Ολυμπία Κουτουλάκη Μέντορες

Η Ολυμπία Κουτουλάκη γεννήθηκε στην Αθήνα, όμως εδώ και 42 χρόνια ζει στην Κρήτη και ισχυρίζεται μάλιστα πως είναι Κρητικιά από Επιλογή. Ίσως αυτός να ήταν και ένας βασικός λόγος που επέλεξε να εκπροσωπήσει τον Δήμο Αγίου Νικολάου, τον Νομό Λασιθίου καθώς και σε κάποιες δράσεις την Περιφέρεια Κρήτης στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό.

Aσχολήθηκε αρκετά χρόνια με την Αυτοδιοίκηση ως εκλεγμένη Δημοτική Σύμβουλος στον Δήμο Αγίου Νικολάου και Νομαρχιακή Σύμβουλος στη Νομαρχία Λασιθίου.

Σπουδές – Επαγγελματική Δράση

Σπούδασε Ηλεκτρολόγος Υπομηχανικός, με επαγγελματική δράση στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Επίσης έχει εργαστεί και ως ελεύθερος επαγγελματίας μαζί με το συζυγό της Γιώργο Κουτουλάκη – Αρχιτέκτονα. Σε μεγάλη ηλικία και αφού τα 2 παιδιά τους επέλεξαν τις επαγγελματικές τους δραστηριότητες, ξεκίνησε νέες σπουδές. Έδωσε κατατακτήριες εξετάσεις στο Πολυτεχνείο Κρήτης, όπου ολοκλήρωσε την ειδικότητα του Μηχανικού Παραγωγής κ Διοίκησης.

Επαγγελματικά δραστηριοποιήθηκε σε χώρους Δια Βίου Εκπαίδευσης ως Γραμματέας του Τμήματος Λαϊκής Επιμόρφωσης Ν. Λασιθίου, με Προγράμματα για τη Γυναίκα στην τοπική Επιχειρηματικότητα. Στη διάρκεια 2000 με 2010 ανέλαβε Διευθύντρια Κατάρτισης στο ΚΕΚ Λασιθίου  με προγράμματα Νεανικής και Γυναικείας Επιχειρηματικότητας. Πιστοποιήθηκε από το ΕΚΕΠΙΣ (νυν ΕΟΠΠΕΠ) ως Εκπαιδεύτρια Επαγγελματικού Προσανατολισμού Ενηλίκων, με δράση Κατάρτισης και στους υπόλοιπους Νομούς της Κρήτης.

Στα πλαίσια της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας “Απασχόληση” του άξονα NOW Ι κ ́ ΙΙ Τοπικές Πρωτοβουλίες Απασχόλησης (ΤΠΑ) ΠΕΠ Κρήτης 2000-2006 (Πρόγραμμα «ΑΡΙΑΔΝΗ» “Πρωτοβουλίες για τη στήριξη των Γυναικών” συμμετείχε στις παρακάτω Διακρατικές Συναντήσεις

Διακρατικές Συναντήσεις

Μάρτιος 1997: Γαλλία Περιοχή Pays de la Loire

Σεπτέμβριος 1997: Ιταλία Περιοχή Calabria

Ιούνιος 1998: Γαλλία Περιοχή Gueret

Νοέμβριος 1998: Ισπανία Περιοχή Oviedo

Οκτώβριος 2000: Ιταλία Περιοχή Φλωρεντίας

Ιούνιος2006: Ιταλία Περιοχή Como – Μιλάνο

Δηλώνει,ότι δίνει πολύ μεγάλη έμφαση στον ρόλο των γυναικών με όραμα και νέες ιδέες όσον αφορά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Σήμερα, η Ολυμπία Κουτουλάκη εξακολουθεί να ασχολείται με τον σύγχρονο χώρο του Ηλεκτρονικού – Κοινωνικού Εμπορίου, στην Οικογενειακή τους Επιχείρηση, με δραστηριότητες που αφορούν την καθημερινή Υγεία – Ομορφιά και Ευεξία μέσω Διατροφής, Νερού και Προστασίας Περιβάλλοντος.

Μετάβαση στο περιεχόμενο