Ζηνοβία Τσαντρίζου

Co-Founder & CEO SUPER CRETA GAS – KOYMOYLAS AE / Energy & Fuel SUPER CRETA GROUP of Companies / SUPER CRETA SUITES Hotels & Investments

Η Τζίνα Τσαντρίζου από το 2015 και μετά από επαγγελματική διαδρομή 20 και πλέον χρόνων, συνδιοικεί τον όμιλο “Super Creta Group”. Ο Όμιλος δραστηριοποιείται από το 2005 στον τομέα της ενέργειας και των υγρών καυσίμων μέσω της “Super Creta Gas – ΚΟΥΜΟΥΛΑΣ ΑΕ” και καινοτομεί στον χώρο των λιπαντικών και ορυκτελαίων με την “premium” σειρά “GiNiTOil. Οι δραστηριότητές του εξελίσσονται πλέον και στον τομέα της εστίασης μέσω των “Kudos Café”.   

Επαγγελματικά ξεκίνησε το 2001 στον τραπεζικό χώρο, μέσω της Λαϊκής Τράπεζας (Όμιλος Πειραιώς) αρχικά και της ALPHA BANK εν συνεχεία, σε θέσεις υψηλής ευθύνης και εξειδίκευση στις Μεγάλες Επιχειρήσεις και τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα Νησιωτικών επιχειρήσεων. 

Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στη Διοίκηση Επιχειρήσεων στο University of Kent του Ηνωμένου Βασιλείου ενώ είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών με διάκριση, στη Διεθνή Οικονομία, Χρηματοοικονιομική και Τραπεζική, από το Cardiff University. 

Μετά από αξιολόγηση της ICAP επί συνόλου αρχικά 8.500 γυναικών και 500 τελικά προκριθέντων γυναικείων προσωπικοτήτων στο πλαίσιο βράβευσης της «Γυναικείας Επιχειρηματικότητας 2021», τιμήθηκε με το “SILVER” Βραβείο «Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης», ως Συν-ιδρύτρια και Πρόεδρος της “Super Creta Gas – ΚΟΥΜΟΥΛΑΣ ΑΕ”.

Ως εκλεγμένο μέλος στο ΔΣ του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Βιομηχανικής Περιοχής Ηρακλείου (ΣΕΒΠΗ) και υπεύθυνη εξωστρέφειας, εκπροσωπεί τον Σύνδεσμο σε Διεθνή Οικονομικά και Επιχειρηματικά συνέδρια, ημερίδες καθώς και συναντήσεις κορυφής.

Συμμετέχει ως μέλος στις διεργασίες του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) και του Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ηρακλείου – (ΕΒΕΗ). Μέσω του International Chamber of Commerce – ICC Hellas, συνδράμει στην προώθηση του ελεύθερου διεθνούς εμπορίου και είναι υπεύθυνη για το τμήμα Βιομηχανίας στην Κρήτη στις δράσεις του ICC Women Hellas. Επίσης, συμμετέχει στις διεργασίες του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδας (ΣΕΓΕ), ως διακεκριμένο μέλος.

Αρθρογραφεί και είναι μέλος της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού “Women in Business and Science” του ομίλου ZiTA, ενισχύει με υπηρεσίες καθοδήγησης και συμβουλευτικής τη γυναικεία επιχειρηματικότητα μέσω του Οργανισμού ”Women Do Business”, ενώ ως μέλος του Πανελληνίου Αθλητικού Σωματείου Γυναικών – «ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ» και του Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου, συνεισφέρει στην θωράκιση των υπηρεσιών Κοινωνικής Φροντίδας. 

Τέλος,η Τζίνα Τσαντρίζου βρίσκεται σταθερά δίπλα στο έργο της κοινωνίας των πολιτών σε τομείς όπως η Παιδεία, ο Πολιτισμός, η Ιστορία, οι Τέχνες και ο Αθλητισμός, ενώ συμμετέχει ενεργά στις δράσεις της «ΦΕΡΜΕΛΗ», ενός Μη Κερδοσκοπικού Πολιτιστικού Οργανισμού για την Ελλάδα και τα Σύμβολα της, που ιδρύθηκε από την εικαστικό Λίζα Πενθερουδάκη.

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο