιδέα από το μηδέν και δημιουργώντας δίκτυα φοιτητών με
συμπληρωματικές ικανότητες και γνώσεις. Στόχος είναι η καλλιέργεια της επιχειρηματικής
νοοτροπίας σε φοιτητές, η κινητοποίηση και ενεργό συμμετοχή τους στην κοινωνική, πολιτική
και οικονομική ζωή, καθώς και η ανάληψη πρωτοβουλιών για την προσωπική και
επαγγελματική τους εξέλιξη υπό το πλαίσιο του εθελοντισμού και του επιχειρειν. Πριν
ενταχθεί στο Mindspace, η Μαίρη υπήρξε για τρία χρόνια συστατικό μέλος στο τμήμα
ανάπτυξης επιχειρήσεων σε μια από τις πιο επιτυχημένες ελληνικές τεχνολογικές
επιχειρήσεις, τη Workable. Επιπλέον, εργαζόταν στο εξωτερικό σε μια συμβουλευτική
εταιρεία ως Υπεύθυνος Έργων, αναλαμβάνοντας προγράμματα για startups στο Βερολίνο,
όντας εξοικειωμένη με το επιχειρηματικό οικοσύστημα εκεί. Μετά την αποφοίτησή της από το
τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας και Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, έλαβε μια
πλήρη υποτροφία χρηματοδοτούμενη από την ΕΕ για την εκκίνηση της ιδέας της
«NutriCons», μίας διατροφικής εφαρμογής που εκπαιδεύει τους καταναλωτές στις
διατροφικές ετικέτες, συνδυάζοντας έτσι το ακαδημαϊκό της υπόβαθρο με τις συνθήκες της
επερχόμενης «Ψηφιακής εποχής». Είναι επίσης Senior Fellow στο Humanity In Action NPO
και αθλήτρια μαραθωνίου.

Κατερίνα Μπίτζιου, ACC

Associate Coach, Certified Personal & Executive Coach, Communication & Relationship Expert, CRM Consultant

Μετά από πολλά χρόνια εργασιακής εμπειρίας σε πολυεθνικές εταιρείες στον τομέα του Marketing, των βιομηχανικών μηχανημάτων, της ακίνητης περιουσίας και πρόσφατα του CRM σε κορυφαίο παγκόσμιο οργανισμό τηλεπικοινωνιών, η Κατερίνα αποφάσισε να εκπαιδευτεί και να διαπιστευθεί ως επαγγελματίας Coach.

Σήμερα είναι Personal and Executive Coach, με “Diploma in Positivity Coaching” (ICF-ACSTH Accredited) και έχει λάβει την διαπίστευση της ACC (Associate Certified Coach) από την International Coaching Federation (ICF). Ειδικεύεται στην Επικοινωνία & Σχέσεις Coaching και στην Εμπειρία Πελατών (CRM / CEM) και τη Διαχείριση Σχέσεων Πελατών. Είναι επίσης πιστοποιημένη Coach στο μοντέλο DiSC, εργαλείο αξιολόγησης επικοινωνίας.

Επιπλέον, έχει εκπαιδευτεί στην Συμβουλευτική και Θεραπεία για Ζευγάρι και Οικογένεια στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι μέλος της Positivity Global Coaching, όπου προσφέρει Επαγγελματικό Coaching στους σπουδαστές. Έχει δημιουργήσει την Live Your Life μέσα από την οποία προσφέρει υπηρεσίες Coaching Mentoring & Consulting (www.liveyourlife.consulting).

Είναι ACC Credentialed Coach και μέλος της International Coaching Federation (ICF global) και του ΙCF Greek Chapter.

Αριστέα Ξυλούρη

Οικονομολόγος-Cost controller at Med Hotels Greece, Μέλος της Συνέλευσης των Αντιπροσώπων του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος

 

 

Μια γυναίκα με πολυετή εμπειρία στον τομέα των επιχειρήσεων. Είναι οικονομολόγος και εργάζεται ως cost controller στα Med Hotels Greece. Παράλληλα έχει διατελέσει Υπεύθυνη Μάρκετιγκ στο TEDx Anogeia και είναι Μέλος της Συνέλευσης των Αντιπροσώπων του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Ζωή Ντελέκου

Χημικός Μηχανικός ΕΜΠ
Senior Marketing executive, Brussels
Mentor @manatee-mentor
Coach to aspiring corporate females

Η Ζωή Ντελέκου είναι Χημικός Μηχανικός ΕΜΠ με επιπλέον σπουδές στο marketing τη στρατηγική και το digital transformation. Για 20 χρόνια κατέχει ηγετικές θέσεις σε πολυεθνικές εταιρίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και τα τελευταία 2 χρόνια δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο χώρο του career coaching και του mentoring.

Είναι μέλος της ευρωπαϊκής ομάδας μεντόρων manatee mentor (https://www.manatee-mentor.com/) όπου εθελοντικά και με μεγάλη χαρά και αφοσίωση βοηθά νέους να εισέλθουν στον κόσμο των πολυεθνικών εταιριών και να βρουν τον ρόλο που τους ταιριάζει και είναι ικανός να τους κάνει να νιώσουν πλήρεις και ελεύθεροι! Οι σπουδές της στη μηχανική μαζί με τη σημαντική εμπειρία στη στρατηγική και το marketing συμβάλουν σε μια πρακτική αντιμετώπιση των πραγμάτων είτε πρόκειται για την καριέρα ή το επιχειρείν. Με χαρά έχει αναλάβει start up επιχειρήσεις ως μέντορας ώστε να φέρει αυτή την πρακτική και ρεαλιστική διάσταση στην εφαρμογή της καινοτομίας που πρεσβεύουν οι τελευταίες. Με την ίδια αφοσίωση έχει αναλάβει να εμπνέει φοιτητές του πολυτεχνείου να ψάξουν και να κυνηγήσουν το όνειρο τους, ανεξάρτητα από τις σπουδές τους.Μπορείτε να τη γνωρίσετε μέσα από το facebook group corporate females feeling great και εδώ στο women do business που με χαρά έχει αναλάβει τον ρόλο του μέντορα.Βασική της προσέγγιση είναι η αρχική ιδέα να μεταφραστεί σε ένα πρακτικό πλάνο εφαρμογής με κύριο μέλημα τον αντίκτυπο στην κοινωνία.Μιλάει αγγλικά και ισπανικά, έχει 2 γιους και μεγάλη αγάπη για τη θάλασσα!Συχνά θα την ακούσετε να κάνει την ερώτηση «Ποιο είναι το πρόβλημα που λύνεις με την ιδέα αυτή? Ή με την τακτική αυτή?»

Ρωτήστε την για οτιδήποτε αφορά στρατηγική, μάρκετινγκ, επιχειρείν, επικοινωνία, leadership, work life balance, καριέρα, digital transformation, start up, μαθηματική ανάλυση, coaching, πλάνο

 

Σοφία Αβραμίδου

Career Transformation Coach, Τακτικό Μέλος HCCMA (Σύλλογος Συμβουλευτικής, Coaching και Mentoring Ελλάδος), ιδρυτικό μέλος της Mentoria, Εισηγήτρια ΛΑΕΚ-ΟΑΕΔ.

Η Σοφία Αβραμίδου είναι Career Transformation Coach και υποστηρίζει
ανθρώπους που θέλουν να κάνουν την Εργασιακή τους Μεταμόρφωση
πραγματικότητα και να κάνουν Στροφή στην Καριέρα τους. Με υπόβαθρο 15
ετών ως Εκπαιδευτικός σε φροντιστηριακούς ομίλους και στο ελεύθερο
επάγγελμα, έχει εκπαιδεύσει εκατοντάδες μαθητές, φοιτητές, στελέχη
επιχειρήσεων σε Ελλάδα και Εξωτερικό στα Business English, Φιλολογικά,
Ελληνικά για ξένους. Αναγνωρίζοντας η ίδια τις προκλήσεις της Δια βίου
Μάθησης αποφάσισε να αναβαθμίσει την καριέρα της και να πιστοποιηθεί ως
Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων ΕΟΠΠΕΠ στο ΑΠΘ το 2018. Ξεκίνησε τότε ένα ταξίδι
Αυτογνωσίας και Επαγγελματικής εξέλιξης ώστε να κάνει πράξη τις
Επιχειρηματικές της ιδέες χωρίς στηρίγματα και σπάζοντας τα κοινωνικά
στερεότυπα.
Πλέον ως Πιστοποιημένη Coach έχει διοργανώσει τον τελευταίο χρόνο πάνω
από 45 Σεμινάρια Προσωπικής και Επαγγελματικής Ανάπτυξης και τρέχει το
μοναδικό ομαδικό Συνδρομητικό πρόγραμμα στην Ελλάδα με στόχο την
απόκτηση Δεξιοτήτων απαραίτητων στην Εργασία όπως
Αυτοπεποίθηση-Διεκδικητικότητα, Διαχείριση Άγχους, Διαχείριση Χρόνου,
Οικονομική Ευφυία, Επιχειρηματικότητα με τίτλο «Μαθαίνω για μένα-
Αναβαθμίζω την Καριέρα μου».
Ως Μέντορας Εκπαιδευτικών δημιούργησε το «Greek Tutor Academy» το πρώτο
Business Coaching πρόγραμμα ειδικά για Εκπαιδευτικούς στο ελεύθερο
επάγγελμα και έχει εκπαιδεύσει πάνω από 50 καθηγητές-ριες στην
Επαγγελματική τους Ενδυνάμωση, στο Personal Branding, στην Οικονομική
Ευφυία/Ανεξαρτησία και στην εξέλιξη τους σε Online Επαγγελματίες.
Παράλληλα ως Πιστοποιημένη Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού
παρέχει σε μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενους και εργοδότες το παγκοσμίου
φήμης ARISTON Τεστ Επαγγελματικού Προσανατολισμού και στηρίζει τις
ατομικές της συνεδρίες πάνω σε αυτό το ψυχομετρικό εργαλείο.
Έχει σπουδάσει Ιστορία-Αρχαιολογία στο ΑΠΘ, Πιάνο-Αρμονία στο ΔΩΘ,
Certificate in Coaching (από το Association for Coaching) και Life
Coaching, Brand-Marketing, Νευροεπιστήμες και Εκπαίδευση στο Ε.Κ.Π.Α και
σε διεθνείς σπουδές Coaching με τους Forbes Coaches Ajit Nawalkha, Neeta
Bhushan. Είναι Τακτικό Μέλος HCCMA (Σύλλογος Συμβουλευτικής, Coaching
και Mentoring Ελλάδος), ιδρυτικό μέλος της Mentoria καθώς και Εισηγήτρια
ΛΑΕΚ-ΟΑΕΔ.

Ζηνοβία Τσαντρίζου

Co-Founder & CEO SUPER CRETA GAS – KOYMOYLAS AE / Energy & Fuel SUPER CRETA GROUP of Companies / SUPER CRETA SUITES Hotels & Investments

Συνδιοικεί τον όμιλο επιχειρήσεων, στο χώρο των υγρών καυσίμων και λιπαντικών, με έδρα το Ηράκλειο Κρήτης από το 2015 ενώ από το 2019 ασχολείται αποκλειστικά με αυτόν. Η εταιρεία σταδιακά αναπτύσσεται και στον κλάδο της φιλοξενίας / ξενοδοχειακό κλάδο.
Σπούδασε Management Science στο Ηνωμένο Βασίλειο, είναι κάτοχος Bachelor Honors από το University of Kent και κάτοχος πτυχίου Οικονομικών με Μεταπτυχιακές σπουδές, MΑ International Economics, Banking and Finance από το Cardiff University. Άσκησε το επάγγελμα του οικονομολόγου και της οικονομικής αναλύτριας επί 19 συναπτά έτη στο τραπεζικό κλάδο.
Ξεκίνησε την επαγγελματική της σταδιοδρομία το 2001, στη γενέτειρα της, στο Ηράκλειο Κρήτης, στην Λαϊκή τράπεζα (Όμιλος Πειραιώς σήμερα) στην ανάλυση των οικονομικών στοιχείων Μεγάλων Επιχειρήσεων (corporate) και αξιολόγηση του πιστωτικού κινδύνου, στην ανάπτυξη πελατολογίου και πώληση χρηματοδοτικών προϊόντων στα πλαίσια της πιστωτικής πολιτικής του Ομίλου.
Το 2008 συνέχισε στην ALPHA BANK ως Officer στην ALPHA BANK στη Διεύθυνση Χρηματοδοτήσεων Τουριστικών και Νησιωτικών Επιχειρήσεων, υπεύθυνη για την ανάλυση και αξιολόγηση Τουριστικών Επιχειρήσεων με εξειδίκευση στις ξενοδοχειακές μονάδες και τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα Νησιώτικων επιχειρήσεων μέχρι και την αποχώρηση της τον Δεκέμβριο του 2019.
Διαθέτει ισχυρές επικοινωνιακές και διαπραγματευτικές δεξιότητες , είναι ομαδική και μεθοδική με αυστηρή προσέγγιση στην παράδοση έργου ενώ διαθέτει εξαιρετικές διαπροσωπικές δεξιότητες και αφοσίωση. Είναι εξωστρεφής χαρακτήρας με σύγχρονη σκέψη και καλή αίσθηση του χιούμορ.
Είναι υποψήφια των «Βραβείων για την Γυναικεία Επιχειρηματικότητα», μετά από αξιολόγηση της ICAP για τις 500 πλέον γυναικείες προσωπικότητες, από τις 8.500 γυναίκες που κατέχουν υψηλόβαθμες θέσεις στο χώρο των επιχειρήσεων, στο πλαίσιο του 6ου “ΔΥΟ FORUM”, θεσμού που σκοπό έχει την έγκριτη ενημέρωση κοινού και επαγγελματιών στα θέματα πρόληψης , ποιότητας ζωής και ευαισθητοποίησης στο περιβάλλον.
Συμμετέχει σε συνέδρια και σεμινάρια Business & Self-Development. Είναι μέλος του Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ηρακλείου – ΕΒΕΗ και του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Βιομηχανικής Περιοχής Ηρακλείου -ΣΕΒΠΗ. Μέλος του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδας (ΣΕΓΕ) και πρόσφατο μέλος του International Chamber of Commerce -ICC Hellas.
Μέλος του Πανελληνίου Αθλητικού Σωματείου Γυναικών – ΠΑΣΓ «ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ», ενεργή πολίτης που διοικεί με κοινωνική υπευθυνότητα και σταθερά δίπλα στο έργο των Παιδικών Χωριών SOS του Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Ηρακλείου.
Είναι παντρεμένη με τον επιχειρηματία Σταύρο Κουμουλά και έχουν δυο κόρες.

Μαίη Ζαννή

Ειδική Σύμβουλος στη Γενική Γραμματεία Πρωθυπουργού. Μία από τις ιδρύτριες του Women Act.

 
Η Μαίη Ζαννή γεννήθηκε στην Αθήνα και αποφοίτησε από τη Σχολή Μωραΐτη. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Ιστορία στο Queen Mary College και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές σε European Politics στο Birkbeck College και Politics of Empire and Post-Imperialism στο London School of Economics. Έμεινε στο εξωτερικό για 11 χρόνια, όπου εργάστηκε στη Βρετανική Βουλή των Κοινοτήτων, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στην UNESCΟ, στο Trans European Policy Studies Association (TEPSA), ενώ επί σειρά ετών ήταν στέλεχος στο Διεθνές Επιμελητήριο Εμπορίου (ICC). Στην Ελλάδα έχει δουλέψει στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, στο Υπουργείο Εξωτερικών και στη συνέχεια στον ιδιωτικό τομέα ως πολιτική αναλύτρια. Έχει ασχοληθεί με τις Διεθνείς Σχέσεις και τον Στρατηγικό Σχεδιασμό της Νέας Δημοκρατίας από το 2011. Σήμερα είναι Ειδική Σύμβουλος στη Γενική Γραμματεία Πρωθυπουργού. Το 2017 ίδρυσε, μαζί με άλλες 7 γυναίκες, την Women Act, μια οργάνωση με στόχο την ενδυνάμωση των γυναικών στη δημόσια ζωή. Έχει μια κόρη, την Ολυμπία.

Δρ Μαρία Γιαννιού

Empowerment & Leadership Coach, Corporate Trainer,ιδρύτρια του Lead From Within και συνιδρύτρια στην Women Act.

 

Η Δρ Μαρία Γιαννιού είναι Empowerment & Leadership Coach, Corporate Trainer και ιδρύτρια του Lead From Within. Μέσα από την δουλειά της υποστηρίζει άτομα και ομάδες να ενισχύσουν τις δεξιότητές τους, να καθορίσουν το στυλ ηγεσίας τους και να επιτύχουν τους στόχους τους.

Έχει μακρά επαγγελματική εμπειρία στην εκπαίδευση ενηλίκων. Σχεδιάζει και παραδίδει διαδραστικά workshop για εταιρείες που επιθυμούν να αυξήσουν την απόδοσή τους και για επαγγελματίες που επιθυμούν να ενισχύσουν τις δεξιότητες αυτοηγεσίας τους. Έχει συνεργαστεί με κρατικούς φορείς, όπως το Υπουργείο Εξωτερικών, διάφορες ιδιωτικές εταιρείες και ακαδημαϊκά ιδρύματα. Είναι συνεργάτης στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ το ακαδημαϊκό της έργο έχει ευρέως δημοσιευθεί.

Έχει συνιδρύσει την Women Act, η οποία στοχεύει στην ενδυνάμωση των γυναικών να αγκαλιάσουν πλήρως τις πολιτικές, κοινωνικές, πολιτιστικές και οικονομικές τους δυνατότητες συμμετέχοντας ενεργά στη δημόσια σφαίρα και στα κέντρα λήψης αποφάσεων.

Προσεγγίζει τη δουλειά της εστιάζοντας στην ανθεκτικότητα, την αυτογνωσία και τον σεβασμό της διαφορετικότητας. Μιλάει έξι γλώσσες.

Αντιγόνη Κουβίδη

Managing Editor στον οργανισμό έρευνας και ανάλυσης διαΝΕΟσις. Women Act.

 

Η Αντιγόνη Κουβίδη είναι managing editor στον οργανισμό έρευνας και ανάλυσης διαΝΕΟσις. Τα προηγούμενα χρόνια εργαζόταν ως ερευνήτρια και υπεύθυνη επικοινωνίας στο ΕΠΙΣΕΥ του ΕΜΠ και στο Τμήμα Εκδόσεων του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής (αρχικά ως επιστημονική συνεργάτιδα και στη συνέχεια ως συντονίστρια). Διαθέτει πολυετή εργασιακή στον τομέα της έρευνας, των εκδόσεων και της επικοινωνίας εργαζόμενη σε διάφορους ερευνητικούς οργανισμούς και think-tanks. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστήμιου Κρήτης και έχει αποκτήσει μεταπτυχιακή ειδίκευση στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ.  

Μιχάλης Τζαγκαράκης

Yπεύθυνος marketing και επικοινωνίας των super markets Χαλκιαδάκης

 

Eίμαι ο Μιχάλης Τζαγκαράκης, υπεύθυνος marketing και επικοινωνίας των super markets Χαλκιαδάκης από τον Ιούλιο του 2015.

Απόφοιτος του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, (Α.Σ.Ο.Ε.Ε.) και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στην Χρηματοοικονομική και Τραπεζική Διοικητική από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, με άριστη γνώση αγγλικών. Από το 2006 ως το 2015 εργάστηκα ως οικονομικός αναλυτής στην Colgate Palmolive Hellas με έδρα την Αθήνα, ενώ από το 2015 ως σήμερα είμαι υπεύθυνος Marketing και Επικοινωνίας στα super markets Χαλκιαδάκης.

Κατά την περίοδο αυτή, στόχος μου η προώθηση της εμπορικής πολιτικής της Χαλκιαδάκης ΑΕ, η επικοινωνία με τους πελάτες αλλά και τους εργαζομένους μας και ο σχεδιασμός και υλοποίηση των δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρείας.

Παναγιώτα Γιαπουτζή

Συνιδρυτής και συνιδιοκτήτης της ΚΟΙΝ.ΣΕΠ ΄΄Φροντίδα στο Σπίτι΄΄.

 

Ονομάζομαι Γιαπουτζή Παναγιώτα, γεννήθηκα στις Σέρρες στις 7/12/1975. Ζω στο Ηράκλειο της Κρήτης από το 2017. Είμαι απόφοιτη του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας, του τμήματος Νοσηλευτικής. Χειρίζομαι άριστα την αγγλική γλώσσα και τους Η/Υ. Έχω πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας στον τομέα της νοσηλευτικής, της υγείας και της παροχής κατ΄οίκον παροχής υπηρεσιών. 

Έχω συμμετάσχει σε πολλά εθνικά προγράμματα στους τομείς της μακροχρόνιας περίθαλψης, της φαρμακευτικής χρήσης, της καθοδήγησης, της πρόληψης, της κακοποίησης ηλικιωμένων. Επίσης, συμμετείχα σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα στον τομέα της οικογενειακής νοσηλευτικής υγείας. Είμαι ενεργό μέλος της Ελληνικής Ένωσης Γυναικών Επιχειρηματιών, συνιδρυτής και μέλος διοικητικού συμβουλίου  του Συλλόγου Ελληνικών Νοσηλευτικών Εταιρειών «ELECON», όπως επίσης και συνιδρυτής και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Φορέων Κ.ΑΛ.Ο Κρήτης CretanScent. Από το 2017 ως και σήμερα είμαι συνιδρυτής και συνιδιοκτήτης της ΚΟΙΝ.ΣΕΠ ΄΄Φροντίδα στο Σπίτι΄΄, στην οποία εργάζομαι και ως Γενική Διευθύντρια. 

Λόγω της ιδιαιτερότητας της φύσης της εργασία μου, απαιτούνται δεξιότητες διαχείρισης, συντονισμού, άριστης επικοινωνίας, όπως επίσης και πνεύμα ομαδικότητας και συνεργασίας τόσο με πελάτες όσο και με τους λοιπούς συναδέλφους. Ακόμη χρειάζεται ηγετικότατα στο σχεδιασμό, την οργάνωση και τη λειτουργία του γραφείου, όπου εργάζομαι μέχρι και σήμερα. Τέλος,  αρκετές φορές στον εργασιακό μου χώρο απαιτήθηκε η διαχείριση κρίσεων και η χρήση των διαπραγματευτικών μου ικανοτήτων για την αποφυγή των συγκρούσεων κ την ιδανικότερη εξυπηρέτηση των πελατών.

Δέσποινα Λιμνιωτάκη

Ψυχολόγος,συνιδρύτρια και Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης The Healing Tree.

 

Η Δέσποινα Λιμνιωτάκη σπούδασε Παιδαγωγικά (Νηπιαγωγός) και Ψυχολογία και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Kent στην Κοινωνική Ψυχολογία, στον κλάδο που ονομάζεται Ομαδικές διεργασίες και Διομαδικές σχέσεις (Group Processes and Intergroup Relations).  Παράλληλα, εκπαιδεύτηκε πάνω στη διαχείριση απώλειας (grief counseling) και στην Ιατρική Ψυχολογία.  

Είναι συνιδρύτρια και Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης The Healing Tree, μιας κοινότητας που σχεδιάστηκε με σκοπό την παροχή υπηρεσιών κοινωνικού – προνοιακού χαρακτήρα σε ομάδες πληθυσμού που υποφέρουν από ψυχικές νόσους και χρειάζονται στήριξη και βοήθεια (www.healingtreecommunity.com).  Ανάμεσα σε άλλα, στόχοι της The Healing Tree Κοιν.Σ.Επ είναι η εκπόνηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων για την ψυχική υγεία, την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινότητας αλλά και την καλλιέργεια δεξιοτήτων διαχείρισης καθημερινών κρίσεων.  Η The Healing Tree Κοιν.Σ.Επ επιδιώκει να συνδράμει στην άρση των προκαταλήψεων και των στερεότυπων ιδεών για τη ψυχική νόσο και τους ψυχικά πάσχοντες ενώ εργάζεται για την καλλιέργεια ενός ισχυρού ανθρώπινου δικτύου αλληλεγγύης και συνεργασίας για την ψυχική υγεία.  Επιπλέον, η κοινότητα έρχεται να καλύψει θέματα ψυχοεκπαίδευσης, κοινωνικοποίησης και καθημερινής επιβίωσης για αυτούς που έχουν αυξημένες ανάγκες ανακουφιστικής φροντίδας.  

Εργάζεται ως ιδιώτης Ψυχολόγος και Σύμβουλος Ομάδων και συνεργάζεται με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς στη διοργάνωση εκπαιδευτικών σεμιναρίων ή ημερίδων.  Ενδεικτικά, η θεματολογία των σεμιναρίων αφορά σε θέματα βίας (σχολικός εκφοβισμός), απώλειας, πένθους, μετατραυματικού στρες και ψυχοπαθολογίας της καθημερινής ζωής αλλά και στην εκπαίδευση εθελοντών πάνω στο σύνδρομο του επιζώντα και τις ψυχολογικές επιπτώσεις από φυσικές καταστροφές (συνέπειες των καταστροφών στα μικρά παιδιά).  

Στο ξεκίνημα της πανδημίας του COVID19, η Δέσποινα ήταν εισηγήτρια στα εργαστήρια ενσυναίσθησης μέσα στο σχολείο και καλλιέργειας ψυχικής ανθεκτικότητας για καθηγητές και μαθητές, που οργάνωσαν τα Σχολεία Παιδαγωγικής Ευθύνης για όλη την Κρήτη.  Την ίδια περίοδο, έφτιαξε την διαδικτυακή ομάδα #SheWorks για τη αλληλοϋποστήριξη και τη συμμετοχική βοήθεια σε γυναίκες επιχειρηματίες που επλήγησαν από την πανδημία.

Έχει συνεργαστεί με κοινωνικούς φορείς και ομάδες εθελοντών στο σχεδιασμό και τη χάραξη στρατηγικής για την αντιμετώπιση κρουσμάτων βίας που αφορούν σε γυναίκες (against trafficking), αυτογνωσίας συγγενών εξαρτημένων από το αλκοόλ (Η Επιστροφή), στήριξης και επιμόρφωσης σε θέματα επικοινωνίας της εργασίας  (Σύνδεσμος Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης),  προβληματισμού και  καλλιέργειας δεξιοτήτων σε εργαζόμενους σε ξενώνες Ηλικιωμένων και ΚΑΠΗ, επαγγελματικής Συμβουλευτικής σε απόφοιτους ΙΕΚ Επαλ/Επας (ΙΝΕ ΓΣΕΕ).  Υπήρξε εξωτερική συνεργάτις της Ψυχιατρικής Κλινικής ΠΑΓΝΗ.

Το 2013 έγινε leader της διαδικτυακής ομάδας Lean In Greece (www.leanin.org)) που βοηθάει στην ενδυνάμωση και δικτύωση γυναικών ενώ το 2015 έγινε συνιδρύτρια του ελληνικού τμήματος  του Δικτύου για την Ισότητα των Φύλων (ALDE Party Gender Equality Network) του κόμματος των Ευρωπαίων Φιλελεύθερων στην Ελλάδα, με στόχο τη στήριξη των γυναικών που θέλουν να ασχοληθούν με τα κοινά και στην υποστήριξη της συμμετοχής τους στη δημόσια σφαίρα.  Έως σήμερα, λειτουργεί ως μέντορας για τις ομάδες WomenOnTop και τον οργανισμό FoundIt

Η Δέσποινα Λιμνιωτάκη είναι συγγραφέας των βιβλίων Ζήτημα Ζωής και Θανάτου, ο φόβος θανάτου, η διεργασία πένθους και το κυνήγι της ευτυχίας στην καθημερινή ζωή (Ίτανος 2008), Πάμε ένα ταξιδάκι;  (The Healing Tree project, 2018), Ξαναγράφοντας την Ιστορία της Ζωής σου (The Healing Tree project, 2019).  Έχει γράψει την εισαγωγή  Η λειτουργία του συμβολισμού και η θεραπευτική διαδικασία της αποκρυπτογράφησης των συμβόλων στο Άσμα Ασμάτων στο βιβλίο του Χριστόφορου Αρβανίτη Ας με γεμίσουνε τα χείλη σου φιλιά (Αρμός, 2020), έχει μεταφράσει το Διαφήμιση σε μια Ελεύθερη Κοινωνία των Ralph Harris και Arthur Seldon για τις εκδόσεις Φιλελεύθερος (2020), και είχε συμμετοχή στην συλλογή ιστοριών ενδυνάμωσης γυναικών Είμαι Επικίνδυνη (Key Books, 2021).

Η Δέσποινα Λιμνιωτάκη συμμετέχει ως εκπαιδεύτρια σε σεμινάρια ηγεσίας και ενδυνάμωσης γυναικών στο πεδίο της πολιτικής και της επιχειρηματικής δράσης ενώ αρθρογραφεί συστηματικά σε περιοδικά και τον ηλεκτρονικό τύπο.

Μανόλης Στρατάκης

Σύμβουλος Καινοτομίας και Καθοδηγητής Προσωπικής Εξέλιξης. Ιδρυτής της Innobatics.

Ο Μανόλης είναι Σύμβουλος Καινοτομίας και Καθοδηγητής Προσωπικής Εξέλιξης.Έχει ιδρύσει την Innobatics η οποία προσφέρει υπηρεσίες Innovation Coaching και συμβουλευτική καθοδήγηση σε επιχειρήσεις και οργανισμούς που σκοπεύουν να εισάγουν καινοτομία στις δραστηριότητες τους. Επίσης παρέχει την απαραίτητη υποστήριξη σε start-ups και επιχειρηματικές ομάδες που υλοποιούν καινοτόμες ιδέες, εκπαιδεύοντας τους στην ανάπτυξη απαραίτητων υποστηρικτικών δεξιοτήτων, όπως κριτική σκέψη, ενσυναίσθηση, ευελιξία, εσωτερική παρακίνηση, ικανότητα γρήγορης επαναφοράς μετά από αποτυχία, δημιουργικότητα και ανθεκτικότητα.

Έχει επίσης ιδρύσει το Γυμναστήριο Ζωής (Lifegym) το οποίο παρέχει καθοδήγηση στη Διαχείριση Ζωής και την Προσωπική Εξέλιξη.

Ο Μανόλης έλαβε τα πρώτα του πτυχία στην Σχεδίαση Υπολογιστών και στην Επικοινωνία Δικτύων Υπολογιστών. Αργότερα συμπλήρωσε τις σπουδές του με δίπλωμα στην Προπόνηση (Coaching) Στελεχών και Επιχειρήσεων.

Έχει εργαστεί στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας, στο ΤΕΙ, το Πανεπιστήμιο και το Πολυτεχνείο Κρήτης , καθώς και σε άλλα ακαδημαϊκά ιδρύματα στην Ελλάδα και σε χώρες της Ευρώπης. Υπήρξε στέλεχος της Forthnet στους τομείς της Έρευνας, της Καινοτομίας και των νέων τεχνολογιών όπου είχε την τύχη για περίπου 20 έτη να διοικεί μια εκπληκτική ομάδα ανθρώπων που μαζί υλοποίησαν πλήθος καινοτόμων έργων.Του αρέσει η αφηρημένη ζωγραφική και η μοντέρνα τέχνη, η μαγειρική, τα ταξίδια σε όλο τον κόσμο, το σκάκι, τα παζλ. Μελετάει οτιδήποτε έχει να κάνει με την ανθρώπινη νόηση, την μοναδικότητα του κάθε ανθρώπου και τους τρόπους που αυτή μπορεί να εκφραστεί, καθώς και την πολυπλοκότητα και τους κανόνες του παιχνιδιού της ζωής.

Νίκη Σμυρνή

Founder, Travelgems-Mindfulgems.

Είναι η δημιουργός του Τravelgems & του Mindfulgems.

Με εμπειρία πάνω από 20 χρόνια στο χώρο του στρατηγικού μάρκετινγκ στο χώρο των FMCG & εταιριών υπηρεσιών είναι γνωστή για πολλά innovative projects και για επιτυχημένες «ιστορίες μάρκετινγκ» συνεισφέροντας ενεργά στην ανάπτυξη μεγάλων brands. Συχνά είναι ομιλήτρια διεθνών και τοπικών συνεδριών όπου μοιράζεται το πάθος της για το το μάρκετινγκ και τη γυναικεία επιχειρηματικότητα.  Έχει υπάρξει μέντορας 85 εφήβων, νέων και πολλών νέων γυναικών  και είναι περήφανη μαμά δίδυμων αγοριών. Έχει κερδίσει το Ευρωπαϊκό βραβείο Μάρκετινγκ Νέων αμέσως μετά τις μεταπτυχιακές της σπουδές. Μέσα στο 2020, έγινε τιμητικός εκπρόσωπος του Global Wellness Institute.

Το “ motto “ της:” να σκέφτεσαι με την καρδιά,και να δρας με το μυαλό σου τώρα”

Κατέχει inner MBA, NYU, MSc International Marketing του University of Strathclyde και είναι απόφοιτη της ΑΣΟΕΕ, τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων, ειδίκευση Μάρκετιγκ.

Φέτος είναι φοιτήτρια του course Leading From the Emerging Future edX, MIT.

Μιχαήλ Ι. Ρολάκης

Μηχανολόγος – Μηχανικός Γενικός Διευθυντής της Αναπτυξιακής Εταιρείας Γέργερης Α.Ε.

Ο κ. Μιχαήλ Ρολάκης είναι ο Γενικός Διευθυντής της Αναπτυξιακής Εταιρείας

Γέργερης Α.Ε. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Μηχανολόγων –Μηχανικών, της

Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του ΑΤΕΙ Κρήτης με εξειδίκευση την «Οργάνωση

& Διοίκηση Έργου, ενώ διαθέτει περισσότερα από 20 χρόνια στην διοίκηση μεγάλων

έργων.

Επί σειρά ετών και έως σήμερα κατείχε διευθυντικές θέσεις σε σημαντικούς

οργανισμούς και επιχειρήσεις, όπως η Ένωση Μεσσαράς, η Λατομική Α.Ε., η

εταιρεία Φουντουλάκης ΑΒΒΕΕ, η Dynamic Solutions, η Γεωμετρική Α.Ε. και πολλές

ακόμα που άπτονταν της αναπτυξιακής διαδικασίας τους. Ενώ επίσης θητεύεσαι και

ως επιστημονικός συνεργάτης στη Βουλή των Ελλήνων. Με καθ’ όλα αποτελεσματικό

τρόπο, απόλυτη στοχοπροσήλωση και διάθεση καινοτομίας προχώρησε σε

διαθρωτικές αλλαγές και αναδιοργάνωση του τρόπου λειτουργίας των εταιρειών, ενώ

παράλληλα πραγματοποιούσε επιμορφωτικά σεμινάρια με βασικό πυλώνα

θεματολογίας την οργάνωση και διοίκηση επιχειρήσεων.

Μαρίνα Χαιρέτη

Oικονομολόγος και Inspirational & Transformational Speaker and Coach.

