Η Ολυμπία Κουτουλάκη γεννήθηκε στην Αθήνα, όμως εδώ και 42 χρόνια ζει στην Κρήτη και ισχυρίζεται μάλιστα πως είναι Κρητικιά με Επιλογή. ‘Ίσως αυτός να ήταν και ένας βασικός λόγος επιλεγείς της να εκπροσωπήσει το Δήμο Αγίου Νικολάου, το Νομό Λασιθίου και σε κάποιες δράσεις την Περιφέρεια Κρήτης στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό.

Aσχολήθηκε αρκετά χρόνια με την Αυτοδιοίκηση ως εκλεγμένη Δημοτική Σύμβουλος στο Δήμο Αγίου Νικολάου κ Νομαρχιακή Σύμβουλος στη Νομαρχία Λασιθίου.

Σπούδασε Ηλεκτρολόγος Υπομηχανικός, με επαγγελματική δράση στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, καθώς και ως ελεύθερος επαγγελματίας μαζί με το συζ της Γιώργο Κουτουλάκη – Αρχιτέκτονα. Σε μεγάλη ηλικία, αφού τα 2 παιδιά τους επέλεξαν τις επαγγελματικές τους δραστηριότητες, ξεκίνησε νέες σπουδές, δίνοντας κατατακτήριες εξετάσεις στο Πολυτεχνείο Κρήτης, όπου ολοκλήρωσε την ειδικότητα του Μηχανικού Παραγωγής κ Διοίκησης.

Επαγγελματικά δραστηριοποιήθηκε σε χώρους Δια Βίου Εκπαίδευσης ως Γραμματέας του Τμήματος Λαϊκής Επιμόρφωσης Ν. Λασιθίου, με Προγράμματα για τη Γυναίκα στην τοπική Επιχειρηματικότητα. Στη διάρκεια 2000 με 2010 ανέλαβε Διευθύντρια και Διευθύντρια Κατάρτισης στο ΚΕΚ Λασιθίου το οποίο είχε δομές σε όλο το Νομό με προγράμματα Νεανικής και Γυναικείας Επιχειρηματικότητας. Πιστοποιήθηκε από το ΕΚΕΠΙΣ (νυν ΕΟΠΠΕΠ) ως Εκπαιδεύτρια Επαγγελματικού Προσανατολισμού Ενηλίκων, με δράση Κατάρτισης και στους υπόλοιπους Νομούς της Κρήτης.

Στα πλαίσια της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας “Απασχόληση” του άξονα NOW Ι κ ́ ΙΙ Τοπικές Πρωτοβουλίες Απασχόλησης (ΤΠΑ) ΠΕΠ Κρήτης 2000-2006 (Πρόγραμμα «ΑΡΙΑΔΝΗ» “Πρωτοβουλίες για τη στήριξη των Γυναικών” συμμετείχε στις παρακάτω Διακρατικές Συναντήσεις

Μάρτιος 1997: Γαλλία Περιοχή Pays de la Loire Σεπτέμβριος 1997: Ιταλία Περιοχή Calabria

Ιούνιος Νοέμβριος Οκτώβριος Ιούνιος

1998: Γαλλία Περιοχή Gueret 1998: Ισπανία Περιοχή Oviedo

2000: Ιταλία Περιοχή Φλωρεντίας 2006: Ιταλία Περιοχή Como – Μιλάνο

Σήμερα εξακολουθεί να ασχολείται με το σύγχρονο χώρο του Ηλεκτρονικού – Κοινωνικού Εμπορίου, στην Οικογενειακή τους Επιχείρηση, με δραστηριότητες που αφορούν την καθημερινή Υγεία – Ομορφιά και Ευεξία μέσω Διατροφής, Νερού και Προστασίας Περιβάλλοντος.