Η Μαρίνα Χαιρέτη είναι οικονομολόγος πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Κρήτης, με μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων αλλά και βαθιά γνώση και εμπειρία των ελληνικών  οικογενειακών Μ.Μ.Ε.

Έχει εκπαιδεύσει εκατοντάδες στελέχη επιχειρήσεων και επιχειρηματίες, σε συνεργασία με το «Εργαστήρι Ηγετικών Στελεχών» του Νίκου Σκουλά, σε πολύ μεγάλες επιχειρήσεις  όπως «Δ. ΜΑΣΟΥΤΗΣ Α.Ε. – Αλυσίδα Supermarket», «ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ Α.Ε. – Αλυσίδα Supermarket»,  «ΣΥΝ.ΚΑ. ΣΥΝ. ΠΕ. ΧΑΝΙΩΝ – Αλυσίδα Supermarket», καθώς επίσης των Δήμων Ηρακλείου, Χανίων και Πλατανιά.

Είναι εξωτερικός σύμβουλος  σε θέματα οργάνωσης, διοίκησης , ανάπτυξης  ανθρώπινων πόρων και προώθησης πωλήσεων σε τουριστικές  επιχειρήσεις.

Ως Inspirational & Transformational Speaker και Coach δημιουργεί δικά της σεμινάρια, που απευθύνονται σε κάθε άνθρωπο και επαγγελματία, που επιθυμεί να εξελιχθεί και να βελτιώσει τη ΖΩΗ του, όπως το διαδικτυακό σεμινάριο «Πάρε το φόβο σου Αγκαλιά» και το δια ζώσης στο Ηράκλειο Κρήτης «Σχεδίασε την Επόμενη Σημαντική Αλλαγή στη Ζωή σου».

Συνεργάζεται με το διεθνή όμιλο της MyWorld,  που δραστηριοποιείται σε τομείς, όπως η παγκόσμια κατανάλωση, η ψηφιακή οικονομία, το αθλητικό marketing, η διαφήμιση και οι online αγορές, υποστηρίζοντας και συμβουλεύοντας επιχειρήσεις και συνεργάτες σε όλη την Ελλάδα.

Ζει στο Ηράκλειο της Κρήτης και έχει μια υπέροχη πολυμελή οικογένεια με 5 εγγόνια.

Ακολουθεί πιστά τα όνειρα της,  συνδυάζοντας αρμονικά όλους τους τομείς της  Ζωή της.

Melina-Taprantzi (1)

Μελίνα Ταπραντζή

Κοινωνική Επιχειρηματίας και 
Ιδρύτρια της “Wise Greece”

Μπορεί το πρώτο της πτυχίο να ήταν από τη Φιλοσοφική Σχολή, αλλά τελικά την κέρδισε ο χώρος του Marketing και της Επικοινωνίας, όπου εργάστηκε για περισσότερα από 10 χρόνια, βοηθώντας αρκετά γνωστά brands να δημιουργηθούν ή να αναδειχθούν… 

Έπειτα, αποφάσισε να ασχοληθεί με την κοινωνική επιχειρηματικότητα, όπου και ίδρυσε τη Wise Greece. Την πολυβραβευμένη μη κερδοσκοπική Κίνηση που προωθεί τα προϊόντα της Ελληνικής παραγωγής, ενώ χρησιμοποιεί τα κέρδη από τις πωλήσεις τους για να αγοραστούν τρόφιμα για άστεγους, παιδιά και ηλικιωμένους που έχουν ανάγκη. Έτσι, επιτελείται ένα διπλό έργο, υποστηρίζονται έμπρακτα οι μικροί παραγωγοί της χώρας ενώ ταυτόχρονα εξασφαλίζεται ένα βασικό αγαθό που θα έπρεπε να είναι δεδομένο για όσους το έχουν  ανάγκη… το φαγητό.
H Wise Greece, έχει λάβει σημαντικά Βραβεία για τις δράσεις της, ανάμεσα σε αυτά το “Νησίδες Ποιότητας” από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, το European Social Challenge Award, το Start Up Award για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, το Future Generations Award καθώς και το BeMed από το Ίδρυμα του Πρίγκιπα Αλβέρτου του Μονακό. 

Η Μελίνα, παρουσιάζει συχνά τη Wise Greece σαν το μοντέλο μίας επιτυχημένης Κοινωνικής Επιχείρησης σε αρκετά διεθνή συνέδρια, με στόχο να εμπνεύσει τους νέους ανθρώπους να ασχοληθούν με αυτόν τον κλάδο! Επίσης, λειτουργεί σαν μέντορας σε αρκετές start up κοινωνικές επιχειρήσεις, αλλά και στο Entrepreneurship School του Ευρωπαϊκού think tank “Think Young”, ενώ είναι key note speaker σε forum που υποστηρίζουν τη γυναικεία επιχειρηματικότητα. Η Μελίνα ανήκει στην ομάδα των co-builders του World Human Forum και του Convergences Greece Forum, ενώ έχει γράψει αρκετά άρθρα σχετικά με την κοινωνική

οικονομία και την προώθηση των γυναικών στο επιχειρείν. Πραγματοποίησε ομιλία στο TEDx Academy με θέμα “Ο καλύτερος εαυτός της επιχειρηματικότητας”, ανήκει στο δίκτυο των Responsible Leaders του BMW Foundation, είναι IVLP Alumna στο πρόγραμμα CSR and Social Innovation του US Department of State, ενώ έχει επιλεγεί ως Young Emerging Leader  από το European-Australian Leadership Forum και ως Young Transatlantic Innovation Leader (YTILI Fellow) από το German Marshall Fund. Το 2020 έλαβε το άκρως τιμητικό βραβείο SDGs + Her από τη World Bank και τα United Nations ως μία από τις επτά γυναίκες παγκοσμίως, που με τη δουλειά τους υποστηρίζουν σημαντικά την Παγκόσμια Ατζέντα Βιωσιμότητας 2030. 

http://www.linkedin.com/in/melina-taprantzi   /  http://www.wisegreece.com

Κοντυλένια Χρ. Μήλα

Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων- Καθηγήτρια Κολλεγίων

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Έχει σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων και κατέχει Μεταπτυχιακό Τίτλο με ειδίκευση στο Ανθρώπινο Δυναμικό. Από μικρή ηλικία πίστευε ότι όλα είναι πιθανά όταν η καρδιά χτυπά δυνατά για κάτι. Ένα από αυτά ήταν και είναι η διδασκαλία για εκείνη. Με γνώμονα τον άνθρωπο και τη δυναμική του καθένα εργάζεται σε Κολλέγιο, ΙΕΚ και κέντρα σεμιναρίων για πάνω από δέκα χρόνια. Στόχος δεν είναι η μετάδοση στείρας γνώσης αλλά η μεταλαμπάδευση ενός οράματος βάσει του οποίου κάθε ενήλικας πραγματοποιεί το όνειρό του και ασχολείται με αυτό που γεμίζει την ψυχή του. 

Λαμπρινή Δόση/L. Dossi/

Dossi-Consult.de/ Psychologist / Business and Personal Coach/ Syst. Counsellor, Family and Pair Therapist

Η Λαμπρινή Δόση είναι ψυχολόγος, Business and Personal Coach (certif. DBVC), Systemic Counsellor, Systemic Family- and Pair Therapist. 

Γεννήθηκε στην Γερμανία, όπου και δουλεύει πάνω από 20 χρόνια, έχοντας ζήσει τα σχολικά της χρόνια μετακομίζοντας συνεχώς ανάμεσα Ελλάδα/ Γερμανία.  Σπούδασε ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, ακολούθησε προγράμματα σε Person- Centered Communication και  Solution- Oriented Consulting, όπως επίσης σε πολλά θέματα ψυχικής υγείας. 

Είναι Coach for Mindfulness and Resilience in companies και έχει εργαστεί σαν εκπαιδεύτρια για το προσωπικό και διευθύνσεις σε non- profit οργανισμούς. ‘Εχει πολυετή εμπειρία στη διεξαγωγή σεμιναρίων σε θέματα π.χ. ψυχικής υγείας, inclusion και θετικής επικοινωνείας,  βασιζόμενη σε μοντέρνα νευροψυχολογικά δεδομένα.

Με την ίδρυση της  Dossi- Consult © Value Oriented Consulting  (www.dossiconsult.de) στοχεύει στην αναζωογόνηση επιχειρήσεων, φέρνοντας αξιαλογική κουλτούρα και το ανθρώπινο δυναμικό στην πρώτη θέση όλων των επιχειρησιακών δραστηριοτήτων. Είναι σύμβουλος ηγεσίας (Executive Coach)  και πραγματοποιεί προγράμματα θετικής ηγεσιακής επικοινωνίας. Με ένα διαίτερο πρόγραμμα στηρίζει την ενδυνάμωση γυναικών σε θέματα Leadership.

dossiconsult.de  

Lambrini Dossi    Lambrini Dossi / coaching

 

Ιωάννα Στανεγλούδη

Co-founder & Chief Risk Officer της Finclude

Η Ιωάννα Στανεγλούδη είναι έμπειρο στέλεχος στον τομέα του πιστωτικού κινδύνου με 20 χρόνια εμπειρίας στις τραπεζικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες. Έχει αναλάβει θέσεις που σχετίζονται με την αξιολόγηση και διαχείριση του πιστωτικού κινδύνου. Έχει σημαντική εμπειρία σε χρηματοοικονομικά επιχειρηματικά μοντέλα, καθώς και σε οικονομικές αναλύσεις για χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και εταιρείες παροχής συμβουλών. Ανά τα χρόνια έχει αναλάβει ανώτερες εκτελεστικές θέσεις σε τράπεζες και συμβουλευτικές εταιρείες.

Η Ιωάννα είναι co-founder & Chief Risk Officer της Finclude, ενός πανευρωπαϊκού φορέα πιστοληπτικής αξιολόγησης για φυσικά πρόσωπα, που αξιολογεί την δυνατότητα αποπληρωμής και την πιστοληπτική ικανότητα μέσω συμπεριφορικής ανάλυσης σε δεδομένα τραπεζικών συναλλαγών.

Η Finclude ήταν στις δέκα φιναλίστ του παγκόσμιου διαγωνισμού για γυναίκες ιδρυτές που πραγματοποιήθηκε από το Venture Fund της Microsoft, ήταν νικήτρια του διαγωνισμού New Venture από το Πανεπιστήμιο NYU Stern, καθώς και στον παγκόσμιο διαγωνισμό pitcHer στα πλαίσια του Grace Hopper Celebration. Η Finclude έχει κερδίσει πολλες διακρίσεις μέχρι σήμερα και συμπεριλήφθηκε στην έκθεση Youth Solutions, με τις 50 εταιρείες παγκοσμίως που προωθούν τους στόχους του ΟΗΕ. Η Ιωάννα ήταν στη λίστα του περιοδικού Fortune “Fortune 40 κάτω από 40” για την Ελλάδα για το 2019 & 2021, καθώς και στη λίστα των NYC Fintech Women για το 2020 και πρόσφατα βραβεύτηκε με το Greek International Women Award (2021).

Δήμητρα Νίκα

Σχεδιάστρια και ιδιοκτήτρια του ΜΥΑ collection

H Δήμητρα είναι σχεδιάστρια και ιδιοκτήτρια του ΜΥΑ collection (www.myacollection.com) ενός ελληνικού γυναικείου brand ρούχων. Έχει σπουδάσει ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έχει μεταπτυχιακό στην Διαχείριση Ανθρωπίνου Δυναμικού από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Στην ηλικία των 20 ετών, εργάστηκε μέσω πρακτικής άσκησης σε πολυεθνικές εταιρίες στον χώρο της τεχνολογίας (Upstream S.A , Persado και Viva Wallet) όπου διετέλεσε HR manager. Το 2018 πήρε την απόφαση να κυνηγήσει τα όνειρά της στον τομέα της επιχειρηματικότητας. Έχει καταφέρει μέσα σε 3 χρόνια τα ΜΥΑ να είναι μία εταιρία με έντονη παρουσία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, με ένα μεγάλο δίκτυο συνεργασιών το οποίο συνεχώς μεγαλώνει.  Έχει ένα από τα μεγαλύτερα δικτυα linkedin στην Ελλάδα με πάνω από 30.000 connections https://www.linkedin.com/in/dimitranika/?originalSubdomain=gr
Όραμά της είναι να εμπνεύσει γυναίκες να ασχοληθούν και να εκπληρώνουν τα όνειρα τους (mentoring σε φοιτητές απο deree και ist college) ενώ παράλληλα συμμετέχει σε δράσεις βοηθώντας το κοινωνικό σύνολο. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας του COVID-19, εξετέλεσε την πρώτη της δράση με θετικό κοινωνικό αντίκτυπο δημιουργώντας το πρώτο CROWDFUNDING με σκοπό την κατασκευή μασκών για τα νοσοκομεία (ATTIKO ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ) και ιδρύματα για τους ανθρώπους που μάχονται στην πρώτη γραμμή με τον κοροναϊό. Όπου είχε ως αποτέλεσμα, σε διάστημα 10 ημερών, να συγκεντρωθούν πόροι για να ραφτούν 14.000 υφασμάτινες μάσκες  τα οποία δόθηκαν στις μονάδες όπου υπήρχε ανάγκη https://www.giveandfund.com/giveandfund/project/mya-collection-mask

Είναι μέλος του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Αχαρνών, είναι μαραθωνοδρόμος και προσφέρει mentoring στο πεδίο της μόδας, της αλλαγής καριέρας αλλά και στο κομμάτι του recruitment και διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού. 

Γιάννης Βίδρας

Διευθυντικό στέλεχος στην Coca-Cola 3E

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, είναι 46 ετών, παντρεμένος και πατέρας  2 παιδιών, του Γιώργου 15 και της Όλγας  8 ετών. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Αμερικάνικο Κολλέγιο και στη συνέχισε τις σπουδές του στη Μ. Βρετανία. Είναι διευθυντικό στέλεχος στην Coca-Cola 3E, στην οποία εργάζεται τα τελευταία 18χρόνια.

Είναι mentor νέων στελεχών, agile coach και έχει δώσει πολλές ομιλίες για leadership και personal skills

Η κόρη του  Όλγα παρουσίασε σακχαρώδη διαβήτη όταν ήταν  μόλις 8 μηνών και αυτό ήταν η αφορμή να  ξεκινήσει το τρίαθλο.

Με σύνθημα το #trifordiabetesλαμβάνοντας μέρος σε μεγάλους  αθλητικούς θεσμούς και  μέσω της προσωπικής του εμπειρίας σαν γονιόςέχει  στόχο να συμβάλει στην ενημέρωση του κοινού για το σακχαρώδη διαβήτη, τα συμπτώματά του, τα συναισθήματα που προκαλεί, την αντιμετώπισή του και να μοιραστεί μηνύματα αισιοδοξίας.

 To moto του είναι «Ονειρευόμαστε για να κοιτάμε ψηλά, είναι στάση σώματος»

Maria Fragkaki

Μαρία Φραγκάκη

Founder @Lemonpie, Digital Marketing Instructor

Η Μαρία Φραγκάκη είναι ιδρύτρια της Lemonpie, ενός Social Media Branding Agency, το οποίο συνεργάζεται με πάνω από 15 freelance επαγγελματίες του χώρου από όλο τον κόσμο. Οι εταιρίες με τις οποίες δουλεύει εδρεύουν στο Λονδίνο, τη Μόσχα, το Άμστερνταμ, τις Βρυξέλλες και την Ελλάδα. Παράλληλα διδάσκει Digital Marketing σε επιχειρήσεις, οργανισμούς, αλλά και όσους ενδιαφέρονται για το αντικείμενο, ενώ συμμετείχε και ως trainer στη σύμπραξη του ΟΑΕΔ με την Google για την Digital Marketing επιμόρφωση 4.000 ανέργων. Με πάνω από 6 χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας, 40+ ευχαριστημένες εταιρίες, 6+ επιτυχημένα projects, 120+ ώρες διδασκαλίας, 380+ μαθητές και 23+ mentees, η Μαρία επιθυμεί να αναδείξει τη σπουδαιότητα των Social Media, ως ένα μέσο για επαγγελματική, αλλά και προσωπική, πνευματική, κοινωνική εξέλιξη, ενώ παράλληλα να προτείνει ένα νέο επιχειρηματικό μοντέλο απαλλαγμένο από σχέσεις εργοδοσίας.

Μαρία Γιαμπουλάκη

Μαρία Γιαμπουλάκη

Training & Business Development Director @European Progress

Η Μαρία Γιαμπουλάκη έχει πτυχίο Διοίκησης Επιχειρήσεων από το ΤΕΙ Λάρισας, Μεταπτυχιακό στη Συνεχιζόμενη Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου και Diploma στην Επαγγελματική Συμβουλευτική.

Σήμερα είναι  διευθύντρια στην Ευρωπαϊκή Πρόοδο ενώ παράλληλα εργάζεται ως εκπαιδεύτρια ενηλίκων σε θέματα HR, Επικοινωνία και Management, ενώ εξειδικεύεται στην  προετοιμασία και ενδυνάμωση ατόμων για την αγορά εργασίας και τη συμβουλευτική οργανισμών. 

valentina_kordi

Βαλεντίνα Κόρδη

Mindset & High-Performance Coach Στελεχών, Ομάδων και Επιχειρηματιών

Η Βαλεντίνα Κόρδη είναι πιστοποιημένη Mindset & High-Performance Coach Στελεχών, Ομάδων και Επιχειρηματιών, Διεθνής Ομιλήτρια Παρακίνησης, TEDx speaker και Συγγραφέας. Εδώ και 10 χρόνια έχει ιδρύσει την δική της εταιρεία, ως Executive & Business Coach, έχοντας προπονήσει αυτά τα χρόνια, επιχειρηματίες και υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων όπως της Microsoft, Novartis, Boehringer Ingelheim, Coca-Cola, Biomarin Pharmaceutics, Nissan, AstraZeneca, Unilever, κτλ. παγκοσμίως να πετύχουν τους επαγγελματικούς και εταιρικούς τους στόχους, να αναπτύξουν ηγετικές δεξιότητες και να διαχειριστούν αποδοτικά αλλαγές αναπτύσσοντας την κατάλληλη κουλτούρα, νοοτροπία και συμπεριφορές, μετά από 15ετή εμπειρία ως στέλεχος η ίδια σε πολυεθνικές εταιρείες. Το βιβλίο της «Η επιτυχία είναι παιχνίδι του μυαλού» έχει γίνει best seller και έχει μεταφραστεί επίσης στην αγγλική γλώσσα. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων Newport University της Καλιφόρνια, κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στη Διοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων από το City Unity College και είναι Υποψήφια Διδάκτωρ Conscious Business Ethics του University of Sedona. Επιπλέον, σπούδασε Success Conversion Coaching στο Express Coaching School του Καναδά και Strategic Intervention Coaching στη σχολή Robbins-Madanes School του Τόνι Ρόμπινς, στις ΗΠΑ. Είναι μέλος του Harvard Business Review Advisory Council, του ICF καθώς και του Institute of Coaching McLean/Harvard Medical School. To 2020, η ICAP Group την συμπεριέλαβε στην λίστα των Leading Women in Business στην Ελλάδα.  

Ανδρέας Στεφανίδης

Ιδρυτής του "Ελληνικού Κέντρου Διοικητικής Λογιστικής", Πρόεδρος της "Ακαδημίας Επιχειρηματικότητας" και Business Director της Aephoria.net

Πρόεδρος του ιστορικού Εκπαιδευτικού Συνδέσμου Αθηνών “Ο ΗΦΑΙΣΤΟΣ”, Πρόεδρος της μη κερδοσκοπικής αστικής εταιρείας με την επωνυμία “Ακαδημία Επιχειρηματικότητας” και Accelerator Director της θερμοκοιτίδας Aephoria.net. Σπούδασε Management Accounting & International Economics στο State University of New York at New Paltz των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Είναι ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Νέων Επιχειρηματιών (ΟΕΣΥΝΕ), πιστοποιημένος εκπαιδευτής ενηλίκων μη τυπικής εκπαίδευσης και πιστοποιημένος καθοδηγητής καινοτόμων επιχειρήσεων της μπλε οικονομίας (πλατφόρμα BlueInvest). Όραμά του η στήριξη της τεχνικής και επαγγελματικής κατάρτισης μέσα από την αναβίωση του ιστορικού Εκπαιδευτικού Συνδέσμου Αθηνών ο ΗΦΑΙΣΤΟΣ και η καλλιέργεια των αειφόρων, καινοτόμων και κοινωνικών επιχειρηματικών ιδεών μέσω και της πρότυπης θερμοκοιτίδας Aephoria.net τον πρώτο οργανισμό εκκόλαψης & δικτύωσης αειφόρων επιχειρηματικών ιδεών στην Ευρώπη.

Μένανδρος Παντελλίδης

Μotivated commercial professional, with strong leadership and people management skills, strategic thinking and planning, communication and organizational skills. Expertise, in development and management of stores network. Budgeting and forecasting.

Ιδιοκτήτης Καταστήματος Vodafone – Ηράκλειο, στο  παρελθόν έχει αποτελέσει Περιφερειακός Διευθυντής Κρήτης & Νήσων Αιγαίου αναφερόμενος στον Διευθυντή Πωλήσεων, απ’ ευθείας ομάδα 10 ατόμων, 250 συνολικά.  Με σπουδές στο Manchester Metropolitan University και στο ΟΠΑ – Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών έχει λάβει τα κατάλληλα εφόδια και γνώσεις πάνω σε αρμοδιότητες όπως :

  • Led all Sales Channels’ Planning activities in the region 
  • Led all operational practices enhancing network’s processes and operations ensuring that each store run smoothly and met projected sales and revenues
  • Expanded stores’ network by approaching new customer groups and achieving synergies and agreements with major retail and corporate channels
  • Prepared and monitored budget, controlled expenses and identified revenue opportunities
  • Oversaw and monitored stores’ performance, in order to grow market share, improve customer experience and drive growth
  • Applied innovative approaches and techniques to keep one step forward of competition 
  • Collaborated closely with company’s technology department to expand and upgrade mobile network.
ΦΩΤΟ BIO

Ολυμπία Κουτουλάκη

Η Ολυμπία Κουτουλάκη γεννήθηκε στην Αθήνα, όμως εδώ και 42 χρόνια ζει στην Κρήτη και ισχυρίζεται μάλιστα πως είναι Κρητικιά με Επιλογή. ‘Ίσως αυτός να ήταν και ένας βασικός λόγος επιλεγείς της να εκπροσωπήσει το Δήμο Αγίου Νικολάου, το Νομό Λασιθίου και σε κάποιες δράσεις την Περιφέρεια Κρήτης στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό.

Aσχολήθηκε αρκετά χρόνια με την Αυτοδιοίκηση ως εκλεγμένη Δημοτική Σύμβουλος στο Δήμο Αγίου Νικολάου κ Νομαρχιακή Σύμβουλος στη Νομαρχία Λασιθίου.

Σπούδασε Ηλεκτρολόγος Υπομηχανικός, με επαγγελματική δράση στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, καθώς και ως ελεύθερος επαγγελματίας μαζί με το συζ της Γιώργο Κουτουλάκη – Αρχιτέκτονα. Σε μεγάλη ηλικία, αφού τα 2 παιδιά τους επέλεξαν τις επαγγελματικές τους δραστηριότητες, ξεκίνησε νέες σπουδές, δίνοντας κατατακτήριες εξετάσεις στο Πολυτεχνείο Κρήτης, όπου ολοκλήρωσε την ειδικότητα του Μηχανικού Παραγωγής κ Διοίκησης.

Επαγγελματικά δραστηριοποιήθηκε σε χώρους Δια Βίου Εκπαίδευσης ως Γραμματέας του Τμήματος Λαϊκής Επιμόρφωσης Ν. Λασιθίου, με Προγράμματα για τη Γυναίκα στην τοπική Επιχειρηματικότητα. Στη διάρκεια 2000 με 2010 ανέλαβε Διευθύντρια και Διευθύντρια Κατάρτισης στο ΚΕΚ Λασιθίου το οποίο είχε δομές σε όλο το Νομό με προγράμματα Νεανικής και Γυναικείας Επιχειρηματικότητας. Πιστοποιήθηκε από το ΕΚΕΠΙΣ (νυν ΕΟΠΠΕΠ) ως Εκπαιδεύτρια Επαγγελματικού Προσανατολισμού Ενηλίκων, με δράση Κατάρτισης και στους υπόλοιπους Νομούς της Κρήτης.

Στα πλαίσια της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας “Απασχόληση” του άξονα NOW Ι κ ́ ΙΙ Τοπικές Πρωτοβουλίες Απασχόλησης (ΤΠΑ) ΠΕΠ Κρήτης 2000-2006 (Πρόγραμμα «ΑΡΙΑΔΝΗ» “Πρωτοβουλίες για τη στήριξη των Γυναικών” συμμετείχε στις παρακάτω Διακρατικές Συναντήσεις

Μάρτιος 1997: Γαλλία Περιοχή Pays de la Loire Σεπτέμβριος 1997: Ιταλία Περιοχή Calabria

Ιούνιος Νοέμβριος Οκτώβριος Ιούνιος

1998: Γαλλία Περιοχή Gueret 1998: Ισπανία Περιοχή Oviedo

2000: Ιταλία Περιοχή Φλωρεντίας 2006: Ιταλία Περιοχή Como – Μιλάνο

Σήμερα εξακολουθεί να ασχολείται με το σύγχρονο χώρο του Ηλεκτρονικού – Κοινωνικού Εμπορίου, στην Οικογενειακή τους Επιχείρηση, με δραστηριότητες που αφορούν την καθημερινή Υγεία – Ομορφιά και Ευεξία μέσω Διατροφής, Νερού και Προστασίας Περιβάλλοντος.

Συνεργάτες

Δημήτρης Φλαμούρης PhD

Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Συγγραφέας, Ομιλητής

Ο Δημήτρης Φλαμούρης έχει μια αντισυμβατική ιστορία. Μεγάλωσε στη Δράμα. Σπούδασε Μαθηματικά στη Θεσσαλονίκη και απέκτησε μεταπτυχιακό και διδακτορικό τίτλο πάνω στα χρηματοοικονομικά μαθηματικά στο Λονδίνο.

Εργάστηκε για μια δεκαετία σε επενδυτικές τράπεζες στο Λονδίνο. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα εργάστηκε στον χρηματιστηριακό τομέα και δίδαξε επί σειρά ετών στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Το 2016 αλλάξαν όλα, καθώς αποφοίτησε από τη σχολή ψυχολογίας του University of East London, όπου ειδικεύτηκε στον τομέα της Θετικής Ψυχολογίας. 

Αυτή τη στιγμή είναι Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας με Συνθετική προσέγγιση. Ταυτόχρονα, πραγματοποιεί διαλέξεις πάνω σε θέματα ψυχολογίας και αυτοβελτίωσης, σε συνεργασία με το Κοινωνικό Πανεπιστήμιο Ενεργών Πολιτών, αλλά και ως προσκεκλημένος δημόσιων και ιδιωτικών φορέων και οργανισμών.

Είναι ο συγγραφέας των best-sellers Ψυχο-λογικές Σχέσεις και Ψυχο-λογικά Μυστικά (που μακάρι να γνώριζα νωρίτερα), και το τρίτο του βιβλίο «Το Παράδοξο Μονοπάτι προς το Νόημα της Ζωής» γνωρίζει ιδιαίτερη επιτυχία. Διοργανώνει σεμινάρια σε θέματα σχέσεων, αυτογνωσίας, άγχους και θετικής ψυχολογίας, ενώ διατηρεί το δικό του blog (www.dimitrisflamouris.com).

Παράλληλα, ασχολείται ερασιτεχνικά με το κρασί, έχοντας αποκτήσει διεθνείς οινικές πιστοποιήσεις και ενίοτε το συνδυάζει με τον χώρο της ψυχολογίας σε ομιλίες του σε οινοποιεία. 

Τέλος, έχει ταξιδέψει σε περισσότερες από 80 χώρες, συλλέγοντας εμπειρίες από όλα τα μέρη του πλανήτη.

Κάπως έτσι, δημιουργεί ένα παράδοξο μονοπάτι προς το νόημα της δικής του ζωής.

Christina Tripodianaki

Χριστίνα Τριποδιανάκη

Digital Marketing Consultant, Public Relations Specialist, Speaker

Η Χριστίνα Τριποδιανάκη μέσω της ατομικής της επιχείρησης christinatripodianaki.com, προσφέρει υπηρεσίεςdigitalmarketing, δημοσίων σχέσεων & επικοινωνίας,branding,imagemaking,e-consultation&workshopsσε άτομα με ή χωρίς εταιρική ταυτότητα, ομάδες, επιχειρήσεις ή οργανισμούς, ώστε να δομούν μια άρτια επιχειρησιακή και ψηφιακή  εικόνα. Αποφοίτησε από το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης, διαθέτει masterστο DigitalMarketingαπό το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδοςκαι διπλωματικές εξειδικεύσεις στην Επικοινωνιακή Διαχείριση Κρίσεων, στο Human Resources Development & στο TourismManagement&Marketing από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ωστόσο φροντίζει να εκπαιδεύεται διαρκώς και να βρίσκεται πάντα up-to-dateμε ό,τι συμβαίνει στον ψηφιακό κόσμο και στην αγορά ΤΩΡΑ. Συνεργάζεται με άτομα από όλο τον κόσμο που επιθυμούν να δομήσουν το προφίλ τους από την αρχή, μέσα από σεμινάρια, ομιλίες, και consultationone-to-one ή online.
christina_doukouzgiani

Χριστίνα Δουκουζγιάννη

YouTube Expert & Founder of Make Video Greece

Η Χριστίνα Δουκουζγιάννη είναι η δημιουργός του Make Video Greece, πιστοποιημένη από το YouTube στη στρατηγική δημιουργία περιεχομένου. Έχει σπουδάσει Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Διοίκηση Πληροφοριακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Bath της Αγγλίας. Στόχος της είναι να βοηθήσει ελεύθερους επαγγελματίες και προσωπικά brands να αναπτύξουν την επιχείρησή τους κάνοντας το δικό τους κανάλι στο YouTube. Το κανάλι της έχει ξεπεράσει τους 40.000 συνδρομητές και μέσα από τα εκπαιδευτικά της σεμινάρια έχει διδάξει σε εκατοντάδες ειδικούς (όπως γιατρούς, συμβούλους, coaches, social media experts, εκπαιδευτές) πώς να μιλάνε με άνεση στην κάμερα και πώς να δημιουργήσουν στρατηγικά το περιεχόμενό τους για το YouTube προκειμένου να προωθήσουν τις υπηρεσίες τους.

Πάνος Αντωνόπουλος

Co-Founder of Intermediakt & ICT Consultant

Ο Παναγιώτης Αντωνόπουλος είναι Συνιδρυτής της InterMediaΚT και Σύμβουλος Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας. Είναι υπεύθυνος για την ανάπτυξη διαδικτυακών εκπαιδευτικών εργαλείων, καθώς και την ανάπτυξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων ψηφιακών δεξιοτήτων. Ταυτόχρονα υποστηρίζει οργανισμούς που επιζητούν την ψηφιακή ενδυνάμωση. Είναι ένθερμος υποστηρικτής του ανοιχτού λογισμικού και τον απασχολούν ιδιαίτερα τα θέματα της ελευθερίας και της προστασίας της ιδιωτικότητας στο διαδίκτυο. Είναι συντονιστής της ετήσιας δράσης Patras Codecamp και έχει εργαστεί σε δεκάδες εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα. Απολαμβάνει τη συνεργασία με νέους ανθρώπους, την ανταλλαγή ιδεών και πολιτιστικών στοιχείων. Τα αγαπημένα του χόμπι είναι τα ταξίδια, η φωτογραφία, η αστρονομία, η αρχαιολογία και η επιστημονική φαντασία!  
dionysis_bougas

Διονύσης Μπουγάς

Ψυχολόγος-Εκπαιδευτής, Ιδρυτής του "Μεταμόρφωσις"

Ο Διονύσης Μπουγάς έχει σπουδάσει Ψυχολογία, έχει ειδικευτεί στην Ψυχοθεραπεία Gestalt και στη Νέα Υόρκη εξειδικεύτηκε στις δυναμικές ομάδων ψυχαναλυτικού τύπου, όπου και ανακάλυψε επιτυχημένες πρακτικές στο Life & Business Coaching, τις οποίες έφερε στην Ελλάδα και εφαρμόζει τα τελευταία 10 χρόνια μέσω ομαδικών εκπαιδεύσεων. Στη διάρκεια της επαγγελματικής του πορείας έχει εργαστεί ως ψυχοθεραπευτής σε μονάδα απεξάρτησης, στον φορέα υποστήριξης αστέγων «Κλίμακα», στο τμήμα καρκινοπαθών στο Παίδων και ως σχολικός ψυχολόγος σε γυμνάσιο. Η βασική ενασχόλησή του είναι η «Μεταμόρφωσις», όπου δημιουργεί εκπαιδευτικά καινοτόμα προγράμματα μέσω της μεταμορφωτικής μάθησης με στόχο τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος οικογενειακού και επαγγελματικού που επιθυμεί ο εκάστοτε άνθρωπος να κινείται. Από το 2008 έως σήμερα, έχει εκπαιδεύσει περισσότερα από 3000 άτομα μέσω των προγραμμάτων που έχει δημιουργήσει, από τα οποία έχουν προκύψει περισσότερες από 100 δράσεις κοινωνικής συνεισφοράς σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Παράλληλα, προπονεί στελέχη επιχειρήσεων, ώστε να αναπτύξουν και να εφαρμόσουν επικοινωνιακές και ηγετικές δεξιότητες καθιστώντας τον εργασιακό τους χώρο κοιτίδα εξέλιξης και υψηλής επίδοσης, ιδιώτες που επιθυμούν να αναπτύξουν τις διαπροσωπικές τους σχέσεις, γονείς και εκπαιδευτικούς που επιζητούν αποτελεσματικούς τρόπους διαχείρισης της συμπεριφοράς τους και των παιδιών τους. Όντας ο ίδιος πατέρας, λατρεύει να προπονεί παιδιά και εφήβους και μέσα από μια σειρά βιωματικών εργαστηρίων που αξιοποιούν τη μεταμορφωτική μάθηση αναδεικνύει δυνάμεις, όπως το ομαδικό πνεύμα, η ελευθερία επιλογής, η αντοχή σε δύσκολες συνθήκες, η επίγνωση, η ενσυναίσθηση και η δημιουργία συνθηκών που κάνουν το παιδί να ζει με ικανοποίηση, έμπνευση και αυτοπεποίθηση, καθιστώντας το στο μέλλον έναν ανεξάρτητο και χαρούμενο ενήλικα.  
maria_papamichail

Μαρία Παπαμιχαήλ

Υπεύθυνη Επικοινωνίας και Στρατηγικού Σχεδιασμού

Η Μαρία Παπαμιχαήλ έχει σπουδάσει Κλασική Φιλολογία στην Φιλοσοφική Αθηνών και έχει κάνει μεταπτυχιακό στις Διεθνείς σχέσεις και την Διπλωματία. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια πάνω στην γνωστική ψυχολογία και στις τεχνικές πειθούς και διαπραγμάτευσης. Από το 2002 έως σήμερα έχει εργαστεί ως Επιστημονικός συνεργάτης στον ΟΑΣΕ, στην Διεύθυνση Διεθνών Συμφωνιών στο Υπουργείο Άμυνας, στο Ελληνικό Ινστιτούτο Πολιτιστικής Διπλωματίας και στο Παρατηρητήριο Ευρωμεσογειακής Ασφάλειας και Συνεργασίας. Επίσης, εργάστηκε ως Συνεργάτης του Κολλεγίου Αθηνών αλλά και ως διοργανώτρια σεμιναρίων, συνεδρίων και εκδηλώσεων.

pantelis_papanastasiou

Παντελής Παπαναστασίου

Υποψήφιος Διδάκτωρ & Σύμβουλος Επιχειρήσεων

Ο Παντελής Παπαναστασίου είναι υποψήφιος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αιγαίου στο αντικείμενο της Εταιρικής Διακυβέρνησης και ιδιοκτήτης συμβουλευτικής εταιρείας με μεγάλη εμπειρία σε έργα υλοποίησης και αξιολόγησης συστημάτων εσωτερικού ελέγχου, επιχειρηματικών κινδύνων, ανασχεδιασμού επιχειρηματικών διαδικασιών και στρατηγικού σχεδιασμού για επιχειρήσεις και οργανισμούς. Με τις οικογενειακές επιχειρήσεις ασχολείται ενεργά το τελευταίο διάστημα τόσο σε ακαδημαϊκό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο αναζητώντας τρόπους, βέλτιστες πρακτικές και αξιοποιώντας εργαλεία και μεθοδολογίες έτσι ώστε να μπορέσει να τις βοηθήσει ουσιαστικά λύνοντας τα προβλήματα τους. Είναι πιστοποιημένος Υπεύθυνος Προστασίας Δεδομένων (DPO Executive) και Επιθεωρητής συστημάτων ISO 9001 από την TÜV Austria όπως επίσης κάτοχος του COSO Internal Control Certificate. Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα αντικείμενα του επιχειρηματικού – ψηφιακού μετασχηματισμού των επιχειρήσεων και οργανισμών, η καινοτομία, η χρηματοοικονομική ανάλυση και η διαχείριση κινδύνων καθώς και η ποικιλομορφία (diversity) αναφορικά με τα χαρακτηριστικά των διοικητικών συμβουλίων.
lilian_tsiavou

Λίλιαν Τσιαβού

Θεωρητικός της Ψυχαναλυτικής Προσέγγισης της Λογοτεχνίας & του Κινηματογράφου & Cinema Coach

Η Δρ. Λίλιαν Τσιαβού, έχει εκπαιδευτεί στο Personal & Executive Coaching και σε προγράμματα πιστοποιημένα από τον International Coaching Federation (ICF). Έχει διαπιστευτεί ως Coach σε επίπεδο ACC από τον ICF και έκτοτε έχει συνεργαστεί με ερευνητικά ιδρύματα, εμπορικές εταιρείες, πολιτιστικούς φορείς, καλλιτεχνικούς οργανισμούς αλλά και ιδιώτες.Επιπλέον έχει ιδρύσει το CineQuium, ένα επιστημονικό πρόγραμμα αυτογνωσίας. Σε αυτό το πλαίσιο εφηύρε το καινοτόμο εργαλείο του Cinema-Coaching, που ακολουθεί τα χνάρια του Cinematherapy, αξιοποιώντας τη επίδραση του κινηματογράφου πάνω στην επαγγελματική και προσωπική ανάπτυξη.
argyro_katheri

Αργυρώ Καθέρη

Υπεύθυνη Προσωπικού & Μάρκετινγκ

Ονομάζομαι Καθέρη Αργυρώ. Έχω ολοκληρώσει τις σπουδές μου στο Business Management στο UEL με μεταπτυχιακές σπουδές (MSC) το 2017 στην εργασιακή ψυχολογία. Συνεχίζω να εκπαιδεύομαι στην επιχειρηματικότητα μέσω του Oxford Brookes University με ένα δεύτερο μεταπτυχιακό(MSC) στην καινοτομία και επιχειρηματικότητα. Μέσω σεμιναρίων ασχολούμαι με την εξέλιξη μου στον τομέα του HR (ενδεικτικά σας αναφέρω μερικά σεμινάρια: Αξιολόγηση προσωπικού, Παρακίνηση & ενδυνάμωση εργαζομένων, Εσωτερικός έλεγχος, Ψυχολογία εργασιακής παραβατικότητας, Διαχείριση ομάδων, Διαχείριση Κρίσεων, Οικογενειακές επιχειρήσεις ) Ασχολούμαι στην οικογενειακή μας επιχείρηση από το 2018, με τον τομέα του HR και την δημιουργία τμήματος από την αρχή λόγο του ότι δεν υπήρχε και δεν είχε κατανοηθεί η ανάγκη του. Είναι κάτι που αγαπώ πολύ γιατί μέσα από αυτό γίνομαι καλύτερη και μαθαίνω να συνεργάζομαι, να διαχειρίζομαι, να βελτιώνω και να βελτιώνομαι.  
dimitris_mpourantas

Δημήτρης Μπουραντάς

Καθηγητής Management & Human Resources

Ο Δημήτρης Μπουραντάς είναι καθηγητής του Μάνατζμεντ, Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Διοίκησης Επιχειρήσεων για στελέχη (Executive MBA) και του Μεταπτυχιακού Προγράμματος (MSc) Διοίκησης Ανθρωπίνων Πόρων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει δημοσιεύσει μεγάλο αριθμό άρθρων για τα πιο έγκυρα διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Έχει συγγράψει 10 βιβλία, εκ των οποίων έχουν γίνει best seller τα παρακάτω: «Μάνατζμεντ» (ΜΠΕΝΟΣ), « Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού» (ΜΠΕΝΟΣ), «Ηγεσία: Ο δρόμος της διαρκούς επιτυχίας» (ΚΡΙΤΙΚΗ). To μυθιστόρημα «Όλα σου τα ‘μαθα μα ξέχασα μια λέξη», (ΠΑΤΑΚΗΣ) κέρδισε το βραβείο Αναγνωστών (ΕΚΕΒΙ 2008) και βρέθηκε για τέσσερα χρόνια στις λίστες των ευπώλητων. Επιπλέον, τα βιβλία του «Επί σκηνής χωρίς πρόβα» (ΠΑΤΑΚΗΣ), «Το Γράμμα της Ελπίδας» (ΛΙΒΑΝΗΣ), «Μιλώντας στα παιδιά μου για τη πραγματικά επιτυχημένη επαγγελματική και προσωπική ζωή», «Οι μεγάλοι φιλόσοφοι και το προσωπικό Μάνατζμεντ» (ΠΑΤΑΚΗΣ), «Κραυγή Σιωπής», (ποιητική συλλογή, εκδόσεις Πατάκη), βρέθηκαν στις λίστες των Best Sellers για αρκετούς μήνες. Επιπρόσθετα έχει εκδοθεί το βιβλίο “Leadership meta-competencies”, Ashgate-Gower Publications που βρέθηκε στις λίστες των ευπώλητων του Amazon. Πρόσφατα εκδόθηκε το μυθιστόρημα «Αν μ’ άφηνες τη λέξη να σου μάθω» (ΠΑΤΑΚΗΣ) που αποτελεί συνέχεια του «Όλα σου τα ‘μαθα μα ξέχασα μια λέξη».
Επίσης έχει επιβλέψει διδακτορικές διατριβές στις οποίες έχουν απονεμηθεί το πρώτο και το δεύτερο Ευρωπαϊκό βραβείο. Διαθέτει πολύχρονη επαγγελματική εμπειρία έχοντας εργαστεί ως στέλεχος, σύμβουλος και εκπαιδευτής για Ελληνικούς και διεθνείς Οργανισμούς και για μεγάλο αριθμό ελληνικών και πολυεθνικών επιχειρήσεων. Κάθε χρόνο δίνει περισσότερες από 60 διαλέξεις χωρίς αμοιβή σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς. Ο Δημήτρης Μπουραντάς εξειδικεύεται στην ανάπτυξη ηγετικών στελεχών και ομάδων, στη διοίκηση των αλλαγών, στη διοίκηση της εταιρικής κουλτούρας και στη στρατηγική ευθυγράμμιση των επιχειρήσεων και οργανισμών. Έχει βραβευθεί, επανειλημμένα, με τον «Τίτλο Υψηλής Διδακτικής Επίδοσης» από το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Μεγάλος αριθμός συνεντεύξεών του έχει φιλοξενηθεί στον ημερήσιο και περιοδικό τύπο, καθώς και στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Νew York Times, Diezeit, Γερμανική Ραδιοφωνία, Φιλανδική τηλεόραση κ.α.)

 

Άρθουρ Αντωνόπουλος

Άρθουρ Αντωνόπουλος

Ο Άρθουρ Αντωνόπουλος γεννήθηκε στη Μελβούρνη, όπου και μεγάλωσε. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες και λογοτεχνία στο Πανεπιστήμιο του Monash. Το μεταπτυχιακό του πάνω στις ελληνοτουρκικές σχέσεις στάθηκε η αφορμή να επισκεφθεί αρκετές φορές την Αθήνα, γεγονός που τον έφερε σε επαφή με τις ρίζες του και τη βαθιά αγάπη του για την Ελλάδα. Έκτοτε εργάστηκε ως καθηγητής της αγγλικής γλώσσας σε ενήλικες, ενώ η κλίση του για επικοινωνία (είναι NLP Practitioner & Scrum Master) ήταν αυτή που τον οδήγησε στα μονοπάτια της συγγραφής του πρώτου του μυθιστορήματος με τίτλο Σκοτεινή Αθήνα. Σήμερα ζει στην Αθήνα, κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στην Κλινική Ψυχολογία στο Ελληνοαμερικανικό Πανεπιστήμιο και συνεχίζει το συγγραφικό του έργο, παράλληλα με τα σεμινάρια εκπαίδευσης προσωπικού επιχειρήσεων στη Λεκτική και μη Λεκτική Επικοινωνία. Λατρεύει τα ταξίδια και πιστεύει ότι κάθε μέρα είναι η ευκαιρία να ζήσει κανείς μια γεμάτη ζωή.  

Hashtag Digital

Φίλες από φοιτήτριες της Σχολής Διοίκησης Οικονομίας του τμήματος Εμπορίας και Διαφήμισης Μάρκετινγκ. Η αγάπη μας για το Digital Marketing ήταν μεγάλη, γι’ αυτό και επιλέξαμε τον κλάδο αυτό, όταν ακόμη το digital marketing δεν ήταν τόσο γνωστό.

Καθώς τα χρόνια περνούσαν το Digital Marketing εξελισσόταν, μαζί του όμως εξελισσόμασταν και εμείς. Η όρεξη, η έμπνευση, η φαντασία και το ρίσκο ήταν αυτά που μας “συντρόφευαν” και μας έκαναν να πάμε παρακάτω.

Κάπου στα τέλη του 2020 και ενώ όλα φάνταζαν δύσκολα μέσα στην πανδημία.. εμάς μας γεννήθηκε η ιδέα της Hashtag Digital. Την καλλιεργήσαμε, την δουλέψαμε και έτσι λοιπόν ξεκινήσαμε να δίνουμε “σάρκα και οστά” στην Hashtag Digital. Μαζέψαμε τις εμπειρίες μας, τις γνώσεις μας, την θέλησή μας και τα όνειρά μας και είμαστε εδώ!

Σήμερα, είμαστε έτοιμες παρέα με μια εξιδεικευμένη ομάδα συνεργατών να δημιουργήσουμε για εσάς ιστορίες γύρω από το brand και την επιχείρησή σας.

Να δημιουργήσουμε καμπάνιες στο διαδίκτυο αλλά και σε παραδοσιακά μέσα.

Nα σχεδιάσουμε το στρατηγικό πλάνο της εταιρείας σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να χρησιμοποιήσουμε τα πιο εξελιγμένα εργαλεία digital marketing για να πετύχουμε τους στόχους σας.

Η βασική μας προϋπόθεση είναι το πάθος μας για τοDigital Marketingκαι η αγάπη μας για ταsocial media!

Η εταιρεία μας αναλαμβάνει:

Social Media

Social Campaigns

Eshop

Website

Email Marketing

Influencer Marketing

Google AdWords

Branding/Rebranding

Εταιρική Ταυτότητα

Flyers – Αφίσες

Commercial Event

Anna Gustafsson

Finnish journalist and writer M.Sc. in Communication, MA in Greek and Mediterranean Archaeology

As a journalist, Anna has worked in various media, including a reporter
at the National Broadcasting News of Finland and editorial manager at
the Nordic version of American business magazine Forbes. She has also
worked as a Press Attaché at the Foreign Ministry of Finland. Anna has a
master’s degree in communication from the University of Helsinki and
spent a year as an Erasmus student in Ghent, Belgium. Married to a
career diplomat, Anna has followed her husband to various postings in
London, Tokyo, Beijing, and Athens. Once in Greece, Anna has studied at
the National and Kapodistrian University of Athens and graduated with a
Master of Arts in Greek and Mediterranean Archaeology in 2022. With the
experience of bringing up two children in an international environment,
Anna volunteers to give support and help to other Finnish families
living abroad.

Άγγελος Φίσκιλης

Πρόεδρος ΚοινΣΕπ.
(KoinSEp.gr) (PoKoinSEp.org)

Ασχολείται σαν Σύμβουλος ανάπτυξης Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας από τον Δεκέμβριο του 2012 μέσα από την ενημερωτική πύλη KoinSEp.Org και στηρίζει πάνω από 490 ΚοινΣΕπ που έχουν δημιουργηθεί μέχρι τώρα με την βοήθεια του και διαχειρίζεται πάνω από 190 ιστοσελίδες των. Είναι Πρόεδρος του Αυτόνομου Κέντρου Στήριξης Κοινωνική Επιχειρηματικότητα και Υποστήριξη ΚοινΣΕπ (KoinSEp.gr) και Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φορέων Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (PoKoinSEp.org) που αριθμεί πάνω από 155 ΚοινΣΕπ από όλη την Ελλάδα.Παρουσίασε τον αρχικό σχεδιασμό του 2011 και το τι προέβλεπε τι έχει γίνει μέχρι σήμερα και τι προβλήματα έχουν οι ΚοινΣΕπ και τι αντιμετωπίζει ένας Κοινωνικός Επιχειρηματίας στην εκπομπή της ΕΡΤ1 “Άλλη Διάσταση” του δημοσιογράφου Κώστα Αρβανίτη στις 29 Μάιου 2018 https://youtu.be/MXp8XBhtJ6M  Διοργάνωσε την πρώτη πανελλαδική συνάντηση των κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων στην Αθήνα τον Αύγουστο του 2013 με 60 παρουσίες ΚοινΣΕπ. https://pokoinsep.org/?p=266 Διοργάνωσε την δεύτερη πανελλαδική συνάντηση των κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων στην Αθήνα με την συμπαράσταση του Ελληνικού γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Αντιπροσωπίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα τον Μάρτιο του 2014 με 90 παρουσίες ΚοινΣΕπ. https://pokoinsep.org/?p=268 Διοργάνωσε την τρίτη πανελλαδική συνάντηση των κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων στην Θεσσαλονίκη τον Οκτώβριο του 2014 με πολλές παρουσίες ΚοινΣΕπ. https://pokoinsep.org/?p=270 Κάτοχος Ευρωπαϊκής Διάκρισης για προσφορά Καινοτόμων υπηρεσιών στην Ελλάδα για την ανάπτυξη της Κ.Αλ.Ο. Στο πλαίσιο διοργάνωσης του 6ου Ευρωπαϊκού Φόρουμ για την Κοινωνική Οικονομία που έγινε στις 30/3 – 2/4 στην Βουλγαρία είχε την χαρά να βραβευτεί για τις υπηρεσίες που προσφέρει στην ανάπτυξη της Κοινωνικής Οικονομίας στην Ελλάδα που παρέχει από το 2012 μέσα από την μοναδική ενημερωτική πύλη στην Ελλάδα KoinSEp.Org. Σε συνεργασία με άλλες 2 ΚοινΣΕπ και 2 ΑΜΚΕ Διαχειρίζεται την Κοινωνική Επιχειρηματική Θερμοκοιτίδα που παρέχει υπηρεσίες Ενοικίασης Γραφείων, Καταστημάτων, Φορολογικές Έδρες στο εμπορικό κέντρο της Νικαίας https://nikaia.center/

The Digital Camp

“Είμαστε ένα agency που ιδρύθηκε και καθοδηγείται από γυναίκες που θέτουν τα νέα πρότυπα για την προσέγγιση, την αλληλεπίδραση και τη μετατροπή του γυναικείου κοινού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ως μη παραδοσιακό agency, παρέχουμε στα brands στρατηγική για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διαχείριση πλατφόρμας, infuencer marketing, paid media και creative υπηρεσίες. Η προσέγγισή μας με γνώμονα τα δεδομένα για τη σύλληψη και την εκτέλεση καμπανιών εγγυάται ότι θα βοηθήσει την επωνυμία σας να ξεχωρίσει και να έχει απήχηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ως εταιρεία μάρκετινγκ, γνωρίζουμε τι θέλουν οι γυναίκες και πώς να τις προσεγγίσουμε και να τις μετατρέψουμε σε αφοσιωμένους πελάτες και υποστηρικτές της επωνυμίας. Ελάτε μαζί μας στην αποστολή μας να ενδυναμώσουμε και να επιτρέψουμε στις γυναίκες να αισθάνονται αληθινά ότι τις βλέπουν, τις ακούνε και τις υποστηρίζουν τα brands που ακολουθούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.”

Σύμβουλοι Νομικών & Λογιστικών

Dimitris Theodosoulis

Δημήτρης Θεοδοσούλης

Λογιστής - Φοροτεχνικός

Ο Δημήτρης Θεοδοσούλης είναι λογιστής – φοροτεχνικός. Από το 1998, ο ίδιος και οι συνεργάτες του παρέχουν ολοκληρωμένες υπηρεσίες σε λογιστικό γραφείο στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου

Νικόλας Φαρσάρης

Νικόλας Φαρσάρης

Δικηγόρος στο Πρωτοδικείο Ηρακλείου

Ο Νικόλας Φαρσάρης αποφοίτησε το έτος 1994 από τη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ( Α.Π.Θ. ) με βαθμό « λίαν καλώς ».

Από τον Δεκέμβριο του έτους 1996 εργάζεται ως δικηγόρος στο Πρωτοδικείο Ηρακλείου, ασχολούμενος κατά κόρον με αστικές ( ενοχικές, εμπράγματες, οικογενειακές, κληρονομικές, χρηματικές κ.λ.π. ), ποινικές, αυτοκινητικές και εμπορικές υποθέσεις.

Από το έτος 2001 τελεί ως δικηγόρος παρ’ εφέταις.

Ευαγγελία Φαρμάκη

Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω

Η Ευαγγελία Φαρμάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε από την Νομική Σχολή Θεσσαλονίκης τον Μάρτιο του 1999 και από τον Ιούνιο του 2001 μέχρι και σήμερα ασκεί μάχιμη δικηγορία διατηρώντας το δικηγορικό της γραφείο στην Θεσσαλονίκη, ενώ αποτελεί ενεργό μέλος της νομικής εταιρίας ENA LAW FIRM. Διαθέτει μεταπτυχιακό τίτλο στην Διοίκηση Επιχειρήσεων και την επικοινωνία και κρατική πιστοποίηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στις Δημόσιες Σχέσεις και του Εθνικού Καποδιστριακού στο Περιβαλλοντικό και Αθλητικό Δίκαιο. Παρέχει Legal Coaching and Launch Strateging σε επιχειρήσεις και εξειδικεύεται στην σύνταξη συμβάσεων σύμφωνα με τους κανόνες διαπραγμάτευσης. Πρόσφατα πιστοποιήθηκε ως Εισηγήτρια στο Δίκαιο του Καταναλωτή, του ειδικού προγράμματος Consumer Law Ready, που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και διευθύνεται σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Την υλοποίηση αυτού του εκπαιδευτικού προγράμματος έχει αναλάβει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Καταναλωτών (BEUC), σε κοινοπραξία με το Eurochambres (Εμπορικό Επιμελητήριο στην πόλη των Βρυξελλών, Βέλγιο) και την Ευρωπαϊκή Ένωση Βιοτεχνών και Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (UEAPME). Οι εισηγήσεις απευθύνονται σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις εντός της ΕΕ . Αποτελεί μέλος του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος. Γνωρίζει άριστα την αγγλική και την νοηματική γλώσσα και αντιλαμβάνεται απόλυτα την γλώσσα του σώματος σε κάθε μορφής «πελατειακή» της σχέση, γνώση την οποία απέκτησε μέσα από πλήθος βιωματικών σεμιναρίων. Ανήκει στην ομάδα συμβουλευτικής και mentoring του Οργανισμού Women on Top, ο οποίος εδρεύει στην Αθήνα για την επαγγελματική ενδυνάμωση των εργαζομένων και ανέργων γυναικών και την ισότητα στην αγορά εργασίας. Παρέχει την υποστήριξη της με μηνιαίες συναντήσεις και σεμινάρια στον Οργανισμό Rise Club, ο οποίος εδρεύει στην Αθήνα και ο οποίος εστιάζει στο ολιστικό πρόγραμμα επιστροφής των γυναικών στην εργασία. 

el.liafarmaki.com

The Team Accounting

The Team Accounting

Λογιστικό γραφείο

Το Λογιστικό Γραφείο ‘’The Team Accounting’’ είναι ένα έμπειρο και δυναμικό γραφείο παροχής λογιστικό-οικονομικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών που δραστηριοποιείται πάνω από 30 χρόνια στην αγορά του Ηρακλείου.

Ιδρύθηκε από την Κονσολάκη Καλλιόπη το 1987. Η Κονσολάκη Καλλιόπη εκτός από οικονομικά έχει σπουδάσει και συστημική ψυχολογία που της επιτρέπει να είναι εξαιρετικά αποτελεσματική στην συμβουλευτική επιχειρήσεων προσεγγίζοντας την κάθε περίπτωση όχι μόνο βάσει των οικονομικών παραγόντων αλλά  και παραγόντων που αφορούν  επιχειρηματικές σχέσεις, συνεργασίες και ιστορικότητα. Βασικά στελέχη της επιχείρησης τα τελευταία χρόνια είναι ο Κασαπάκης Γιώργος, ένας αρκετά έμπειρος επαγγελματίας στον χώρο με πρόσθετες σπουδές στην πληροφορική, καθώς και ο Κασαπάκης Άγγελος με σπουδές και σημαντική εμπειρία στην Αγγλία.

Το γραφείο έχει καταφέρει να αποκτήσει ένα όνομα που εμπνέει εμπιστοσύνη συνεργαζόμενο με αξιόλογες επιχειρήσεις μικρές και μεγάλες και διεκπεραιώνοντας με συνέπεια υποθέσεις τόσο επαγγελματικές όσο και ιδιωτικές.